Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

01.10.2023 01:10

Haine tricotate fără cusături - durabile, șic și confortabile

KARL MAYER încântă comerțul cu WARP KNIT SEAMLESS și INNOVATIVE FASHIONABLE 3D-SEAMLESS

Producerea unei piese de îmbrăcăminte complete dintr-o singură bucată, fără cusături și cu un design integrat de cartografiere a corpului - aceasta este ceea ce fac posibile mașinile KARL MAYER cu dublă raschel cu angrenaj de modelare EL și jacquard.

WARP KNITSEAMLESS

Grupul KARL MAYER GROUP a prezentat un exemplu șic în cadrul WARP KNIT SEAMLESS cu o rochie sport care a atras multă atenție la ITMA. Ținuta la modă poate fi produsă pe un DJ 6/2 EL sau RDPJ 6/2 EL în ecartament E 28 și oferă toate caracteristicile de performanță ale îmbrăcămintei sport funcționale: respirabilitate datorită zonelor deschise în părțile expuse, libertate de mișcare și uscare rapidă. În plus, senzația este perfectă. Utilizarea poliamidei face ca țesătura să fie moale și suplă. Pentru o elasticitate precisă, barele jacquard au fost trase cu un fir bicomponent din miez de poliamidă și înveliș de elastan. Au fost multe discuții la Milano, în special în ceea ce privește alcătuirea setului de top și jambiere. Ambele părți trebuie doar să fie decupate din panourile finite. Acest lucru economisește efortul de cusut și risipa. În funcție de mărime și de croială, cantitatea de țesătură care trebuie eliminată este de aproximativ 15 % pentru jambiere și de aproximativ 5 % pentru topuri. Pentru topuri, trebuie decupate doar umerii și gâtul, brațele și trunchiul sunt create gata de utilizare direct pe mașină. În plus față de aceste avantaje, tehnologia "WARP KNIT

SEAMLESS" oferă posibilitatea de a produce în mod eficient articole de serie cu personalizare, de exemplu cu logo-uri, și articole realizate conform specificațiilor clientului.

INNOVATIVE FASHIONABLE 3D-SEAMLESS

Țesături tricotate fără cusături complet noi oferă un aspect interesant și o senzație de confort printr-o combinație inteligentă de structuri tridimensionale și deschise într-un singur material textil. Piesele cu model plastic creează efecte de suprafață neregulate extravagante, în combinație cu fire foarte fine pentru o senzație de moliciune și un contact doar parțial al țesăturii cu pielea. Ele sunt create de barele jacquard ale mașinii utilizate, o DJ 6/2 EL sau RDPJ 6/2 EL, fiecare în ecartament E 28. Barele jacquard prelucrează un fir de poliamidă cu un înveliș de elastan în straturi alternante cu un flotant lung, care creează plasticitate prin contracție în timpul finisării. Barele jacquard permit plasarea elementelor de design după cum se dorește. Un alt avantaj este producția aproape completă a îmbrăcămintei direct pe mașină. Sunt necesare doar câteva etape de prelucrare până la obținerea piesei finite.

4D-KNIT - URMĂTOAREA GENERAȚIE DE SPACER Dacă stratul distanțier al țesăturilor tricotate 3D este umplut cu fire voluminoase, se pot realiza caracteristici de performanță și modele de suprafață neatinse anterior. Sunt posibile modele netede, culori bicolore, zone de plasă respirabile și - aceasta este o noutate - părți în relief distincte cu plasamente și dimensiuni individuale. În funcție de cantitatea de umplutură și de designul motivelor din plastic, se poate crea o mare varietate de articole. Repertoriul de produse variază de la articole respirabile, de exemplu, pentru pantofi funcționali, până la țesături confortabile pentru jachete căptușite și încălzitoare. Când vine vorba de îmbrăcăminte cu efect izolator, articolele 4D-KNIT punctează cu un avantaj decisiv în materie de durabilitate față de țesăturile din fleece napată: Mai puține fragmente de fibre sunt antrenate în apă în timpul spălării, deoarece fibrele izolatoare sunt închise între suprafețele exterioare ale textilelor 3D. Acest lucru este confirmat de rezultatele unui studiu realizat de laboratoarele Hohenstein din Bönnigheim. Noile țesături de distanțare sunt produse pe un RDPJ6 6/2 EL FB în ecartament E 28.









Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon