Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

Transportul vaccinurilor COVID-19: în siguranță peste dealuri și dealuri cu amortizoare de vibrații

Transportul vaccinului ARNm împotriva COVID-19 de la Biontech/Pfizer este o adevărată provocare logistică. Pe de o parte, din cauza lanțurilor frigorifice care trebuie menținute, iar pe de altă parte, pentru că călătoriile trebuie să fie cât mai lipsite de vibrații. GPS-Kärnten GmbH a implementat o soluție de proiectare interesantă în acest sens cu componente de la ACE Stoßdämpfer GmbH.

Echipă mobilă operațională de vaccinare COVID pentru întreprinderile mici și mijlocii

Carintia este singura provincie din Austria a cărei populație este în declin. Mai mult de două treimi din emigranții care rămân în Austria au vârste cuprinse între 15 și 34 de ani. Acest lucru reiese dintr-un studiu [1] realizat de Universitatea de Științe Aplicate din Carintia. Cei mai mulți dintre aceștia se mută la Viena și în Stiria. Aceasta înseamnă că Carintia este afectată în special de îmbătrânirea populației rurale. Acest lucru a creat, de asemenea, provocări speciale în ceea ce privește imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2. Datorită poverii cunoscute a pandemiei corona, au fost implementate un număr mare de măsuri pentru a permite accesul ușor la vaccinările COVID pentru cât mai multe părți ale populației, în conformitate cu legile, ordonanțele, decretele și alte cerințe de reglementare aplicabile. Din acest motiv, s-a născut ideea de a ajunge și la populația de la locul de muncă. În acest scop, a fost pus în funcțiune un autobuz mobil de vaccinare pentru întreprinderile mici și mijlocii cu mai puțin de 100 de angajați. Acest autobuz de vaccinare putea fi solicitat de angajatorii eligibili pentru prima, a doua, a treia și a patra vaccinare a angajaților lor.


Când echipa GPS a început să lucreze la idee, unul dintre obiective a fost să transporte dozele Biontech refrigerate corespunzător cât mai puțin vibrații posibil. În caz contrar, structura nanoparticulelor lipidice prezente în vaccin ar putea fi distrusă, ceea ce ar putea duce la coalescența lipozomilor și la inexactități de dozare [2]. Deoarece doza produsului Biontech este de numai 30 µg, micile erori pot avea consecințe majore. Pentru a evita acest lucru, a fost lansată o căutare pe internet. În timp ce căutau amortizoare de vibrații, echipa a dat peste site-ul web al ACE Stoßdämpfer GmbH. Majoritatea clienților companiei din Langenfeld provin din industria de manipulare și automatizare, tehnologia alimentară și medicală, industria auto și industria mobilei. În aceste și alte industrii, procedura normală de determinare a componentelor de proiectare este calcularea unei soluții personalizate pe baza unei game largi de date caracteristice. Proiectarea corespunzătoare este realizată fie de specialiștii din Langenfeld, fie cu ajutorul unui instrument de configurare sau de proiectare, dintre care ACE oferă câteva în mod gratuit la acest link:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Software-ul este atât de simplu și intuitiv încât componentele ideale sunt sugerate într-un timp scurt și pot fi comandate non-stop datorită unui magazin online conectat. În Austria, totul a decurs diferit în acest caz din mai multe motive.

ACE contribuie la lupta împotriva pandemiei


Echipa GPS a decis să nu realizeze proiectarea propriu-zisă online. Prin urmare, a fost stabilit un contact direct cu Hans-Jürgen Greindl de la ACE. Inginerul de vânzări responsabil pentru Austria nu numai că a impresionat prin răspunsul său rapid și sfaturile sale de specialitate, dar a surprins și echipa GPS prin furnizarea gratuită, într-un interval scurt de timp, a amortizoarelor de vibrații pe care le determinase online: "În mod normal, ca societate și parte a grupului STABILUS, tindem să sprijinim în acest fel colegiile profesionale și universitățile tehnice și studenții acestora, astfel încât următoarea generație de universitari să se poată orienta în domeniul tehnologiei vibrațiilor sau al soluțiilor de amortizare într-un stadiu incipient. De altfel, acest concurs și concursul nostru studențesc INNOVACE dau naștere în mod regulat la noi abordări și produse", explică el, precizând că, în acest caz, scopul caritabil al GPS și obiectivul de combatere a pandemiei au fost factorii decisivi.


