Catalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER sprijină TenneT cu o conexiune de curent continuu - Platforma offshore DolWin kappa instalată cu succes

Winterbach, Germania - 7 noiembrie 2023

Platforma offshore DolWin kappa a fost instalată cu succes în largul coastei Saxoniei Inferioare, ca parte a proiectului de conectare la rețea DolWin6 al TenneT. În viitor, aceasta va transforma Curentul alternativ (AC) de la trei parcuri eoliene de la 155 kV la 362 kV și apoi la 320 kV de curent continuu (DC) și apoi îl va transmite pe uscat, practic fără pierderi. Platforma este prima care dispune de două tablouri de distribuție izolate cu gaz (GIS) în acest scop. Acest lucru a fost precedat de testarea cu succes la înaltă tensiune a instalației de înaltă tensiune de către PFISTERER în Cádiz, Spania Cádiz. Operatorul sistemului de transport TenneT se bazează, de asemenea, pe fitingurile de înaltă tensiune conectabile de interior CONNEX din familia de produse PFISTERER CONNEX pentru DolWin kappa.

În total, DolWin6 este deja a 13-a conexiune de rețea offshore de la TenneT în Germania. Operatorul sistemului de transport este lider în sectorul offshore din Uniunea Europeană. Noua conexiune de 900 MW va furniza energie eoliană regenerabilă din Marea Nordului pentru, teoretic, peste un milion de gospodării și, astfel, va consolida și mai mult securitatea aprovizionării în Germania și în Europa. PFISTERER sprijină proiectul și antreprenorul general SIEMENS Energy, însărcinat cu construcția platformei - de la servicii complete de inginerie și planificare până la supravegherea instalării cablurilor. PFISTERER s-a ocupat apoi de instalarea accesoriilor de înaltă tensiune și de testarea finală de înaltă tensiune a întregului cablaj de înaltă tensiune . Printre altele, au fost instalați aproximativ 200 de conectori CONNEX de mărimea 6-S, manșoane din rășină epoxidică și cutii de legătură de la PFISTERER pentru transmiterea permanentă și sigură a energiei.


Primul tablou de distribuție izolat în gaz pentru transmisia de curent continuu
Pentru prima dată, platforma de conversie DolWin kappa dispune de două sisteme GIS - unul pentru partea de curent alternativ (AC) și unul pentru partea de curent continuu (DC) a conexiunii cablului submarin pe uscat. Acest lucru oferă avantaje considerabile de spațiu în cadrul platformei. PFISTERER a calculat inițial capacitatea de transport al curentului și sarcina energetică a diferitelor conexiuni de cablu - de la conexiunea parcului eolian din cadrul platformei, prin intermediul GIS de la nivelul de 155 kV, până la transformator și, de aici, până la cel de-al doilea GIS de pe partea de curent continuu de 362 kV
. Astfel, PFISTERER a fost în măsură să ofere sprijin în proiectarea și selectarea cablurilor interne, precum și în planificarea optimizată din punct de vedere al timpului a tuturor proceselor de instalare. PFISTERER a supravegheat și documentat instalarea cablurilor la fața locului, atât în Cadiz, cât și în largul mării Nordului, iar apoi a coordonat și a efectuat instalarea conectorilor de înaltă tensiune și a îmbinărilor din rășină epoxidică. Pe baza experienței de proiect existente în segmentul platformelor offshore, fluxurile de lucru pentru instalarea cablurilor au fost optimizate și adaptate la provocările proiectului.
Acest lucru a permis stăpânirea logisticii complexe și a calendarului strâns al proiectului PFISTERER sprijină TenneT cu conexiune DC - platforma offshore DolWin kappa instalată cu succes.

TestulHV peste noapte
Un test final de înaltă tensiune asigură integritatea sistemelor la nivelurile de tensiune 155 kV și 362 kV după ce toate instalațiile onshore au fost finalizate. Pentru a nu îngreuna alte lucrări pe platformă, aceste teste au fost efectuate pe timp de noapte. Pentru a alimenta tensiunea de testare, o remorcă de testare mobilă cu o bucșă PFISTERER și un cot izolat cu gaz a fost conectată la platformă prin intermediul unui cablu de testare. Echipa PFISTERER a creat, de asemenea, o conexiune adecvată pentru GIS de 362 kV în camera de conversie a platformei. Îmbinările și cablurile au trebuit, de asemenea, să fie repoziționate de mai multe ori pentru a testa toate cele trei faze. Platforma a fost în cele din urmă predată în martie 2022. În august 2022, aceasta și-a început călătoria prin Rotterdam către Marea Nordului, unde a fost instalată la 45 km în largul coastei.

Conectarea cu succes a cablurilor offshore în largul mării
Pentru a spori redundanța și securitatea rețelei, DolWin kappa va fi conectată la platforma sa soră DolWin beta pe mare. Ca și în cazul proiectului DolWin gamma, PFISTERER a realizat acest lucru cu o conexiune punte Feltoflex de 155 kV. Aproximativ 2 kilometri de cablu au fost trași între cele două platforme și conectați cu ajutorul îmbinărilor din rășină epoxidică și al conectorilor CONNEX . Pe lângă instalarea pe mare, PFISTERER a fost implicată și în testarea finală a conexiunilor cablurilor de înaltă tensiune.

TenneT se bazează de mult timp pe fitingurile CONNEX HV sigure și dovedite de la PFISTERER pentru proiectele sale offshore. Acestea sunt utilizate la conexiunile de rețea DolWin alpha, DolWin beta, DolWin gamma și DolWin epsilon și la platformele offshore, precum și la mai multe platforme de satelit. Siemens Energy este antreprenorul general responsabil pentru construcția platformei DolWin kappa. Grupul PFISTERER a oferit sprijin cu echipele și filialele sale locale din Spania, Germania și Elveția.

Mai multe știri


Winterbach, Germania - 06 februarie 2024 - Sistemul de conectare cu fișe CONNEX de la PFIST...


Winterbach, Germania - 26.09.2023 -

Operatorul rețelei de transport TenneT a &icirc...

Karl-Heinz Pfisterer devine președinte de onoare al Consiliului de supraveghere al SE.

Winterbach, Germania - 15 iunie 2023 -

Pfisterer, unul dintre principalii furnizori de so...

Distribuția și transportul de energie au fost competențele de bază ale PFISTERER de aproape 100 d...

De la începutul anului, Küssnacht am Rigi a devenit noua locație centrală pentru cei aproximativ 160 de angajați ai noștri din Elveția. Pentru Grupul PFISTERER, care este înrădăcinat în Elveția de zeci de ani, acest lucru marchează începutul unei noi ere: la Küssnacht, unim diviziile noastre, care erau situate anterior în Malters și Altdorf, într-un nou centru central de tehnologie și vânzări.