Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

23.10.2023 00:10

Schimbul de expertiză privind noile tehnologii de producție

Noutăți din practică și cercetare la cel de-al 6-lea simpozion "ADDITIVE MANUFACTURING în industria textilă" din 08.11.2023 la Frankfurt am Main


Pe 8 noiembrie, în cadrul târgului internațional de tehnologii de fabricație aditivă Formnext din Frankfurt am Main, va avea loc cel de-al 6-lea simpozion "ADDITIVE MANUFACTURE în industria textilă".

Seria de evenimente se concentrează pe un subiect cu implicații de anvergură. Tehnologiile aditive, în special procesele de imprimare 3D, oferă un potențial complet nou pentru dezvoltarea de soluții textile inovatoare și produse personalizate, dar și pentru proiectarea proceselor.

"Cu ajutorul imprimării 3D industriale, putem echipa ușor și rapid textilele cu elemente de design sau funcționale. Prototiparea câștigă, de asemenea, în eficiență. Un efort mai mic înseamnă, de obicei, un impact mai mic asupra mediului cauzat de procesele cu valoare adăugată", a declarat Michael Kieren, Product Manager New Business Development la KARL MAYER GROUP.

. Compania de utilaje textile a dezvoltat o opțiune tehnologică pentru combinarea producției de țesături tricotate cu imprimarea 3D și este co-organizator al simpozionului. Ceilalți organizatori sunt Institutul de Cercetare Textilă Thüringen-Vogtland e. V. (TITV Greiz) și Institutul de Cercetare Textilă Saxon e. V. (STFI). (STFI).

. Împreună, actorii din industrie au pregătit un program variat pentru părțile interesate din industria textilă și din domeniul prelucrării materialelor plastice. Temele conferințelor din știință și industrie sunt noile materiale, tehnologiile de producție inovatoare și aplicațiile orientate spre viitor. Participanții vor afla mai multe despre cele mai recente evoluții în domeniul modelării straturilor termoplastice fuzionate, al imprimării prin intermediul dozatoarelor sau al serigrafiei, precum și despre materialele și aplicațiile textilelor în domeniile protecției și arhitecturii. Pentru prima dată, prelegerile vor fi completate de o expoziție comercială de însoțire, în cadrul căreia companiile cu experiență în lucrul cu procesele de fabricație aditivă își vor prezenta produsele și serviciile.

Cei care participă la simpozion vor primi un Expo Pass de 4 zile la Formnext, care va avea loc în perioada 7-10 noiembrie 2023.

.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon