Catalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER se repoziționează și își consolidează poziția de companie tehnologică internațională.

Karl-Heinz Pfisterer devine președinte de onoare al Consiliului de supraveghere al SE.

Winterbach, Germania - 28 iulie 2023 - Transformarea PFISTERER Holding AG în Societate Europeană (Societas Europaea, SE) a fost finalizată odată cu înscrierea în Registrul Comerțului (HRB 790497), care a avut loc la 28 iulie 2023. Noua formă juridică subliniază poziționarea PFISTERER ca o companie tehnologică internațională orientată spre viitor pentru tehnologia de conectare în rețelele electrice. În același timp, aceasta marchează un pas important pentru dezvoltarea ulterioară și de succes a companiei, independent de familia fondatoare.

. În calitate de companie activă la nivel mondial, PFISTERER este implicată în numeroase proiecte în domeniul energiilor regenerabile, al transportului și distribuției de energie. Transformarea va permite companiei, cu sedii în Europa, SUA, în Orientul Mijlociu și în Orientul Îndepărtat, precum și în Asia și Argentina, să facă și mai bine dreptate orientării sale internaționale și structurii sale de angajați.

Modelul dovedit de guvernanță pe două niveluri, cu Consiliul de administrație ca organ de conducere și Consiliul de supraveghere ca organ de supraveghere, va fi, de asemenea, păstrat în cadrul noii structuri SE. Karl-Heinz Pfisterer, vicepreședinte al Consiliului de supraveghere și nepot al fondatorului companiei, a fost numit președinte de onoare al Consiliului de supraveghere. timp de peste 50 de ani, el a purtat responsabilitatea pentru companie în calitate de acționar, mai întâi în cadrul conducerii operative și apoi în cadrul Consiliului de supraveghere. Funcția de vicepreședinte al Consiliului de supraveghere va fi preluată de domnul Erich Schefold, până în prezent președinte al Comitetului de audit.
Încă de la transformarea în societate pe acțiuni, în 1999, s-au pus bazele pentru ca societatea să se dezvolte independent de familie. Pe termen lung, fundația non-profit KAP Foundation urmează să preia și poziția de acționar al companiei a domnului Karl-Heinz Pfisterer. Noua formă juridică și componența organelor executive au creat baza pentru un viitor independent și de succes pe termen lung pentru Grupul PFISTERER. Astfel, separarea conducerii familiei de cea a companiei a fost finalizată.

Noua formă juridică nu are practic niciun efect asupra partenerilor contractuali și a clienților companiei. Sediul central al PFISTERER Holding SE va rămâne neschimbat în Winterbach.

"Obiectivul PFISTERER este de a însoți revoluția energetică globală și de a îmbunătăți transportul și distribuția de energie electrică", spune Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, președintele Consiliului de supraveghere. "De-a lungul anilor, ne-am transformat într-unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie la nivel mondial pentru contactarea, izolarea și conectarea conductorilor electrici."

În cursul conversiei SE, PFISTERER Holding SE intenționează, de asemenea, să promoveze în continuare loialitatea angajaților. Înființarea unui comitet de întreprindere SE va crea un organism transnațional al reprezentanților angajaților. "Într-un astfel de organism, vedem oportunitatea ca forța noastră de muncă să crească în continuare împreună dincolo de granițele naționale", explică Johannes Linden, purtător de cuvânt al Consiliului de administrație. "Așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm în continuare organizația și cultura corporativă în creștere și diversitate într-un mediu internațional."

Consiliul de administrație se așteaptă la o creștere puternică în următorii ani. "Potențialul viitor al activității noastre este enorm", explică Dr. Konstantin Kurfiss, membru al Consiliului de administrație. "Ne aflăm în mijlocul unei creșteri dinamice determinate de trecerea globală la energiile regenerabile, de extinderea rețelelor și de creșterea cererii de energie. În calitate de pionier și motor al inovației, suntem mândri să modelăm în mod activ tranziția energetică."

Mai multe știri


Winterbach, Germania - 06 februarie 2024 - Sistemul de conectare cu fișe CONNEX de la PFIST...

Winterbach, Germania - 7 noiembrie 2023

Platforma offshore DolWin kappa a fost in...


Winterbach, Germania - 26.09.2023 -

Operatorul rețelei de transport TenneT a &icirc...

Winterbach, Germania - 15 iunie 2023 -

Pfisterer, unul dintre principalii furnizori de so...

Distribuția și transportul de energie au fost competențele de bază ale PFISTERER de aproape 100 d...

De la începutul anului, Küssnacht am Rigi a devenit noua locație centrală pentru cei aproximativ 160 de angajați ai noștri din Elveția. Pentru Grupul PFISTERER, care este înrădăcinat în Elveția de zeci de ani, acest lucru marchează începutul unei noi ere: la Küssnacht, unim diviziile noastre, care erau situate anterior în Malters și Altdorf, într-un nou centru central de tehnologie și vânzări.