Catalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Provocarea internațională a congelatorului 2023: Optimizați-vă procesele de depozitare la -80°C

Încălzirea globală este o provocare pentru omenire - Sharm el-Sheikh tocmai ne-a reamintit din nou acest lucru. Dar, pe lângă problemele globale abstracte ale ONU, și pașii mici, personali, pot fi de ajutor. Discuțiile despre durabilitate se referă în primul rând la consumul de energie. Echipamentele de laborator nu fac excepție. Chiar și cele mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere energetic congelatoare de temperatură ultra-joasă necesită o cantitate semnificativă de energie pentru a menține temperaturi extrem de scăzute de -80 °C 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, timp de ani de zile.

Organizația non-profit My Green Lab și Institutul Internațional pentru Laboratoare Durabile (I2SL) au făcut din nou echipă pentru a premia cele mai bune concepte de îmbunătățire a depozitelor frigorifice din punct de vedere al sustenabilității: The Freezer Challenge 2023.

. Utilizatorii, inclusiv dumneavoastră, pot câștiga puncte prin luarea de măsuri în domeniul bunelor practici de gestionare, al reglajului temperaturii și în alte domenii, precum și prin schimbul de informații despre cele mai bune practici. Vor fi acordate premii celor care au contribuit cel mai mult la economisirea energiei și la îmbunătățirea depozitării probelor. Pe lângă optimizarea propriilor echipamente de refrigerare, învățăm cu toții să fim mai conștienți de consumul de energie în laborator.

Din 2017, provocarea a economisit peste 24 de milioane de KWh de energie electrică la nivel mondial prin îmbunătățirea depozitării la rece.

Datorită responsabilității noastre față de mediu, Eppendorf este mândru să sprijine Provocarea Internațională a Congelatoarelor 2023 pentru al șaselea an consecutiv, începând cu 2018.

Mai multe știri

Cercetătoarea americană Laura Seeholzer, doctor în științe, cercetător postdoctoral la Universita...

În dezvoltarea bioproceselor, datele sunt cheia succesului. Este necesar să se înțele...

Interacțiune eficientă între pipetarea manuală și cea automată Eppendorf prezintă noul său...

Etichetele ACT (Responsabilitate, consecvență și transparență) funcționează într-un mod simila...

În laboratoarele din domeniul științelor vieții, unde precizia și puritatea nu sunt negocia...

Investigatori 2024 îi revine lui Clemens Plaschka, Austria