Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

19.04.2024 01:04

Digitalizarea aduce mișcare în sectorul sportului, fitness-ului și al bunăstării

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion

Tendințe precum stilul de viață fitness și vitalitatea, mișcarea "cuantified self", îmbătrânirea activă și boom-ul activităților în aer liber vor schimba în mod semnificativ sectorul sportului, al sănătății și al bunăstării în următorii ani. În plus, inovațiile tehnice vor redefini modul în care oamenii se mențin în formă și sănătoși. Proiectul comun DiMo - Digital Motion își propune să contribuie la modelarea procesului de transformare. Acesta s-a desfășurat în prima sa rundă în 2023 și va fi continuat pentru încă patru ani cu DiMo-NEXT.

Proiectul își propune să efectueze cercetări transdisciplinare cu privire la modul în care poate fi îmbunătățită experiența oamenilor în ceea ce privește mișcarea, poate fi crescută performanța și poate fi posibil un stil de viață durabil. Potențialul oferit de tehnologiile digitale, în special în domeniul senzorilor, joacă un rol esențial în acest sens. Subiectul îmbrăcămintei este, de asemenea, important ca interfață între soluțiile tehnologice și oameni. Acesta este motivul pentru care cei 26 de parteneri de proiect din industrie și cercetare includ KARL MAYER și Grabher ca reprezentanți ai industriei textile.

Producătorul inovator de utilaje textile KARL MAYER contribuie la activitatea de proiect cu expertiza sa în domeniul articolelor de îmbrăcăminte. Echipa TEXTILE CIRCUIT din cadrul TEXTILE MAKERSPACE a realizat deja cu succes diverse proiecte în acest domeniu. În plus, un MJ 52/1 S de la KARL MAYER este utilizat la V-trion, compania de cercetare Grabher din Lustenau, pentru producția de textile conductoare de electricitate.

DiMo-NEXT va fi lansat la 1 aprilie 2024, cu puțin timp înainte de Techtextil 2024 de la Frankfurt am Main. KARL MAYER își va prezenta contribuția la lucrările proiectului la cel mai important târg internațional de profil.



Interacțiunea în loc de simpla analiză

Senzori tot mai mici, mai ieftini și mai preciși conduc deja la noi produse și servicii, dar aceștia sunt potriviți doar pentru înregistrarea și analiza datelor, de exemplu, privind durata, frecvența și viteza activităților. DiMo-NEXT merge cu un pas mai departe: senzorii de mișcare și senzorii psihofiziologici integrați urmează să fie combinați cu concepte de interacțiune noi și intuitive pentru a sprijini consumatorii în activitățile lor fizice și pentru a asigura o mai mare motivație, performanță și bunăstare. Această abordare se bazează pe extinderea potențialului de performanță al îmbrăcămintei.

"Pentru noi, în calitate de dezvoltatori de produse textile, obiectivul DiMo înseamnă că trebuie să ne concentrăm asupra implementării produselor purtabile de ultimă generație", spune Franziska Guth, dezvoltator de produse pentru tehnologia textilă la KARL MAYER.

Prelucrarea electronicii în textile pentru a înregistra date vitale a fost deja implementată și dovedită. Acum este important să se utilizeze îmbrăcămintea pentru a interacționa cu purtătorul, de exemplu pentru a optimiza secvențele de mișcare și sesiunile de antrenament.

KARL MAYER va demonstra cum se poate realiza acest lucru la Techtextil din Frankfurt am Main, în perioada 23-26 aprilie 2024. Producătorul așteaptă cu nerăbdare să își întâmpine oaspeții în Pavilionul 12.0, Standul B73.

Franziska Guth și colegii săi sunt nerăbdători să își întâlnească vizitatorii.

Mai multe știri

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon
KARL MAYER și Grabher susțin inovațiile în domeniul dispozitivelor purtabile cu ajutorul unei platforme de competență
La Techtextil 2024, KARL MAYER GROUP va prezenta soluții pentru succesul clienților în vremuri dificile