Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.12.2023 01:12

Amortizoare de siguranță

Specialiștii în oprirea de urgență sărbătoresc premierele în film și televiziune

Fotografii de urmărire din ce în ce mai rapide, imagini de rezoluție din ce în ce mai mare: odată cu progresul tehnologiei de filmare digitală în studiourile companiilor de producție și ale televiziunilor, cresc și cerințele de calitate și siguranță a echipamentului. Unul dintre liderii de piață pentru macarale, cărucioare și sisteme de urmărire nu își asumă niciun risc și se bazează pe amortizoarele hidraulice de siguranță ca parte a tehnologiei de frânare.

"Suport solid pe fiecare platou" este promisiunea de calitate a Egripment, o companie care operează la nivel mondial, specializată în echipamente tehnice pentru echipele de film și televiziune și servicii corespunzătoare. Specialiștii în tehnologia studiourilor din Olanda susțin amestecul de înaltă tehnologie și servicii post-vânzare cu o garanție pe viață pentru cărucioarele și macaralele lor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că soluțiile Egripment pot fi găsite la multe spectacole și evenimente, atât pe platourile de filmare de interior, cât și pe cele de exterior. De exemplu, compania furnizează șenile atât pentru construcții la sol cât și pentru construcții suspendate și cărucioarele corespunzătoare cu telecomandă, care sunt părți esențiale ale programului pentru producții de film și televiziune la spectacole în aer liber, în săli și studiouri sau concerte și, de asemenea, pentru evenimente sportive, inclusiv la Jocurile Olimpice.
.

The Fast and the Furious

Pe lângă calitate și asistență, Egripment oferă un alt mare plus: know-how ingineresc care se bazează pe peste 40 de ani de activitate practică în industrie. Acesta rezultă din contactele zilnice cu cameramanii, echipele, operatorii și tehnicienii care lucrează la un nivel profesional

din ce în ce mai ridicat. Împreună cu experiența lor în domeniu, Egripment acordă o mare atenție designului și inovației. Împreună cu consultanța continuă, compania se asigură în acest fel că produsele corespund nevoilor tuturor piețelor de film. Rezultatul este dezvoltarea unei serii sofisticate de macarale Egripment, cărucioare, capete de cameră la distanță și diferite sisteme de urmărire.

Rick Velthof, directorul global de vânzări al Egripment, explică: "Pe lângă calitatea ridicată, clienții noștri se așteaptă la un nivel ridicat de fiabilitate din partea soluțiilor noastre, pe care le documentăm, de exemplu, cu garanții pe viață." El ilustrează cerințele impuse construcțiilor Egripment prin această comparație: "Deși nu cu mult timp în urmă era încă posibil să se încheie cadrele de urmărire cu opriri controlate electronic și să se fixeze dolly-ul camerei telecomandate pe sistemul de urmărire în pozițiile finale cu ajutorul unor tampoane de cauciuc, vitezele de astăzi în studiouri sau la transmisiunile sportive sunt prea mari pentru acest tip de element de securitate. Un alt exemplu este rezoluția care poate fi obținută, care este deja 8K." Caracteristicile tehnice înalte precum acestea necesită ca tehnologia actuală de studio și de înregistrare să fie calibrată foarte precis înainte de utilizare și să mențină același nivel ridicat de calitate a datelor pe tot parcursul producției. Rick Velthof: "În aceste condiții, aproape nicio producție nu-și poate permite să petreacă mult timp recalibrând o cameră și un dolly care s-au izbit în tampoanele de cauciuc din cauza unei operațiuni incorecte sau a unei pene de curent bruște și apoi au ricoșat înapoi. Pentru a readuce acest duo în linie cu restul echipamentului, cum ar fi monitoarele de control și sistemul de iluminat, poate dura până la trei zile în cazuri individuale."

