Catalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inginerul nou-venit 2023

Trei candidați în finala incitantă de la Motek, echipele câștigătoare - powered by norelem

La ediția din acest an a Motek, pe lângă numeroasele produse noi, norelem a prezentat încă o dată un eveniment special: acordarea premiului "Engineering Newcomer". Câștigătorii competiției din acest an au fost anunțați în cadrul unei ceremonii de premiere.



Miercuri, 11 octombrie, la ora 14.00, a sosit în sfârșit momentul: după ce numeroși spectatori s-au alăturat la numărătoarea inversă, Academia norelem a anunțat câștigătorii "Engineering Newcomer 2023". Echipele selectate s-au prezentat pe ele însele și proiectul lor și și-au acceptat premiile. După aceea, numeroși vizitatori au rămas la standul expozițional - de la cumpărători experimentați la tineri proiectanți. Atât ceremonia de decernare a premiilor, cât și produsele norelem s-au bucurat de un interes viu, inclusiv în rândul invitaților internaționali.



Engineering Newcomer - concursul

Concursul de design a avut loc pentru a zecea oară în acest an. Acesta le oferă elevilor și studenților unei universități, școli tehnice sau universități de științe aplicate posibilitatea de a-și evalua proiectul elaborat de ei înșiși sau lucrarea finală în domeniul ingineriei și al dezvoltării de către un juriu de experți de primă clasă și de a-l prezenta publicului larg. Și în acest an au fost depuse numeroase proiecte din domenii precum automatizarea, tehnologia alimentară și medicală, termoelectronica, traficul și transportul. Toate ideile sunt examinate de experți pentru valoarea lor inovatoare și practică, pentru oportunitățile de piață, pentru utilizarea inteligentă și rentabilă a pieselor standard și achiziționate, precum și pentru manevrarea și funcționarea lor foarte practică. Nu în ultimul rând, un rol important îl joacă și implementarea tehnologică și prezentarea profesională, de exemplu în social media.



Echipele câștigătoare - alimentate de norelem

Școala tehnică Rudolf Diesel din Nürnberg a fost deosebit de convingătoare în acest an. Proiectul lor "LaWiKran", o soluție mobilă de ridicare pentru apicultură și agricultură, a câștigat locul 1 în competiție. Echipa a reușit să stăpânească provocarea de a finaliza macaraua inovatoare în jumătate de an, păstrând în același timp designul său compact. LaWiKran poate fi folosit pentru a ridica pe o remorcă diferite încărcături cu o greutate de până la 200 kg, cum ar fi stupi de albine și saci de construcții. În total, echipa a utilizat peste 20 de produse diferite de la norelem, cum ar fi arcuri de presiune cu gaz pentru a facilita montarea macaralei, pini de blocare cu bile cu mânere de tip ciupercă și rulmenți glisanți pe cadrul de bază.



Locul al doilea a revenit Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt (HTBLuVA) Wiener Neustadt pentru "unitatea de despachetare pentru lăzi E2", care poate fi utilizată într-o fabrică de prelucrare a cărnii. Aici a fost deosebit de important să se respecte întocmai reglementările din industria alimentară și să se asigure performanța sistemului, astfel încât acesta să poată procesa peste 400 de lăzi pe oră. Și în acest caz, au apelat la gama largă de produse de la norelem și au folosit mai multe piese standard, inclusiv în domeniul pneumatic.



Locul al treilea a revenit celor de la HTL Neufelden cu "Simulatorul de turnare prin injecție KEBA", un model mic al unei mașini de turnare prin injecție potrivit pentru un birou, care trebuie să arate cât mai "real" posibil și să fie totuși transportabil. Pentru acționare au fost utilizate componente standard de la norelem, în special curele dințate, scripeți pentru curele dințate și seturi de întindere.

norelem era deja cunoscut de toate echipele câștigătoare ca furnizor de gamă completă de elemente standard și de operare. În special catalogul online clar, descărcarea gratuită a modelelor CAD detaliate și disponibilitatea rapidă a pieselor au facilitat munca de proiect, potrivit participanților.

Mai multe știri

Un camion plin de inovații
Soluția pentru procese de prelucrare fără erori
Nou de la norelem: Ghidaje cu role liniare
Cleme cu eliberare rapidă ca elemente de legătură în sistemul de schimbare rapidă de la norelem

27.09.2023 01:00

norelem la Motek 2023
Produse remarcabile de la norelem și proiecte interesante în cadrul Concursului pentru debutanți în inginerie

Fie că este vorba de uși glisante, sertare, șine de glisare sau glisiere de glisare - domeniile d...