Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

04.10.2023 00:10

O companie își arată culorile

Georg+Otto Friedrich - primul client al KARL MAYER în domeniul tricotajelor de război și un susținător consecvent al calității și sustenabilității

KARL MAYER GROUP este mândru de parteneriatele sale de lungă durată. Unele dintre acestea există încă de la început, iar unul dintre ele a sărbătorit recent o aniversare importantă: prima mașină de tricotat la război de țesut produsă de producătorul inovator de mașini textile cu sediul în Obertshausen a fost trimisă la 10 septembrie 1948 la Georg+Otto Friedrich, un producător de top de țesături pentru imprimare digitală la război de țesut și textile tehnice din orașul vecin Groß-Zimmern. În semn de loialitate, specialistul în țesături tricotate a donat o comoară veche - cea de-a șaptea mașină construită - Academiei KARL MAYER.



Stabilirea tendințelor în tricotajul prin urzeală

După prima investiție de acum 75 de ani, cele două companii au continuat să crească împreună și au făcut progrese în domeniul tricotajului prin urzeală. Georg+Otto Friedrich a testat multe dintre noile modele KARL MAYER în regim de funcționare în direct în atelierele sale, iar acest lucru le-a ajutat să aibă succes. În plus, impulsuri valoroase pentru dezvoltări ulterioare au venit de la producătorul de textile plin de resurse.

"În urmă cu câțiva ani, am făcut presiuni pentru ca lățimea de lucru a modelului HKS 3-M să fie extinsă. pentru o lungă perioadă de timp, 280″ a fost considerat tehnic irealizabil. Astăzi, KARL MAYER construiește mașini și mai late", își amintește directorul general Kai Trippel, dând un exemplu în acest sens.

Astăzi, Georg+Otto Friedrich este cel mai mare cumpărător al modelului celei mai moderne generații de mașini de tricotaje KARL MAYER, HKS 3-M ON. Ultimele mașini dintr-un proiect de investiții de amploare au fost puse în funcțiune abia în decembrie 2022. Compania produce aproximativ 650 t de țesături tricotate pe lună în locațiile sale din Groß-Zimmern, în Hesse, și Limbach-Oberfrohna, în Saxonia. În Neresheim, Baden-Württemberg, există o companie separată pentru finisarea textilelor. Datorită nivelului tehnic ridicat al utilajelor și know-how-ului angajaților, produsele textile realizate de Georg+Otto Friedrich sunt de cea mai înaltă calitate.



Poziția de lider obligă

Pe lângă calitatea ridicată, compania se concentrează pe durabilitate. "În calitate de principal producător de soluții textile din Europa și de lider mondial în domeniul țesăturilor tricotate din poliester imprimabile digital, avem o responsabilitate specială în ceea ce privește problemele sociale și de mediu", explică Philipp Seubert, directorul general al GOF Industrial.

Georg+Otto Friedrich a fost un pionier în prelucrarea materialelor reciclate, începând cu primele teste de prelucrare în urmă cu aproximativ zece ani. A fost nevoie apoi de cinci ani buni pentru a dezvolta piața pentru acest nou material.

"Mai întâi a trebuit să explicăm foarte mult de ce PET-ul reciclat în Europa are o amprentă de carbon semnificativ mai mică și ce efort implică colectarea, sortarea, curățarea etc.", spune Philipp Seubert.

În prezent, sunt oferite linii complete de produse și o mare varietate de articole fabricate din PET reciclat post-consumator. De remarcat aici este DecoTex Blue, un textil sustenabil dezvoltat de Georg+Otto Friedrich împreună cu inițiativa SEAQUAL®. Țesătura este alcătuită din peste 60 % din fibre de poliester SEAQUAL®, realizate din plastic marin reciclat. Prin participarea la programul de reîmpădurire PLANT-MY-TREE®, producătorul își propune, de asemenea, să compenseze complet amprenta de CO₂ a textilelor sale reciclate în câțiva ani. Până în august 2023, fuseseră deja plantați aproximativ 6.000 de copaci.

Pe lângă reciclare, Georg+Otto Friedrich se concentrează și pe subiectul energiei. "Soluțiile la multe dintre problemele actuale necesită energie. Pentru noi este important să economisim energie electrică și să folosim energie regenerabilă", subliniază Jonas Menzel de la Achiziții.

Privind peste acoperișurile halei din Groß-Zimmern, devine clar că firma ia în serios acest lucru: celule solare pe clădiri cât vezi cu ochii. Aproximativ 30 % din energia necesară provine din producția proprie a companiei. Capacitatea instalată poate alimenta 800 de gospodării.

Georg+Otto Friedrich este, prin urmare, bine poziționată pentru viitor. Directorul de vânzări al KARL MAYER, Julian Schubert, așteaptă cu nerăbdare să continue cooperarea bilaterală de succes. El apreciază în mod deosebit schimbul de idei la nivelul ochilor.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon