Catalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER dezvoltă pentru TenneT prima soluție universală de reparații universal conectabilă pentru cabluri submarine de până la 170 kV din lume


Winterbach, Germania - 26.09.2023 -

Operatorul rețelei de transport TenneT a însărcinat PFISTERER să dezvolte un manșon universal de reparații pentru cabluri submarine. Soluția universală este menită să repare defecțiunile de cablu care apar rapid și eficient, cu un efort minim de depozitare - complet independent de structura sau de producătorul cablurilor utilizate. Este pentru prima dată la nivel mondial când se realizează o astfel de soluție. Pentru operatorul sistemului de transport, aceasta creează posibilități complet noi de stocare și de reparare a cablurilor submarine.

TenneT exploatează peste treizeci de conexiuni de rețea de platforme de cabluri submarine de 155 kV și 220 kV AC în Marea Nordului, în largul coastelor germane și olandeze, care transportă energie electrică regenerabilă de la parcurile eoliene offshore către continent. în ultimii 15 ani, pentru conexiunile prin cablu submarin au fost utilizate numeroase tipuri de cabluri diferite, cu secțiuni transversale diferite ale conductorilor și de la diferiți producători de cabluri. Pentru a putea repara orice defecțiune a cablurilor care ar putea apărea, se păstrează în stoc cabluri de rezervă, manșoane de reparații specifice pentru cablul utilizat și piese de schimb pentru fiecare conexiune specifică. Acest lucru necesită mult spațiu de depozitare, iar manipularea este extrem de complexă.

Siguranță în caz de avarie cu o gestionare simplificată a depozitării
Pentru a reduce la minimum complexitatea manipulării și a depozitării și, în același timp, pentru a fi echipat în mod optim pentru cazurile de avarie, PFISTERER a fost însărcinat de TenneT să dezvolte un manșon de reparații universal. Acesta permite conectarea unor cabluri complet diferite. Indiferent de caracteristici precum producătorul cablului, materialele și secțiunea transversală a conductorului, defecțiunile la cablurile submarine pot fi reparate rapid și eficient. "Designul universal ne permite să folosim un singur manșon de reparații pentru toate cablurile submarine, cu o nevoie minimă de piese de schimb. Acest lucru ne permite să ne îmbunătățim în mod semnificativ gestionarea stocurilor și suntem bine pregătiți pentru eventualele cazuri de avarie", explică Dirk Hansen, manager de proiect pentru reparații de cabluri la TenneT.

Soluțiauniversală de reparare a cablurilor submarine de până la 170kV de la PFISTERER
Soluția se bazează pe manșonul de rășină epoxidică cu conectare până la 170 kV din familia de produse Connex de la PFISTERER. Această tehnologie este deja utilizată pe numeroase platforme eoliene și petroliere offshore ca o conexiune între cablul de platformă și cablul de export. De asemenea, este utilizată pe scară largă de furnizorii de energie din sectorul onshore ca rezervă universală de interferență. Pe lângă designul său compact și robust, aceasta impresionează în special prin timpul rapid de instalare. PFISTERER este până în prezent singurul producător de îmbinări de rășină epoxidică conectabile de până la 170 kV. "Suntem pionierii primului concept de reparații din lume pentru articulațiile cablurilor submarine de curent alternativ în sectorul offshore ca soluție fișabilă. Articulațiile noastre din rășină epoxidică sunt componenta cheie în acest caz. Datorită tehnologiei lor de conectare, acestea permit o reparație rapidă și eficientă a cablurilor de diferite tipuri", explică Vukašin Basara, Senior Product Manager și manager de proiect pentru acest proiect. pe lângă dezvoltarea și proiectarea îmbinărilor de reparații, comanda include și efectuarea de teste de tip pentru calificarea mecanică și electrică a produsului.
"Cu portofoliul de produse Connex, am demonstrat, în calitate de pionier pe piața offshore, cât de rapid și de ușor pot fi conectate platformele offshore cu ajutorul fitingurilor de înaltă tensiune conectabile. Acum dorim să folosim acest concept în mod specific pentru aplicații subacvatice", spune Vukašin Basara, subliniind proiectul.

Manșon universal de reparare acablurilor submarine de până la 245kV
Pe lângă varianta de până la 170kV, PFISTERER dezvoltă, de asemenea, un manșon universal de reparare de până la 245kV pentru TenneT. conceptul are în vedere proiectarea acesteia cu componente cât mai asemănătoare cu soluția de 170kV. De asemenea, accentul este pus pe un corp de îmbinare central pentru toate construcțiile de cabluri, care poate conecta diferite secțiuni transversale și geometrii ale conductorilor. Durata proiectului pentru dezvoltarea și construcția prototipului este programată până la sfârșitul anului 2024.


Despre PFISTERER
În 1921, Karl Pfisterer și-a fondat fabrica de articole electrice speciale în Stuttgart cu scopul de a îmbunătăți lumea transmisiilor de energie. Grupul PFISTERER urmărește această pretenție de calitate și leadership tehnologic de mai bine de 100 de ani. Astăzi, PFISTERER este unul dintre cei mai importanți specialiști și furnizori de sisteme pentru infrastructura energetică din lume - cu o gamă completă de accesorii pentru cabluri, tehnologie pentru linii aeriene și componente de-a lungul întregului lanț de transmisie, de la generarea energiei electrice până la consum. Cu procese de producție de ultimă generație și 1.200 de angajați în 19 locații internaționale și 5 fabrici, PFISTERER nu numai că conectează rețelele electrice de astăzi și de mâine, dar aduce, de asemenea, o contribuție importantă la o infrastructură energetică durabilă și sigură.

Despre TenneT
TenneT este un operator de rețea european de top. Ne-am angajat să asigurăm o aprovizionare sigură și fiabilă cu energie electrică - 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Contribuim la modelarea tranziției energetice - pentru un viitor energetic durabil, fiabil și accesibil. În calitate de prim operator transfrontalier de sisteme de transport, planificăm, construim și operăm o rețea de înaltă și foarte înaltă tensiune de aproape 25.000 de kilometri în Țările de Jos și în mari părți din Germania și activăm piața energetică europeană cu cele 17 interconectări cu țările vecine. Cu o cifră de afaceri de 9,8 miliarde de euro și active totale de 41 de miliarde de euro, suntem unul dintre cei mai mari investitori în rețelele de electricitate naționale și internaționale, pe uscat și pe mare. În fiecare zi, cei 7.400 de angajați ai noștri dau tot ce au mai bun și, în conformitate cu valorile noastre de responsabilitate, curaj și rețea, se asigură că peste 43 de milioane de consumatori finali se pot baza pe o aprovizionare stabilă cu energie electrică. Iluminând împreună calea de urmat

Mai multe știri


Winterbach, Germania - 06 februarie 2024 - Sistemul de conectare cu fișe CONNEX de la PFIST...

Winterbach, Germania - 7 noiembrie 2023

Platforma offshore DolWin kappa a fost in...

Karl-Heinz Pfisterer devine președinte de onoare al Consiliului de supraveghere al SE.

Winterbach, Germania - 15 iunie 2023 -

Pfisterer, unul dintre principalii furnizori de so...

Distribuția și transportul de energie au fost competențele de bază ale PFISTERER de aproape 100 d...

De la începutul anului, Küssnacht am Rigi a devenit noua locație centrală pentru cei aproximativ 160 de angajați ai noștri din Elveția. Pentru Grupul PFISTERER, care este înrădăcinat în Elveția de zeci de ani, acest lucru marchează începutul unei noi ere: la Küssnacht, unim diviziile noastre, care erau situate anterior în Malters și Altdorf, într-un nou centru central de tehnologie și vânzări.