Astfel de timpii inacceptabili în zona vizuală sunt un aspect pentru mai multe cerințe de securitate, partea audibilă a tehnologiei cinematografice este un alt aspect, deoarece mișcările de frânare ale multor servomotoare și, mai ales, ale tampoanelor de cauciuc sunt orice altceva decât silențioase și pot deranja inginerii de sunet în timpul muncii lor. Cea mai mare preocupare este însă prevenirea unor daune și mai costisitoare în cazul în care căruciorul și camera de filmat sunt grav avariate în urma unui accident la capătul pistei. "Sistemul nostru Generic Track System este un sistem de cameră controlat de la distanță, cu o greutate de până la 80 kg, care se deplasează pe o lățime de 40 cm pe o șină cu o viteză maximă de 3 m/s pe o lungime maximă de 50 m și face posibile și curbe. Dacă la capătul unui astfel de traseu are loc un accident real, numai daunele aduse camerei pot însuma peste 100.000 de euro", relatează Rick Velthof. Pentru a evita acest tip de accident pe platoul de filmare, echipa Egripment a analizat cu atenție piața produselor de siguranță în domeniul tehnologiei liniare și a luat cunoștință de ACE Stoßdämpfer GmbH din Langenfeld, Germania, un specialist în tehnologia de amortizare industrială. Pe de o parte, atenția Egripment a fost atrasă de prezența online și de gama largă de soluții de control al mișcării pe www.acecontrols.co.uk, precum și pe site-ul www.ace-ace.nl/ în limba olandeză. Pe de altă parte, aceasta se datorează și prezenței personale a echipei de vânzări ACE în Olanda.


Last Man Standing

În calitate de dezvoltator și furnizor de amortizoare industriale care operează la nivel global, ACE Controls Inc. fondată în urmă cu 60 de ani în apropiere de Detroit, Michigan, SUA, nu este doar inventatorul amortizoarelor reglabile și încă liderul tehnologic actual, ci și o întreprindere care face parte din Stabilus Group din 2016. ACE Stoßdämpfer GmbH, filiala din Germania pentru Europa, acoperă piața cu ajutorul distribuitorilor, dar și cu o echipă de ingineri de vânzări. În acest caz particular, ca și în cazul multor alte aplicații anterioare, Ralf Küppers și Han Titulaer, în calitate de reprezentanți ai ACE în țările BeNeLux, au fost literalmente cei mai apropiați. Rick Velthof de la Egripment: "Pe lângă impresia bună pe care o aveam deja, judecând după pagina de internet olandeză a ACE, Ralf Küppers a reacționat rapid și a fost dispus să ne viziteze în scurt timp, preluând astfel construcția pe șantier și oferindu-ne o soluție de amortizare hidraulică perfect adaptată."

În Nederhorst den Berg, în Olanda de Nord, care se află în imediata vecinătate a orașului Hilversum, cunoscut la nivel internațional pentru postul său de televiziune și de radio, Ralf Küppers, datorită tehnicienilor de la Egripment, a luat cunoștință de diferitele lor sisteme de șine și cărucioare, precum și de datele cheie menționate în ceea ce privește greutatea, viteza și traseul care trebuie parcurs pe sistemele de șine. "În calitate de fan al sportului, care văzuse deja camere moderne cu telecomandă în uz, de exemplu, în competițiile de înot, am mers la Egripment cu o idee aproximativă despre performanța tehnologiei liniare și despre performanța de decelerare corespunzătoare necesară. Dar, în practică, în multe posturi de televiziune, de exemplu în timpul emisiunilor de jocuri sau al transmisiunilor în direct cu mai multe persoane care se mișcă rapid sau în timpul concertelor, cărucioarele ating viteze de peste 50 km/h. Acest lucru m-a făcut să realizez că, în acest caz, totul trebuia să fie lin și fără zgomot în cazul unei opriri de urgență - și, de asemenea, foarte rapid." În consecință, el a folosit software-ul de proiectare de la ACE, www.acecontrols.co.uk/uk/sizing/safety-products/online-calculation.html, a introdus datele cheie privind masa, viteza și distanța și a propus instalarea de probă a două amortizoare de siguranță SCS33-25EU fiecare la capătul construcției de cale ferată ridicată anterior în scopuri de testare. Aceste elemente hidraulice pentru mașini, care sunt concepute exclusiv pentru sarcini de oprire de urgență, cu o durată de viață de până la 1.000 de cicluri de sarcină completă, își oferă serviciile în mod fiabil în mii de aplicații industriale, fiind literalmente ultimul om în picioare pentru a proteja construcțiile liniare. Ele servesc, de asemenea, ca un fel de airbag mecanic pentru componentele sensibile, cum ar fi săniile și elementele de construcție atașate la acestea, atunci când sunt accelerate pe o pistă și, în cel mai rău caz, trebuie decelerați la 0 km/h imediat și fără efect de ricoșeu, odată ce au atins poziția finală. Cu astfel de lauri, Ralf Küppers s-a simțit încrezător că forțele de securitate ale companiei sale, care și-au dovedit deja calitățile în nenumărate situații de urgență și care nu sunt străine de porți și sisteme de transport, centre de procesare sau mașini de asamblare din întreaga lume, vor rezista și la premiera în industria cinematografică și de televiziune.


