Catalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

17.11.2023 00:11

Noutăți din tehnologia de strângere

Cleme cu eliberare rapidă ca elemente de legătură în sistemul de schimbare rapidă de la norelem

Sistemul de schimbare rapidă de la norelem este o soluție flexibilă pentru poziționarea și fixarea pieselor de lucru mici pe sistemele de măsurare și microscoape, de exemplu. Sistemul este utilizat în special atunci când este necesară o forță de prindere redusă, dar o precizie ridicată.



Sistemul de schimbare rapidă de la norelem pentru fixarea în punctul zero a dispozitivelor de fixare este alcătuit din diverse componente. Acestea includ plăci de bază, cleme cu schimbare rapidă, elemente de completare - de obicei adaptoare pentru conectarea elementelor de prindere și a clemelor cu schimbare rapidă - precum și elemente de prindere, de exemplu menghine, mandrine cu fălci sau suporturi pentru ace.



Clemele cu schimbare rapidăconectează plăcile de bazăși elementele de completare Nou în gama norelem sunt clemele cu schimbare rapidă care pot fi montate direct pe o placă de bază sau pe masa mașinii ca elemente de bază, folosind o fantă în T sau un filet. norelem oferă diverse plăci de bază, de exemplu plăci de bază cu o fantă în T și cele cu găuri filetate M6. Clemele cu eliberare rapidă formează interfața dintre plăcile de bază și elementele suplimentare. La rândul lor, elementele de completare servesc drept interfață între elementele de bază și elementele de prindere și pot fi conectate la acestea fără unelte. Portofoliul de produse norelem include trei elemente suplimentare diferite pentru poziționarea liberă în spațiul 3D: adaptoare din aluminiu pentru menghine de precizie și pentru mandrine cu trei fălci, precum și elemente unghiulare. Elementele de prindere de la norelem pot fi utilizate pentru poziționarea și fixarea pieselor mici pe sisteme de măsurare, microscoape, proiectoare de profile și altele similare. Gama include patru variante diferite: Menghinele de precizie, disponibile, de asemenea, în variantă miniaturală, pot fi utilizate pentru a fixa rapid și ușor piesele de prelucrat în vederea măsurării pe mașinile de măsurare, inclusiv pe cele cu alezaje interioare. Mandrina manuală de precizie cu mandrină cu trei fălci este deosebit de potrivită pentru cerințele în care este necesară o forță de strângere redusă cu o precizie ridicată. Piesa de lucru rotundă este fixată prin simpla rotire manuală a inelului de strângere sau cu ajutorul pârghiei de strângere furnizate. Suportul cu ac este ideal pentru fixarea pieselor turnate, deoarece plonjorii acului cu arc se adaptează la forma piesei de prelucrat atunci când este presat. Piesele de prelucrat sunt poziționate și fixate în mod reproductibil în suportul pentru piese turnate prin strângerea plonjorilor acului.














Avantajele sistemului de schimbare rapidă de la norelem Cu sistemul de schimbare rapidă de la norelem, elementele individuale și chiar dispozitivele de fixare întregi pot fi schimbate rapid, iar sistemul poate fi adaptat la piese de prelucrat și procese noi. De exemplu, elementele de prindere din toate categoriile pot fi poziționate rapid și ușor cu ajutorul unui adaptor și fixate cu o fixare pozitivă. Dispozitivele de fixare pot fi dezasamblate de un număr infinit de ori și reasamblate complet sau reasamblate exact la fel: Reproductibilitatea economisește timp și costuri, iar durata de funcționare a mașinii este semnificativ crescută - un avantaj clar față de construcția obișnuită a dispozitivelor de fixare într-un singur sens.






Mai multe știri

Un camion plin de inovații
Soluția pentru procese de prelucrare fără erori
Nou de la norelem: Ghidaje cu role liniare

30.10.2023 01:05

Inginerul nou-venit 2023
Trei candidați în finala incitantă de la Motek, echipele câștigătoare - powered by norelem

27.09.2023 01:00

norelem la Motek 2023
Produse remarcabile de la norelem și proiecte interesante în cadrul Concursului pentru debutanți în inginerie

Fie că este vorba de uși glisante, sertare, șine de glisare sau glisiere de glisare - domeniile d...