Catalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.08.2023 01:08

Profilul planorilor de la norelem

Fie că este vorba de uși glisante, sertare, șine de glisare sau glisiere de glisare - domeniile de aplicare pentru glisierele de profil norelem sunt diverse. Corpul de bază al acestora este fabricat din zinc turnat sub presiune robust și asigură o ghidare cu uzură redusă pentru glisierele manuale din profile de aluminiu cu canelură de 8 mm.

Glisiera de profil este ghidată în canelură și formează o glisieră robustă cu rulment cu alunecare. Elementele de alunecare cu clipsare din plastic asigură o mișcare liniară delicată a profilelor din aluminiu. Nu este necesară o lubrifiere suplimentară, ceea ce face ca sistemul să fie extrem de insensibil la murdărie. Acest lucru înseamnă că glisorul de profile poate fi utilizat și în condiții de mediu dificile (praf, umiditate și murdărie). Accesoriile pot fi fixate pe glisorul de profile cu ajutorul piulițelor M6 incluse, în conformitate cu DIN 439. Sarcina sa maximă admisă este Fmax = 50 N.


Disponibil și cu pârghie de prindere

Glisorul de profil norelem este disponibil și cu o pârghie de prindere realizată din plastic armat cu fibră de sticlă. Prin strângerea pârghiei de strângere, un bloc de alunecare din mijlocul glisorului de profil este tras împotriva profilului de aluminiu, astfel încât sistemul de alunecare nu se mai poate mișca. Un cuplu de strângere de 15 Nm pe pârghia de strângere înseamnă o forță de strângere de 600 N. Această dezvoltare ulterioară a glisierei de profil cu unitatea de strângere suplimentară extinde gama de aplicații, de exemplu, ca opritor reglabil.


Ghidajele de alunecare cu mai multe glisiere trebuie proiectate ca o combinație de rulment fix (forma F, cu șuruburi M6) și rulment flotant (forma L, cu șuruburi M5). Acest lucru compensează toleranțele de formă și asigură o mișcare ușoară.

Mai multe știri

Un camion plin de inovații
Soluția pentru procese de prelucrare fără erori
Nou de la norelem: Ghidaje cu role liniare
Cleme cu eliberare rapidă ca elemente de legătură în sistemul de schimbare rapidă de la norelem

30.10.2023 01:05

Inginerul nou-venit 2023
Trei candidați în finala incitantă de la Motek, echipele câștigătoare - powered by norelem

27.09.2023 01:00

norelem la Motek 2023
Produse remarcabile de la norelem și proiecte interesante în cadrul Concursului pentru debutanți în inginerie