Silent Movie

Datorită designului lor compact, cu dimensiunea M33x1,5 și filetare continuă, elementele de securitate, fiecare cântărind 0,5 kg, pot fi integrate rapid în construcție și, cu corpurile lor exterioare din oțel călit de culoare închisă, arată bine în mediul de culoare antracit al dispozitivelor de pe platourile de filmare. "Pentru a crește flexibilitatea și pentru a adapta și mai bine această soluție de oprire de urgență la condițiile specifice ale clienților la fața locului, amortizoarele SCS33-25EU sunt montate în manșoane de prindere reglabile universal la Egripment. În acest fel, ele îndeplinesc funcția de oprire ușoară a cărucioarelor la sfârșitul cursei și, de asemenea, reduc la minimum daunele și vibrațiile. Cu toate acestea, specialitatea manșoanelor de strângere reglabile universal constă în faptul că se pot instala cu ușurință opriri intermediare atunci când se stabilește traseul căii de rulare și, în principiu, pot fi asigurate căi de rulare infinit de lungi", raportează Ralf Küppers cu privire la evoluția ulterioară a cooperării. Cu o cursă de 23,2 mm, amortizoarele de siguranță autoreglabile funcționează cu o absorbție regulată a energiei de până la 310 Nm pe cursă în cazul unei coliziuni a cărucioarelor. Aceasta înseamnă că, în cazul valorilor specificate de o masă maximă de 80 kg și o viteză de deplasare de 3 m/s în cazul unei opriri de urgență, acestea consumă 100 % din energie fără efecte de ricoșeu și emit căldura rezultată în mediul înconjurător prin intermediul corpului exterior din oțel. Fiind mai actuale pentru cerințele tehnologiei moderne de filmare pe platou datorită avantajelor principale descrise pentru opririle de urgență, amortizoarele hidraulice oferă un alt avantaj față de amortizoarele din cauciuc utilizate anterior: De asemenea, acestea exercită mai puține forțe de sprijin asupra șinelor la impact, adică atunci când masele accelerate lovesc componenta. O îndoire a construcției căii ferate în timpul procesului de frânare nu a mai fost constatată la Egripment după instalarea soluției ACE. Echipa din jurul lui Rick Velthof a primit un feedback bun din partea clienților cu privire la siguranța sporită și la posibilitățile suplimentare de utilizare a tehnologiei de amortizare hidraulică. Aceasta nu își arată punctele forte doar la mișcarea completă a camerei și la viteze maxime de 0,5 m/s, ci convinge și la celălalt capăt al intervalului de viteze, în sensul că amortizoarele de siguranță pot fi împinse prin cursa sa la o viteză de minim 0,02 m/s în regim de fluaj. În aceste condiții, amortizorul oferă o rezistență minimă la contactul cu masele și nu există niciun efect de frânare, astfel încât echipa de pe platou poate deplasa dolly-ul acționat de la distanță împotriva amortizoarelor aproape cu încetinitorul, încheind mișcarea camerei de filmat ultraușor și foarte silențios. Având în vedere tehnologia de astăzi, adesea automatizată, și nivelul ridicat de sensibilitate la zgomot din studio, acesta este un avantaj în plus față de amortizoarele din generația anterioară.





Mai multe știri

La Centrul științific elvețian Technorama, 500 de stații experimentale oferă vizitatorilor șansa...

Oamenii de știință din domeniul sportului utilizează, de asemenea, elemente de mașini hidraulice...

Transportul vaccinului ARNm împotriva COVID-19 de la Biontech/Pfizer este o adevărată provo...

Pe lângă software-ul de dimensionare, precum și datele CAD și simulările, ACE Stoßd&a...

ACE Stoßdämpfer GmbH oferă acum inginerilor proiectanți nu numai software de configura...

Ceea ce cascadorii sunt pentru vedetele de film, amortizoarele structurale TUBUS sunt pentru sist...