Catalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Materialele reciclate, următorul pas către creșterea sustenabilității pentru consumabilele de laborator high-end

În laboratoarele din domeniul științelor vieții, unde precizia și puritatea nu sunt negociabile, cererea de soluții ecologice este acum mai mare decât a fost vreodată. Laboratoarele se confruntă cu impactul activităților lor asupra mediului și sunt conștiente de faptul că cererea tot mai mare de consumabile din plastic nu respectă resursele. Prin urmare, pentru a deveni mai sustenabile, viitoarele consumabile de laborator din materiale plastice trebuie să poată fi fabricate din materii prime regenerabile sau reciclate.

Angajamentul Eppendorf față de sustenabilitate este evident în multe domenii, inclusiv în tranziția consumabilelor de laborator către materii prime biobazate, începând din 2022. În același timp, materialele reciclate prezintă, de asemenea, un mare potențial pentru acele părți ale unui produs care nu vin în contact direct cu proba. Materialele reciclate, cunoscute și sub denumirea de reciclate, sunt cunoscute în general ca materiale plastice reutilizate din PE (polietilenă), PP (polipropilenă) sau PET (polietilen tereftalat), care au fost aruncate cel puțin o dată de gospodării sau întreprinderi și care sunt utilizate pentru fabricarea de noi produse.

"Post Consumer Recyclate (PCR)" utilizat pentru suporturile de unică folosință pentru vârfurile de pipetă este de origine industrială, obținut exclusiv din resturile de materiale rezultate în timpul procesului de fabricare a lentilelor de contact", spune Brigitte Klose, Global Marketing Manager for Consumables la Eppendorf SE."Acest tip de colectare intratip "sursă unică" a polipropilenei din producția de produse medicale asigură faptul că materialul reciclat își va păstra puritatea și integritatea, care sunt o condiție a procesului de fabricație a consumabilelor de laborator. Solicităm furnizorilor noștri documente cu privire la trasabilitatea materialelor reciclate, precum și la conformitatea tuturor proceselor cu EN 15343:2007."


De la sfârșitul lunii mai a acestui an, Eppendorf a inițiat tranziția către materiale reciclate a acelor recipiente care conțin consumabile. Inițial, această tranziție se referă la suporturile pentru vârfurile de pipetă de unică folosință, care sunt utilizate de obicei în laboratoarele care efectuează lucrări sterile. Aceste suporturi de unică folosință sunt indispensabile pentru utilizarea vârfurilor de pipetă. Rafturile asigură stabilitatea și protecția vârfurilor de pipetă, până la ultimul vârf. La fel ca vârfurile de pipetă, aceste suporturi de unică folosință trebuie să aibă aceeași puritate și sterilitate, iar până acum au fost fabricate din polipropilenă fosilă extrem de pură. "Această trecere la reciclat va conserva această resursă limitată de combustibil fosil, iar Eppendorf va realiza o economie de peste 166 de tone de CO2 pe an", spune Klose.

Această schimbare a polipropilenei utilizate pentru fabricarea rafturilor nu va influența nici puritatea, nici sterilitatea sau stabilitatea vârfurilor de pipetă epT.I.P.S.® în rafturi de unică folosință. Clienții noștri pot schimba cu ușurință, fără a suferi nicio pierdere de calitate. Acest lucru este verificat în continuare prin certificate de calitate specifice lotului.

Mai multe știri

Cercetătoarea americană Laura Seeholzer, doctor în științe, cercetător postdoctoral la Universita...

În dezvoltarea bioproceselor, datele sunt cheia succesului. Este necesar să se înțele...

Interacțiune eficientă între pipetarea manuală și cea automată Eppendorf prezintă noul său...

Etichetele ACT (Responsabilitate, consecvență și transparență) funcționează într-un mod simila...
Investigatori 2024 îi revine lui Clemens Plaschka, Austria

Juriul independent, prezidat de profesoara Laura Machesky, a selectat pentru premiul de 20.000 de...