Catalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy certifică sistemul de conectare cu fișe de la PFISTERER pentru o aplicație ecologică de 420 kV Clean Air


Winterbach, Germania - 06 februarie 2024 - Sistemul de conectare cu fișe CONNEX de la PFISTERER a fost certificat cu succes de Siemens Energy pentru utilizarea în comutatoarele de 420 kV Clean Air. PFISTERER este primul producător care a fost certificat pentru această aplicație și aduce astfel o contribuție importantă la transportul de energie ecologic.
Clean Air este un mediu izolator ecologic, nepoluant, ca alternativă la binecunoscutul gaz izolator hexafluorură de sulf (SF6). Clean Air este format exclusiv din componente naturale ale aerului înconjurător, cum ar fi oxigenul și azotul.
Utilizarea Clean Air este menită să contribuie la reducerea la minimum a efectelor asupra mediului ale comutatoarelor electrice. Familia de produse Connex de la PFISTERER este prima tehnologie de conectare conectabilă pentru aparataj de comutație care a fost certificată de Siemens Energy pentru aplicații Clean Air de 420 kV. Priza care formează interfața cu aparatura de comutație a trecut cu succes testul de tip dielectric cu Clean Air conform IEC 62271-203. Proiectarea prizei a fost testată, printre altele, în condiții de presiune crescută.
"Dacă energia electrică este generată într-un mod ecologic, transportul și distribuția trebuie să urmeze acest exemplu. Deoarece tehnologia noastră este utilizată la interfețe, ea joacă un rol important în acest sens. Testarea reușită confirmă fiabilitatea acesteia pentru Clean Air, ceea ce reprezintă un pas important către o transmisie de energie ecologică", spune Alejandro Escobin, șeful departamentului de gestionare a produselor Accesorii pentru cabluri HV la PFISTERER. Norbert Fink, Key Account Manager, adaugă: "Conectabilitatea sistemului CONNEX permite instalarea rapidă și ușoară a acestuia, cu un spațiu minim necesar și flexibilitate maximă. Suntem încântați că această tehnologie va contribui în viitor și mai mult la îmbunătățirea sustenabilității."

Mai multe știri

Winterbach, Germania - 7 noiembrie 2023

Platforma offshore DolWin kappa a fost in...


Winterbach, Germania - 26.09.2023 -

Operatorul rețelei de transport TenneT a &icirc...

Karl-Heinz Pfisterer devine președinte de onoare al Consiliului de supraveghere al SE.

Winterbach, Germania - 15 iunie 2023 -

Pfisterer, unul dintre principalii furnizori de so...

Distribuția și transportul de energie au fost competențele de bază ale PFISTERER de aproape 100 d...

De la începutul anului, Küssnacht am Rigi a devenit noua locație centrală pentru cei aproximativ 160 de angajați ai noștri din Elveția. Pentru Grupul PFISTERER, care este înrădăcinat în Elveția de zeci de ani, acest lucru marchează începutul unei noi ere: la Küssnacht, unim diviziile noastre, care erau situate anterior în Malters și Altdorf, într-un nou centru central de tehnologie și vânzări.