Catalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf primește încă o etichetă ACT ca premiu pentru dispozitivele ecologice

Etichetele ACT (Responsabilitate, consecvență și transparență) funcționează într-un mod similar etichetării nutriționale și oferă o evaluare cuprinzătoare a aspectelor legate de durabilitate. Acest lucru permite laboratoarelor să evalueze cu ușurință caracterul ecologic al furnizorilor lor.


Procesul de certificare evaluează minuțios procesele de fabricație, consumul de energie și apă, ambalajele și aspectele legate de eliminarea produselor. Eppendorf a primit deja eticheta ACT pentru mai mult de 150 de produse.
Acum au fost adăugate încă trei grupe de produse
  • distribuitorul multiplu Multipette®1) M4,
  • thermoMixer© C și
  • recent lansatul Mastercycler® X40.

Aceste produse se alătură unei game din ce în ce mai mari de produse de laborator Eppendorf care au fost evaluate de My Green Lab pentru respectarea mediului, inclusiv centrifuge, consumabile de laborator pe bază de produse biologice, pipete și congelatoare cu temperatură foarte scăzută.


Angajamentul Eppendorf față de sustenabilitate este evident în fabricarea tuturor acestor dispozitive recent etichetate ACT, care sunt asamblate în fabrici germane care utilizează 100% energie regenerabilă. În plus, Eppendorf a luat o serie de inițiative pentru a minimiza consumul de energie și a reduce deșeurile la aceste unități de producție.





Prin politici stricte de mediu, sănătate și siguranță, inclusiv certificarea ISO 14001 și gestionarea responsabilă a substanțelor chimice, precum și prin utilizarea de materiale de ambalare reciclate și reciclabile, Eppendorf asigură standarde ridicate de siguranță și responsabilitate față de mediu. Despre eticheta ACT Criteriile pentru eticheta ACT, cunoscute și sub denumirea de criterii ale factorului de impact asupra mediului (EIF), au fost elaborate cu contribuția experților din industrie și a părților interesate externe. Oamenii de știință, responsabilii cu durabilitatea, experții în aprovizionare și producătorii au oferit feedback valoros cu privire la criteriile FEI, rezultând cel mai cuprinzător program de etichetare a produselor pentru științele vieții. Procesul de etichetare ACT implică verificarea de către o terță parte a impactului durabil al unui produs, al funcționării sale și al sfârșitului său de viață. Finalizarea acestui proces este o realizare semnificativă care oferă producătorului o bază și un cadru pentru îmbunătățirea continuă.

Mai multe știri

Cercetătoarea americană Laura Seeholzer, doctor în științe, cercetător postdoctoral la Universita...

În dezvoltarea bioproceselor, datele sunt cheia succesului. Este necesar să se înțele...

Interacțiune eficientă între pipetarea manuală și cea automată Eppendorf prezintă noul său...

În laboratoarele din domeniul științelor vieții, unde precizia și puritatea nu sunt negocia...

Investigatori 2024 îi revine lui Clemens Plaschka, Austria

Juriul independent, prezidat de profesoara Laura Machesky, a selectat pentru premiul de 20.000 de...