Catalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

17.10.2024 05:10

Cercetarea privind reflexele de protecție a căilor respiratorii a câștigat Premiul Eppendorf & Science 2024

Cercetătoarea americană Laura Seeholzer, doctor în științe, cercetător postdoctoral la Universitatea din California, San Francisco, SUA, a câștigat Premiul Eppendorf & Science 2024 pentru Neurobiologie pentru activitatea sa de elucidare a unui rol al celulelor neuroendocrine ale căilor respiratorii în răspunsul la amenințările externe.

"Eseul Laurei Seeholzer descrie cu brio modul în care a identificat un grup de celule neuroendocrine laringiene și traheale care ne protejează căile respiratorii", a explicat Dr. Peter Stern, Senior Editor la revista Science și președinte al juriului premiului. "Activarea acestor celule determină reflexe de protecție a căilor respiratorii prin interacțiunea cu neuronii senzoriali care inervează căile respiratorii."

"Apa care "coboară pe conducta greșită" sau refluxul acidului gastric în căile respiratorii sunt experiențe profund inconfortabile care provoacă reflexe de protecție precum tusea, guturaiul și înghițirea, spune Seeholzer." Am descoperit că un tip rar de celule din epiteliul căilor respiratorii, numite celule neuroendocrine (NE), detectează acești stimuli nocivi. La stimulare, celulele NE traheale și laringiene eliberează un tip specific de neurotransmițător care activează neuronii senzoriali din apropiere, care apoi determină reflexe de protecție precum înghițirea și tusea."

Celulele NE laringiene și traheale sunt populații de celule critice, neglijate anterior, care ne protejează căile respiratorii. Seeholzer intenționează să înțeleagă dacă dereglarea celulelor NE contribuie la o probabilitate crescută de aspirație pe măsură ce oamenii îmbătrânesc sau în bolile în care reflexele critice ale căilor respiratorii sunt compromise.

"Vreau să mulțumesc Eppendorf și revistei Science pentru celebrarea tinerilor stagiari în neurobiologie în ultimele două decenii", spune Seeholzer "Întotdeauna mi-a plăcut să citesc aceste eseuri și să fiu selectat ca câștigător al acestui an este una dintre cele mai mari surprize și onoruri ale carierei mele incipiente. Aș dori, de asemenea, să le mulțumesc Dr. David Julius și colegilor mei de laborator pentru crearea unui mediu de laborator entuziast și favorabil, în care este o bucurie să merg la muncă în fiecare zi."

Doi finaliști au fost, de asemenea, premiați. Rosemary Cater, Ph.D., Senior Research Fellow & Group Leader la Universitatea din Queensland, Brisbane, Australia, pentru munca sa care dezvăluie detalii moleculare ale modului în care nutrienții esențiali colină și acizii grași omega-3 sunt transportați în creier, și Claudia Kathe, Ph.D., profesor asistent la Universitatea din Lausanne, Elveția, pentru munca sa de elucidare a rolului populațiilor neuronale din măduva spinării în restabilirea funcției motorii.

"Eppendorf și revista Science acordă acest premiu prestigios din 2002. De la inițierea sa, premiul a recunoscut peste 70 de câștigători și finaliști, care au devenit oameni de știință de vârf în domeniul lor", a declarat Axel Jahns, Ph.D., vicepreședinte Corporate Citizenship & Governmental Affairs la Eppendorf SE. "Felicitări premianților din 2024 pentru realizările lor uimitoare."

Mai multe știri

În dezvoltarea bioproceselor, datele sunt cheia succesului. Este necesar să se înțele...

Interacțiune eficientă între pipetarea manuală și cea automată Eppendorf prezintă noul său...

Etichetele ACT (Responsabilitate, consecvență și transparență) funcționează într-un mod simila...

În laboratoarele din domeniul științelor vieții, unde precizia și puritatea nu sunt negocia...

Investigatori 2024 îi revine lui Clemens Plaschka, Austria

Juriul independent, prezidat de profesoara Laura Machesky, a selectat pentru premiul de 20.000 de...