Catalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

Sistemul de conectare de curent mare PLUG MARINE de la PFISTERER primește certificarea DNV-GL

Winterbach, Germania - iulie 2024 -

Cu PLUG MARINE, PFISTERER oferă un sistem de fișe de conectare cu curent ridicat certificat DNV-GL pentru conectarea electrică a componentelor de putere, a sistemelor de stocare a energiei, a transformatoarelor, a convertoarelor și chiar a sistemelor de propulsie a navelor. Conectorii rezistenți și-au dovedit de ani de zile valoarea în utilizarea în serie în trenuri și turbine eoliene.

Acum, certificarea confirmă, de asemenea, adecvarea lor pentru utilizarea pe nave și alte instalații offshore. PLUG este un sistem robust de conectori unipolari de la PFISTERER pentru transmiterea în siguranță a curenților mari. Spectrul de putere variază de la 400 la 1.250 de amperi la 1,8 până la 3,6 kV DC și AC. Sistemul și-a dovedit eficiența timp de decenii în numeroase aplicații feroviare, cum ar fi trenurile de mare viteză și pe distanțe lungi, precum și trenurile regionale. De asemenea, este utilizat în producția de serie la turbinele eoliene cu o putere de până la 15 MW - de la punctul de generare a energiei până la conexiunea transformatorului de rețea. Certificarea DNV-GL confirmă acum și adecvarea sa pentru nave, platforme offshore și turbine eoliene plutitoare. PLUG MARINE îndeplinește toate cerințele privind rezistența dielectrică, stabilitatea la vibrații, rezistența la foc și protecția împotriva coroziunii. De asemenea, se caracterizează prin greutate redusă, compactitate și instalare simplă.


Datorită designului său robust, este garantată funcționarea fără întreținere. Instalarea sigură și rapidă a componentelor marine electrice Sistemul plug-in robust PLUG MARINE oferă o alternativă pluggable ideală la cablarea componentelor electrice de pe nave - în special pentru datele cu performanțe ridicate. Acestea includ motoare electrice și turbine, precum și conexiuni pentru generatoare, aparate de distribuție, transformatoare și sisteme de baterii. PLUG MARINE este proiectat pentru cabluri din aluminiu și cupru cu și fără ecranare de câmp, precum și pentru diferite secțiuni transversale ale conductorilor și este disponibil în versiuni drepte și înclinate. Opțiunea de preasamblare a sistemelor electrice simplifică și accelerează instalarea, precum și întreținerea și repararea la fața locului. În același timp, sistemul de conectori PLUG oferă protecție la atingere pentru angajații de la bordul unei nave sau al unei platforme și turbine eoliene în timpul funcționării.

"Certificarea DNV-GL pentru PLUG MARINE confirmă eforturile noastre de calitate și este condiția prealabilă pentru utilizarea pe scară largă a sistemului în sectorul offshore", explică Dr. Thomas Schilla, Business Development Manager la PFISTERER. "De asemenea, și-a dovedit de mult timp eficiența:


Sistemul a fost utilizat pe mare timp de mai mulți ani în soluții de conectare pentru surse de alimentare mobile pentru containerele maritime cu aer condiționat, precum și în sistemele de propulsie POD de înaltă performanță pentru nave." Utilizarea în sistemele de energie alternativă și în distribuția de curent continuu Industria navală și-a propus să reducă în mod sustenabil emisiile de CO2. În acest scop, lucrează la proiecte ambițioase în multe domenii. "Suntem convinși că sistemul de conectori PLUG poate aduce o contribuție importantă la conceptele modulare, scalabile, ca parte a sistemelor inovatoare de cablare pentru rețelele de curent alternativ sau continuu și pentru componentele de putere. De asemenea, suntem bucuroși să transmitem experiența noastră din sectoarele eolian și feroviar", spune Dr. Thomas Schilla.

Mai multe știri

Pfisterer este reprezentat la sesiunea CIGRE de la Paris.

din 25...

PFISTERER, o companie lider mondial de tehnologie pentru soluții de infrastructură energetică, și Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., sunt încântați de colaborarea de succes de la Gussenstadt.


Winterbach, Germania - 06 februarie 2024 - Sistemul de conectare cu fișe CONNEX de la PFIST...

Winterbach, Germania - 7 noiembrie 2023

Platforma offshore DolWin kappa a fost in...


Winterbach, Germania - 26.09.2023 -

Operatorul rețelei de transport TenneT a &icirc...

Karl-Heinz Pfisterer devine președinte de onoare al Consiliului de supraveghere al SE.