Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

29.07.2023 01:07

Stăpânirea unei afaceri păroase

Cooperare pentru dezvoltarea potențialului lânii merinos pentru produse tricotate

KARL MAYER GROUP, Südwolle Group și un alt jucător din sectorul fibrelor naturale și-au unit forțele într-un proiect de explorare a posibilităților interesante ale lânii merinos pentru tehnologia de tricotat. Proiectul a fost declanșat de cererea tot mai mare de pe piață pentru textile realizate din materiale durabile și ecologice. Cooperarea a avut ca scop dezvoltarea de țesături inovatoare din materii prime regenerabile pentru utilizarea în lenjeria intimă și în îmbrăcămintea sportivă funcțională. Lucrările s-au concentrat pe utilizarea lânii, un material cu proprietăți excelente de confort, precum și pe aspectul și senzația unor articole de îmbrăcăminte ușoare din tricou simplu. Calitățile țesăturilor realizate din fibre naturale sunt atipice pentru tricotarea prin urzeală, astfel încât provocările din timpul lucrului la proiect au fost în mod corespunzător diverse.


Fire din lână Merino cu proprietăți bune de rulare

În ceea ce privește alegerea materialului, echipa de dezvoltare a produselor de la Südwolle Group a recomandat firul Hidalgo din portofoliul lor de produse. Firul a fost creat cu ajutorul tehnologiei BETA-SPUN dezvoltată intern, în care un filament este răsucit în jurul unui miez de merinos. Atunci când fibrele naturale, cum ar fi lâna, bumbacul sau mătasea, sunt combinate cu fibre durabile, cum ar fi poliamida biodegradabilă ca filament, procesul de filare poate crea fire durabile și ușoare care se dezintegrează complet, fără reziduuri, după utilizare. Firele realizate din cele două componente au, de asemenea, proprietăți bune de rulare pentru a fi utilizate în tricotarea prin urzeală.

"Conținutul de poliamidă al firului crește rezistența acestuia, reduce pilozitatea și îl face o alegere excelentă pentru tehnologia de tricotat", confirmă Gabriela Schellner de la departamentul de dezvoltare a produselor textile al KARL MAYER.



Stabilitatea dimensională combinată cu aspectul și senzația de single jersey

Firul Hidalgo din lână merinos a fost prelucrat pe o mașină de tricotat cu urzeală, folosind o selecție atent gândită de lapiezuri pentru a produce o țesătură ușoară, moale și, mai presus de toate, stabilă din punct de vedere dimensional. Specialiștii în textile de la KARL MAYER au experimentat în prealabil două calități diferite de țesătură single knit în acest scop, adoptând astfel o nouă abordare pentru mașinile de jerseuri.

Piatra de temelie a fost pusă

. Rezultatele inițiale sunt promițătoare. "Cel mai bun lucru în cadrul proiectului a fost surpriza pozitivă a experților noștri cu privire la proprietățile bune de rulare și la calitatea excelentă a țesăturii", confirmă un membru al echipei Gabrielei Schellner.

Acum sunt necesare mai multe teste pentru a perfecționa tehnica. Este nevoie de parteneri de dezvoltare, inclusiv producători de țesături, mărci și producători de îmbrăcăminte, cu care să se poată perfecționa calitățile țesăturilor, echipamentele mașinilor și orientarea către aplicațiile finale. De asemenea, prin continuarea proiectului se dorește depășirea limitelor a ceea ce este posibil cu lâna merinos și cu tehnologia de tricotat, precum și dezvoltarea de noi soluții interesante pentru industria textilă - KARL MAYER GROUP și Südwolle Group sunt de acord cu acest lucru.

.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon