Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Amortizoare de șoc industriale În uz pentru universul din laborator

Centrul GSI Helmholtz Helmholtz pentru cercetare în domeniul ionilor grei din Darmstadt operează o instalație de accelerare a ionilor de mari dimensiuni, unică la nivel mondial. Cercetători din întreaga lume folosesc această instalație pentru experimentele care permit obținerea de noi informații despre structura materiei și dezvoltarea universului. De asemenea, aceștia dezvoltă noi aplicații în medicină și tehnologie. În prezent, la Darmstadt se construiește noul centru internațional de accelerare FAIR, unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare la nivel mondial. Cu FAIR, materia urmează să fie creată și cercetată în laborator într-un mod care, altfel, se întâmplă doar în univers.


Piesa centrală a viitorului centru de accelerare FAIR este acceleratorul inelar SIS100, care este echipat cu magneți supraconductori. Acesta va avea o circumferință de 1,1 kilometri, în timp ce instalația existentă a GSI cu sincrotronul de ioni grei SIS18 va servi drept preaccelerator pentru noul complex de acceleratoare. Amortizoarele industriale din familia Magnum de la ACE vor fi utilizate într-unul dintre inelele acceleratoare planificate ale instalației FAIR, inelul colector, care va fi folosit pentru a stoca și răci ionii. Aceștia sunt utilizați pentru a asigura pozițiile finale ale unităților de acționare echipate cu motoare liniare puternice. Amortizoarele industriale cu denumirile de tip MA3325EUM-14xxx cu manșon de oprire special și MA3325EUM-PP cu cap din PU sunt montate pe opritorul mecanic de capăt al unității liniare în mișcare. Sarcina lor principală este de a absorbi eficient forțele de inerție în cazul unor eventuale comenzi defectuoase ale unității de acționare a motorului liniar și de a proteja astfel construcția. De regulă, unitățile de acționare a motoarelor liniare asigură deplasarea cursierelor de acționare în două direcții pe parcursul unei distanțe specificate. În mod normal, acest lucru are loc fără contact la finalul distanței respective la nivelul stopurilor. Din motive de protecție mecanică a acționărilor, inginerii din Darmstadt au optat pentru amortizoarele industriale reglabile ACE cu dimensiuni de filet M33. Aceștia au fost concepuți astfel încât să poată intercepta în siguranță căruciorul în mișcare dacă acesta se deplasează în afara intervalului specificat din cauza unei defecțiuni a unităților de releu ale motorului.

Bine echipate pentru orice eventualitate

Elementele hidraulice ale mașinii de la ACE, care pot fi reglate cu precizie atât în față, cât și în spate, sunt capabile să absoarbă 170 de newtoni-metri de energie pe ciclu cu o cursă de 23,2 milimetri și pot absorbi în siguranță forțe de masă efective cuprinse între 9 kilograme și 1.700 de kilograme.700 de kilograme în siguranță, fără ricoșeu și fără a provoca daune. În cazul în care componentele sunt utilizate exclusiv în caz de urgență, deoarece decelerația este altfel preluată și de acționarea liniară, sunt permise depășiri suplimentare de energie.

Familia Magnum de la ACE, care este considerată clasa de referință pentru amortizoarele industriale de dimensiuni medii, este echipată cu o tehnologie de etanșare de înaltă calitate, care a fost dovedită în multe mii de aplicații. În plus, datorită rulmenților de ghidare căliți și a stopurilor fixe integrate, se dovedesc extrem de robuste și durabile în numeroase condiții de funcționare în regim de funcționare continuă. Acestea sunt utilizate în toate domeniile ingineriei mecanice. Domeniile tipice de aplicare sunt automatizarea și manipularea, de exemplu, în mașinile-unelte și centrele de prelucrare, ca în cazul descris ca element mecanic de siguranță integrat în ghidajele liniare sau la capătul cursei unităților pivotante pentru a crește durata ciclurilor. De asemenea, proiectanții folosesc amortizoarele, care sunt reglabile în mod continuu datorită segmentelor de reglare ușor accesibile, în pozițiile finale pentru a proteja porți de sprijin sau în industria grea pentru a amortiza masele pe plăcile de impact.

La Darmstadt, tehnicienii au decis, pe de o parte, să echipeze amortizoarele cu manșoane de oprire speciale și, pe de altă parte, cu capete din poliuretan. În timp ce prima întărește construcția solidă deja standard, peste medie, a amortizoarelor industriale ACE, utilizarea capetelor speciale de impact face posibilă o reducere a zgomotului cu 3 până la 7 dB. Din punct de vedere pur și simplu al absorbției de șocuri, această combinație aleasă a făcut totul pentru ca sistemul FAIR să fie silențios chiar și în cel mai rău caz.

Mai multe știri

La Centrul științific elvețian Technorama, 500 de stații experimentale oferă vizitatorilor șansa...

Oamenii de știință din domeniul sportului utilizează, de asemenea, elemente de mașini hidraulice...

Transportul vaccinului ARNm împotriva COVID-19 de la Biontech/Pfizer este o adevărată provo...

Pe lângă software-ul de dimensionare, precum și datele CAD și simulările, ACE Stoßd&a...

ACE Stoßdämpfer GmbH oferă acum inginerilor proiectanți nu numai software de configura...

Ceea ce cascadorii sunt pentru vedetele de film, amortizoarele structurale TUBUS sunt pentru sist...