Catalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Fiabilitatea procesului cu panouri de control detectabile de la KIPP

Pentru ca numai ceea ce trebuie să fie înăuntru să fie înăuntru

Piesele standard și piesele de exploatare detectabile vizual sau metalic de la HEINRICH KIPP WERK sprijină conceptele complexe de siguranță din industria alimentară. Chiar și cele mai mici fragmente ale acestor componente pot fi detectate rapid și fiabil și pot fi ejectate din proces - prevenind astfel defecțiuni majore și loturi defecte. La Anuga FoodTec 2024 din Köln, KIPP va demonstra cum funcționează acest lucru în practică, folosind exemplul unui detector de metale de la Bizerba, Balingen.

Elementele de operare detectabile vizual de la KIPP sunt colorate în albastru ultramarin (similar cu RAL5002). Contextul: Culoarea albastră este destul de atipică în sectorul alimentar, astfel încât aceste produse pot fi identificate cu ușurință atunci când intră în contact cu alimentele. În plus, panourile de control îndeplinesc cerințele sporite de igienă. "Panourile noastre de control detectabile îndeplinesc toate standardele relevante și, prin urmare, sunt ideale pentru contactul cu alimentele", explică Samuel Rasch, manager de produs la KIPP. "De asemenea, am acordat o mare importanță geometriilor optimizate pentru curățare - un exemplu în acest sens este mânerul nostru în cruce cu un contur închis al mânerului și o suprafață netedă."

Elementele de comandă detectabile din metal din portofoliul KIPP merg mai departe. Componentele lor pot fi detectate cu ajutorul tehnologiei de inducție. În cazul în care fragmente sau componente complete intră în proces, sistemele speciale de detecție pot selecta în mod fiabil obiectele străine - chiar dacă acestea sunt invizibile cu ochiul liber. Fragmente de până la 0,027 cm³ (dimensiune de aproximativ 3x3x3 mm) pot fi detectate și ejectate, astfel încât cantitățile mari de producție nu trebuie eliminate.

Toate piesele de operare detectabile de la KIPP sunt fabricate din termoplastic armat cu fibră de sticlă, conform normelor UE10/2011 și FDA, în timp ce inserțiile sunt fabricate din oțel inoxidabil 1.4404. Temperatura maximă de funcționare este de 120 °C. Sunt disponibile mânere în arc, în aripă, în stea și în cruce, precum și mânere zimțate și pârghii de prindere.

Vizitați HEINRICH KIPP în perioada 19 - 22 martie 2024 la Anuga FoodTec din Köln, în hala 8.1, standul A090.

Mai multe știri

Siguranța întâlnește designul
Ghidarea greutăților mari cu ușurință și în siguranță
Noțiuni de bază și perspective în format #kippresso
Când igiena este în centrul atenției