Catalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

07.12.2023 01:12

Cheia unei restaurări de succes

Platformele de transport GEDA contribuie la renovarea cu succes a catedralei istorice din Zagreb.


Cutremurul devastator care a făcut ravagii în Zagreb în 2020 a provocat pagube considerabile în întregul oraș, iar catedrala istorică nu a fost scutită de puterea sa distructivă. Catedrala din Zagreb este în prezent în curs de restaurare pentru a repara pagubele, iar lucrările se desfășoară într-un ritm rapid. Catedrala, care este unul dintre cele mai prețioase bunuri culturale și arhitecturale ale Croației, face obiectul unui proiect de renovare cuprinzător care a început în mai 2023 și se așteaptă să dureze încă cinci ani pentru a fi finalizat. Două platforme de transport GEDA 1500 Z/ZP joacă un rol esențial în această misiune dificilă.
. Platformele de transport GEDA 1500 Z/ZP sunt echipate cu varianta de platformă A, care măsoară 1,45 metri pe 1,65 metri. Aceste platforme sunt capabile să transporte un număr impresionant de 2.000 kg. GEDA 1500 Z/ZP oferă o viteză de ridicare de 12 m/min în modul pasageri și de 24 m/min în modul marfă. Datorită celor două seturi de comenzi separate, atât persoanele, cât și materialele pot fi transportate în siguranță și în mod eficient. Acest lucru este deosebit de important, deoarece fiecare platformă de transport GEDA este două echipamente într-unul singur, funcționând atât ca ascensor de persoane, cât și ca ascensor de marfă.
O caracteristică deosebit de notabilă a acestor ascensoare este sistemul inovator GEDA UNI-X-MAST, cu doi stâlpi care asigură o deplasare lină și forțe de ancorare reduse. În Zagreb, acest lucru permite ca fiecare lift să fie ancorat prin intermediul schelei. În acest caz, experiența de zeci de ani a companiei germane GEDA în calitate de producător de ascensoare industriale și pentru construcții a fost deosebit de utilă, deoarece a trebuit să fie concepută o soluție personalizată pentru catedrală. Având o înălțime de 108 metri, clădirea din acest proiect a depășit înălțimea maximă de transport (100 de metri) a popularei și fiabilei platforme de transport GEDA 1500 Z/ZP. Datorită acestei adaptabilități și precizii trebuie să mulțumim pentru modul în care avansează fără probleme lucrările de restaurare a acestui monument istoric.
Cele două platforme de transport GEDA deservesc în total trei stații, fiecare dintre acestea fiind dotată cu porți de siguranță GEDA Comfort landing. Astfel, lucrătorii pot trece în siguranță la diferite niveluri ale catedralei, reducând la minimum riscul de accidente.
Restaurarea catedralei istorice din Zagreb este o demonstrație impresionantă a utilizării tehnologiei de ultimă generație și a soluțiilor inovatoare pentru conservarea patrimoniului nostru cultural. Combinația dintre semnificația istorică și tehnologia de ultimă oră sub forma platformelor de transport GEDA permite echipelor de restaurare să lucreze în siguranță și în mod eficient la înălțimi amețitoare.
Clientul nostru AGRAM d.o.o. (reprezentantul Layher în Croația) a jucat un rol foarte proeminent în acest proiect, depunând multă muncă în pregătirea proiectului și în executarea lui cu succes. Expertiza sa și parteneriatul nostru eficient au contribuit la asigurarea faptului că acest proiect ambițios a decurs fără probleme. Restaurarea catedralei continuă cu multă grijă și dedicare, iar platformele de transport ale GEDA joacă un rol crucial pentru a se asigura că renovarea acestei bijuterii culturale este un adevărat triumf.

Mai multe știri

Mai multe dispozitive GEDA contribuie la finalizarea apartamentelor exclusiviste din noul complex de clădiri din Praga.
A început un nou capitol la GEDA Central
GEDA deschide un nou capitol pe 29 februarie 2024 SAVE THE DATE - 29.02.2024. În această zi, vom deschide un nou capitol la GEDA cu un eveniment online exclusiv.
23 de dispozitive GEDA utilizate pentru lucrări de renovare de amploare la spitalul praghez din Motol
Castelul Frederiksborg din Danemarca este supus unei ample renovări cu lifturi GEDA
Platforma de transport GEDA 1200 Z/ZP utilizată pe coasta irlandeză