Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

27.02.2024 01:02

Mai multă ecologie și economie prin compozite din fibre naturale și tricotaje turnate

KARL MAYER GROUP se concentrează pe sustenabilitate și eficiență la JEC World 2024, 05 - 07 martie 2024, Sala 5 K 32

KARL MAYER GROUP este un jucător inovator în industria materialelor compozite și este expozant la JEC World de mulți ani.

La cel mai important târg de comerț din acest an, care se va desfășura între 5 și 7 martie, compania va expune cu KARL MAYER Technical Textiles și divizia sa STOLL în Sala 5, Standul K 32. Compania va expune împreună cu KARL MAYER Technical Textiles și divizia sa STOLL în hala 5, la standul K 32, în Parc des Expositions din Paris Nord Villepinte.

Un punct central al expoziției va fi reprezentat de scrimele și benzile realizate din materiale din fire pe bază de biofibre pentru consolidarea materialelor compozite. Anul trecut, KARL MAYER Technical Textiles a prezentat deja exponate în acest domeniu și a atins un punct sensibil: Sub presiunea crizei climatice iminente și a creșterii prețurilor la energie, industria materialelor compozite caută în mod constant soluții durabile. "În timp ce afacerile noastre cu tehnologii multiaxiale și de întindere pentru prelucrarea fibrelor tehnice convenționale, cum ar fi carbonul sau sticla, continuă să se desfășoare bine, observăm un interes tot mai mare pentru prelucrarea fibrelor naturale în compozite. De aceea, avem un nou produs în bagajul nostru de la târg pentru următoarea ediție a JEC World: un schi alpin în care, printre altele, au fost folosite țesături din fibre de cânepă", dezvăluie Hagen Lotzmann, director de vânzări la KARL MAYER Technical Textiles.

Echipamentul pentru sporturi de iarnă este rezultatul unui proiect sponsorizat. Benzile de cânepă pentru acesta au fost furnizate de FUSE GmbH și au fost transformate în țesături pe mașina de tricotat cu urzeală multiaxială COP MAX 5 din centrul tehnic KARL MAYER Technical Textiles.

Cu ajutorul capacităților din propriul centru de tehnologie de aplicații și a expertizei specialiștilor săi în domeniul materialelor compozite, compania își sprijină clienții în implementarea proiectelor și a testelor de prelucrare. Scopul târgului este de a consolida imaginea companiei ca punct de contact pentru inovatorii cu idei neobișnuite. "Toată lumea caută în prezent noi aplicații. Vrem să ne prezentăm ca un partener de dezvoltare competent și producător de mașini speciale în industria compozitelor", spune Hagen Lotzmann. Profesionistul în vânzări și echipa sa vor prezenta, de asemenea, o inovație din sectorul mașinilor multiaxiale pentru producția de materiale compozite din rovings de sticlă.

Unitatea de afaceri STOLL se va concentra pe materialele termoplastice. Vor fi expuse mai multe mostre de piese turnate tricotate, cu o suprafață exterioară textilă atractivă din punct de vedere vizual și o suprafață interioară polimerizată. Produsele cu două fețe pot fi realizate din diferite tipuri de fire și nu trebuie să fie turnate pe spate pentru a fi utilizate, de exemplu, ca panouri de uși laterale sau carcase de locuințe. În plus, designul gata de utilizare economisește deșeuri și material de fire.

Grupul KARL MAYER își așteaptă cu nerăbdare oaspeții, numeroase discuții și multe idei noi.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.
În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon