Catalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

05.05.2023 01:05

Cuplaje pentru arbori de la norelem

De la acționări simple la acționări complexe de poziționare

Transmiterea precisă a cuplului, amortizarea vibrațiilor și controlul mișcării - cuplajele de la norelem sunt versatile și disponibile în diferite modele. Acestea includ cuplaje cu burduf metalic, cuplaje cu gheare din elastomer, cuplaje cu bară elastică, cuplaje cu glisoare transversale și cuplaje rigide.

Cuplajele pentru arbori conectează doi arbori și transmit mișcări rotative și cupluri de la un arbore de acționare la un arbore condus. Arborii sunt cuplați prin intermediul unei conexiuni rigide sau flexibile. În cea mai mare parte, conexiunile liniare ale arborilor sunt realizate cu cuplaje flexibile. Cuplajele pentru arbori sunt, de asemenea, utilizate pentru a compensa dezalinierile axiale și radiale ale arborilor și erorile unghiulare, precum și pentru a amortiza vibrațiile și șocurile.

Aplicații ale cuplajelor norelem

Cuplajele pentru arbori sunt utilizate într-o mare varietate de domenii și proiecte: de la acționări simple în mașinile-unelte, mașinile de ambalat și mașinile textile până la acționări complexe de poziționare în tehnologia de control și reglare. Acestea sunt împărțite în două domenii funcționale. Pe de o parte, există aplicații în care transmisia cuplului și a puterii reprezintă obiectivul principal, de exemplu, în pompe, sisteme de transport și agitatoare. Pe de altă parte, există aplicații pentru controlul poziției și al mișcării, care trebuie să transmită mișcări de rotație cu precizie și acuratețe de poziție, de exemplu în servomotoare și motoare pas cu pas pentru axe liniare.

Modele disponibile

Norelem oferă cuplaje de arbori sub formă de cuplaje cu burduf metalic și cu gheare din elastomer, precum și cuplaje cu bară elastică, cu alunecare transversală și cuplaje rigide. Alegerea designului depinde în primul rând de puterea care trebuie transmisă și de conexiunea care trebuie echilibrată. Tipul de montare este, de asemenea, un factor important. De exemplu, există versiuni cu butuci de strângere și butuci de strângere detașabili, care sunt cu fante și divizați în cazul cuplajelor rigide. Cuplajele cu butuci de strângere detașabili și divizați pot fi montate radial. Arborele și transmisia nu trebuie să fie demontate pentru instalarea sau înlocuirea cuplajului.

Cuplajele cu arbore sunt aproape lipsite de întreținere. Doar în cazul cuplajelor cu gheare din elastomer, stelele de cuplare din poliuretan sunt supuse uzurii din cauza vârstei și a sarcinii. Cu toate acestea, stelele pot fi înlocuite cu ușurință fără a fi necesară înlocuirea întregului cuplaj.

Cuplajele cu burduf metalic sunt fabricate din oțel inoxidabil și aluminiu, cu burduful metalic fabricat din oțel inoxidabil și butucul din aluminiu și oțel inoxidabil. Cuplajele sunt montate cu butuci de strângere sau cu butuci de strângere detașabili. Disponibile pentru diametre ale arborelui de la 3 la 70 mm, acestea transmit cupluri de la 0,5 la 1500 Nm.

Cuplajele cu gheară din elastomer sunt construite din aluminiu și oțel inoxidabil, iar steaua de cuplare este realizată din poliuretan. Asamblarea se realizează prin intermediul butucilor de prindere sau a butucilor de prindere detașabile. Cuplajele cu gheară din elastomer de la norelem sunt disponibile pentru diametre ale arborelui de la 3 la 60 mm. Acestea pot transmite cupluri de la 0,7 la 525 Nm.

Cuplajele cu bară elastică sunt fabricate din aluminiu și oțel inoxidabil. Ele sunt montate prin intermediul unor butuci de prindere sau butuci de prindere detașabili. Cuplajele cu bară elastică sunt concepute pentru diametre ale arborelui de la 3 la 35 mm și cupluri de la 3 la 130 Nm.

Cuplajele cu alunecare în cruce sunt fabricate din aluminiu și pot fi montate pe arbori cu diametre de la 3 la 14 mm prin intermediul butucilor de prindere. sunt transmise cupluri de la 1 la 7 Nm.

Cuplajele rigide sunt fabricate din oțel și oțel inoxidabil. Metoda de montare este cu fantă și cu spărtură. Se pot transmite cupluri de la 16 la 2250 Nm pentru diametre ale arborelui de la 8 la 85 mm.

Mai multe știri

norelem își extinde gama pentru a include sisteme modulare de fixare pentru tehnologia de măsurar...

norelem își extinde gama de piese standard

balamalenorelem pentru profile de aluminiu

Balamalele pot fi găsite o...

Un camion plin de inovații
Soluția pentru procese de prelucrare fără erori
Nou de la norelem: Ghidaje cu role liniare