Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

01.11.2023 01:11

Inovații - mai mult decât simple invenții

Inovații foarte eficiente datorită proiectului "Dezvoltare integrată a produselor" al KARL MAYER GROUP cu IPEK - Institutul pentru dezvoltarea produselor de la KIT

Inovațiile reprezintă unul dintre cei mai importanți factori de succes ai grupului KARL MAYER GROUP și stau la baza reputației sale: compania este considerată de zeci de ani un lider tehnologic influent în industria textilă. Pentru a dezvolta soluțiile sale de pionierat, liderul industriei adoptă o varietate de abordări, inclusiv unele complet noi, după cum arată exemplul colaborării dintre divizia sa de mașini de tricotat cu urzeală și IPEK - Institutul de Dezvoltare a Produselor de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (KIT).

Proiectul comun combină experiența practică și cercetarea și a început la 12 octombrie 2023 cu o întâlnire de lansare la sediul central al KARL MAYER GROUP din Obertshausen. Principalii protagoniști sunt 42 de studenți IPEK, care lucrează separat în șapte echipe pentru a dezvolta soluții exclusive pentru o sarcină de inovare stabilită de companie într-o fază creativă compactă. Rezultatele - câte un prototip pentru fiecare grup de lucru - urmează să fie prezentate încă din februarie 2024. În plus, se așteaptă o varietate de impulsuri pozitive pentru activitățile de dezvoltare proprii ale companiei, deoarece inovațiile nu au nevoie doar de idei bune, ci și de metode eficiente.



Prototipuri, know-how metodologic și multe altele

Subiectul sarcinii de la KARL MAYER este mașina de tricotat cu urzeală. Aceasta trebuie optimizată în mod țintit, astfel încât să îndeplinească cerințele utilizatorilor de mâine. Viitorul trebuie să fie privit până în anul 2030.

Knut Wantzen, clientul intern al proiectului, speră să se inspire dintr-o perspectivă externă și să obțină efecte de învățare. "Aflăm mai multe despre procedura care stă la baza unui proces de inovare perfect și despre cele mai recente metode de dezvoltare a produselor și ne vin idei despre ce este posibil cu acestea", spune șeful departamentului Advanced Features al KARL MAYER.

În rezolvarea sarcinii stabilite, tinerii folosesc cele mai recente cunoștințe organizaționale și metode moderne de dezvoltare de la IPEK - principalele domenii de cercetare ale institutului -, precum și instrumente testate și încercate în cadrul unor proiecte similare. Proiectul se desfășoară de 25 de ani. Se desfășoară o dată pe an cu un partener diferit selectat, inclusiv cu companii mari precum BMW, Bosch, TRUMPF și Hilti. KARL MAYER așteaptă cu nerăbdare să facă parte din el în 2023.

În plus, Knut Wantzen și managerul de proiect, Alexandra Bahnmann, speră la efecte pozitive în ceea ce privește construirea mărcii și în achiziționarea de lucrători calificați. "Doar studenții selectați, performanți și cu pregătire de top participă la râvnitul proiect practic al IPEK - o bună oportunitate pentru noi de a ne prezenta în fața lor ca angajator inovator", spune managerul de inovare de la KARL MAYER.



Abordare încercată și testată a unei sarcini provocatoare

Toată munca pentru obiectivul provocator este în mâinile elevilor. De la analiza de piață până la construcția prototipului, totul este realizat de către inginerii mecanici, inginerii industriali, inginerii mecatronici și inginerii electroniști în devenire - și conform unui program strâns.

La evenimentul de lansare de la KARL MAYER GROUP din octombrie, viitorii specialiști au aflat pentru prima dată cine este clientul lor. Ei au făcut cunoștință cu compania în timpul unui tur al fabricii legat de mașini și au reușit să stabilească contacte importante în timpul unui eveniment de seară. Imediat după aceea, s-au întors la IPEK pentru începerea activității propriu-zise. În mai multe etape, se efectuează cercetări, se evaluează potențialul, se elaborează scenarii și se analizează tendințele. Sunt dezvoltate idei și concepte, care sunt prioritizate și concretizate în etape, după întâlniri periodice de etapă cu KARL MAYER GROUP. Deciziile pentru următorul pas în fiecare caz sunt luate de un comitet al clientului.

"În final, avem șapte prototipuri pentru șapte idei, dar avem și numeroase alte abordări aflate în diferite stadii de maturitate, care ar putea fi de interes pentru noi pe termen lung", explică Knut Wantzen.

Pe parcurs, echipele de proiect sunt sprijinite de cercetătorii IPEK în ceea ce privește metodologia și managementul. Când vine vorba de întrebări despre subiectul sarcinii, mașina de tricotat cu urzeală, mentorii de la KARL MAYER GROUP sunt la dispoziția lor. Angajații din diferite departamente cu un trecut în domeniul inovării și cu rețele ramificate au deja multe idei pentru a lucra cu studenții.

"Sprijinul colegilor care sunt entuziasmați de lucruri noi este foarte important pentru noi. În acest fel ne asumăm responsabilitatea pentru rezultat", spune Alexandra Bahnmann.

. Rezultatele, șapte prototipuri, vor fi prezentate în februarie 2024, în cadrul unui eveniment final cu un târg intern la IPEK din Karlsruhe. Knut Wantzen așteaptă deja cu nerăbdare noile evoluții. "Sunt foarte entuziasmat să văd cum abordează generația de studenți de astăzi subiectul nostru", spune inginerul mecanic cu doctorat, care a participat deja la un astfel de proiect IPEK în urmă cu mai mulți ani, deși la vremea respectivă era student.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.
În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon