Catalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Soluții pentru sistemele de la locul de muncă și intralogistice

SensorBoard - Alternativa la metodele optice de poziționare

Cu SensorBoard pentru detectarea poziției și orientării componentelor, RK Rose+Krieger integrează o tehnologie utilizată în mod obișnuit în studiourile de televiziune în sistemul său modular pentru soluții de sistem personalizate. SensorBoard este flexibil și scalabil și, în multe cazuri, înlocuiește tehnologia costisitoare a camerelor și senzorilor. Sistemul își arată avantajele în special în combinație cu roboți (colaboratori), sisteme de axe și procesarea automată ulterioară a produselor.


Dezvoltată inițial pentru a permite deplasarea fără personal a camerelor de televiziune de la pupitrul de comandă din studio, tehnologia SensorBoard are, de asemenea, o gamă largă de aplicații în industrie. Fie că este vorba de sisteme de automatizare, tehnologie de transfer, mașini de procesare sau stații de lucru și vehicule cu ghidaj automat (AGV) - oriunde este necesară o poziționare precisă sau manipularea unor componente poziționate liber, SensorBoard își arată avantajele. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de tehnologia convențională a senzorilor și a camerelor, performanța SensorBoard nu este afectată în mod negativ de condițiile de lumină insuficientă sau de lumină extremă sau schimbătoare, nici de murdărie, praf sau ulei.


SensorBoard este alcătuit din cel puțin două suprafețe de senzori și este flexibil scalabil de la 100 de milimetri pătrați. Dacă este combinat cu un cobot, acesta din urmă poziționează sau detectează componentele aflate pe o suprafață senzorială sau în încăpere cu o precizie de 0,01 milimetri și le prinde cu aceeași precizie ca și cum sistemul ar fi cuplat mecanic. Utilizată în cărucioarele manuale cobot (sau chiar în sistemele AGV complet automatizate) care se deplasează între mai multe stații de lucru sau linii de asamblare, tehnologia SensorBoard permite poziționarea extrem de precisă a vehiculului respectiv la destinație și îl pregătește astfel pentru manipularea ulterioară complet automatizată a produselor dintr-o gamă largă de industrii.


Filiala RK Rose+Krieger, RK-AHT, integrează tehnologia SensorBoard în soluții specifice clienților. Compania oferă soluții pentru sarcini manuale, semiautomate sau complet automate într-o gamă largă de medii industriale.


Părțile interesate pot acum să experimenteze noile soluții SensorBoard în acțiune în showroom-ul RK-AHT din Bienenbüttel.

Mai multe știri

Cilindri electrici rezistenți pentru utilizare în interior și exterior
Noi conectori de colț pentru o flexibilitate și mai mare cu sistemul de jgheaburi de cabluri RK
Trei noi suporturi de monitoare pivotante pentru flexibilitate maximă și ușurință de utilizare
Portofoliu cuprinzător de produse pentru fluxul intern de mărfuri
Noi ghidaje glisante cu poziționare personalizată