La rândul său, GPS i-a oferit expertului ACE o surpriză: "Cu o greutate totală estimată la mai puțin de 100 kg pentru structura care trebuie calmată, mă gândeam să o montez pe patru suporturi de cupă CM-VSC1-2-M8. Cu toate acestea, atunci când echipa GPS a comandat apoi un total de 8 dintre aceste izolatoare de vibrații rezistente, am presupus că ar trebui calmate două frigidere pline cu doze de vaccin. Faptul că GPS a realizat în schimb un sistem dublu de stocare m-a surprins la început, dar arată cât de serios a fost luată problema nanoparticulelor lipidice, care nu puteau fi distruse în timpul transportului." Acest lucru a dus la o soluție de construcție sandwich în atelierele GPS, bazată pe motto-ul: We play it very, very safe!

Amortizoare de vibrații împotriva vibrațiilor și șocurilor


Suporturile pentru cupe furnizate de ACE protejează eficient structurile și componentele de toate tipurile împotriva vibrațiilor și șocurilor. În mod normal, însă, sarcinile sunt inerente sistemului, adică sunt cauzate de structura unei construcții globale, de dimensiunile acesteia și de dimensiunile acționărilor sale sau de alte surse de vibrații care provoacă oscilațiile. Cu toate acestea, în cazul stației mobile de vaccinare a GPS, vibrațiile și șocurile sunt cauzate de trecerea peste pavele, borduri și gropi și sunt, prin urmare, imprevizibile. Din acest motiv, GPS a optat, de asemenea, pentru rulmenți dubli. Cu o frecvență naturală de la 16 Hz la 35 Hz și o gamă de sarcini de la 3 kg la 16 kg pentru fiecare punct de depozitare al frigiderului, a fost deja luat în considerare un tampon. Prin dublarea valorilor, a fost posibil să se transforme mobilul de inoculare aproape într-un scaun sedan. Ca urmare, niciunul dintre eșantioane nu a devenit inutilizabil în timpul transportului. Protecția rezistentă la rupere a elementelor mașinii este importantă pentru acest lucru atunci când lucrurile devin dificile în zonele rurale. Dimensiunea lor mică a fost un efect secundar pozitiv pentru soluția sandwich care a fost implementată. Cu toate acestea, în acest caz, pozițiile de instalare liber selectabile, care pot fi, de asemenea, înclinate și proiectate în axele X, Y sau Z, după cum este necesar, nu au jucat un rol.


Disponibile standard cu neopren sau cauciuc natural ca material de amortizare, aceste ajutoare compacte pot fi, de asemenea, acoperite cu silicon pentru amortizare ridicată la temperaturi extreme sau la impacturi foarte puternice. Amortizoarele de vibrații pot fi utilizate pentru toate tipurile de sarcini în direcția de împingere, împingere și tracțiune și sunt disponibile cu filet central sau orificiu pasant. Împreună, GPS și ACE au reușit astfel să aducă un serviciu de vaccinare cu prag scăzut în colțurile îndepărtate ale provinciei Carintia.

Mai multe știri

La Centrul științific elvețian Technorama, 500 de stații experimentale oferă vizitatorilor șansa...

Oamenii de știință din domeniul sportului utilizează, de asemenea, elemente de mașini hidraulice...

Pe lângă software-ul de dimensionare, precum și datele CAD și simulările, ACE Stoßd&a...

ACE Stoßdämpfer GmbH oferă acum inginerilor proiectanți nu numai software de configura...

Ceea ce cascadorii sunt pentru vedetele de film, amortizoarele structurale TUBUS sunt pentru sist...

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe c...