Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

21.07.2023 01:07

Flexibilitate și profitabilitate unice: inserția de țesătură regândită

Modul în care WEFTTRONIC® II G cu upgrade ITMA maximizează beneficiile clienților

La ITMA 2023 de la Milano, KARL MAYER Technical Textiles a prezentat modelul său de succes în sectorul mașinilor de țesut, WEFTTRONIC® II G, cu îmbunătățiri senzaționale, demonstrând astfel simțul său pentru piață. "Am reușit să înregistrăm un super răspuns. Mai ales în prima zi a târgului, numărul de vizitatori a fost surprinzător de mare", rezumă cu satisfacție directorul de vânzări Hagen Lotzmann. Motivul interesului ridicat al vizitatorilor a fost reprezentat de caracteristicile inovatoare ale mașinii: noul sistem de așezare VARIO WEFT, o soluție pentru stabilizarea marginilor, monitorizarea tensiunii de țesut și un dispozitiv de aspirare central. WEFTTRONIC® II G a fost prezentat la ITMA într-o lățime de lucru de 213″, cea mai bine vândută lățime de lucru pentru producția de geogrile.



Mai multă libertate de modelare

VARIO WEFT a entuziasmat în special clienții prin faptul că a revoluționat modelarea tramei. Inovația face ca schimbările de modelare în țesătură să fie extrem de simplificate, accelerate și flexibile. Soluția electronică nu necesită nicio intervenție mecanică în timpul preluării firului și nu cunoaște limitări în ceea ce privește lungimea de repetare. În plus, există considerabil mai puține deșeuri de muchii.

. La baza pachetului de avantaje groase se află un principiu de modelare nou conceput: în timp ce alimentatoarele de urzeală și urzelile de transport obișnuiau să lucreze cu o singură inserție a firului de urzeală în funcție de modelul dorit, acum se folosește întotdeauna o inserție completă. O operațiune de tip stop-and-go a lanțului de transport și o nouă curbă de mișcare a câinelui de alimentare asigură alimentarea firului în funcție de model. În cazul în care un fir de urzeală trebuie introdus în țesătură, acesta este ghidat în poziția de tricotare de către lanțul de transport circulant și adus în zona de angajare a acelor de glisare de către dispozitivul de avansare. În cazul în care trebuie creat un spațiu liber în țesătură, lanțul de transport se oprește, iar racleta se scufundă sub firul de bătătură. "Mobilitatea pe care VARIO WEFT o oferă în modelarea tramei este complet nouă pentru clienții noștri. În cadrul discuțiilor pe această temă din timpul ITMA, au fost sondate potențialele și au fost inițiate procese de gândire. Ne așteptăm la multe idei de produse noi, pe care îi vom ajuta pe clienții noștri să le pună în aplicare", explică Hagen Lotzmann.



Mai puține costuri și impact asupra mediului

Odată cu eliminarea pozițiilor libere din lanțul de transport, se elimină și deșeurile generate aici. În procesul convențional, firele de țesut sunt trecute pe lângă pozițiile libere, iar secțiunile de fire care rulează în direcția de lucru trebuie eliminate, cu efecte negative asupra costurilor și a bilanțului de mediu. Risipa relativă de fire este cu atât mai mare cu cât mai multe poziții trebuie să fie acoperite și mai multe fire de bătătură introduse, adică cu cât porii rețelei sunt mai deschiși și benzile mai late. Cu toate acestea, atunci când se analizează potențialul absolut de economisire, trebuie să se țină cont și de numărul de fire de bătătură din țesătură.

De exemplu, cu o inserție a firelor de bătătură de 5 pline, 10 goale, este necesar cu aproximativ 61 % mai puțin material. Acest lucru duce la aproximativ 38 TEUR mai puține costuri și la aproximativ 256.000 kg mai puține emisii de CO2 pe an. În cazul modelelor de zăbrele mai dense, cu o inserție de 2 pline, 2 goale, economia de material este mai mică, cu puțin sub 46 %, dar economia anuală absolută de costuri este de aprox. 40.000, iar emisiile de CO2 sunt mai mari, de aproape 270.000 kg.



Marginile stabile

O altă inovație a WEFTTRONIC® II G stabilizează marginile țesăturii și utilizează capetele de țesătură în acest scop. Capetele firelor de bătătură care ies lateral la marginile țesăturii sunt reintroduse mecanic și prin intermediul fluxului de aer în punctul de tricotare și aici sunt legate ferm în structura țesăturii prin intermediul unei plase.

Capetele țesăturii sunt astfel întărite, iar țesăturile pot fi mai bine fixate în timpul procesului de finisare - un avantaj în special pentru geotextilele de greutate medie și grea. Acest lucru permite ajustarea controlată a comportamentului de contracție al țesăturii tricotate cu bătătură și îmbunătățirea calității acesteia. Structurile consolidate ale marginilor pot deschide, de asemenea, noi domenii de aplicare, de exemplu, în domeniul protecției taluzurilor și al plaselor de siguranță.



Tensiune controlată a firelor

Pentru a maximiza calitatea țesăturii, WEFTTRONIC® II G a fost echipat cu un sistem de monitorizare a tensiunii firelor de bătătură. Noua soluție supraveghează fiecare fir în parte și declanșează acțiuni atunci când valorile de prag sunt depășite sau nu sunt atinse: mai întâi un avertisment, apoi mașina este oprită.

Atunci când se trece la modele noi, tensiunea de tramă poate fi ajustată și controlată cu ușurință, îmbunătățind astfel reproductibilitatea calității produsului. În plus, datele privind tensiunea pot fi stocate pentru controlul și trasabilitatea comenzilor de producție.



Aspirație automată în regim de funcționare non-stop

Un nou ansamblu pentru aspirarea deșeurilor de pe margine, CSD 600, se concentrează pe creșterea eficienței mașinii. Inovația preia reziduurile de țesut în mod continuu în timpul funcționării mașinii și utilizează opriri operaționale pentru golirea complet automată, fără nicio intervenție manuală. În plus, este necesară mai puțină energie electrică în comparație cu soluția anterioară, cu un dulap de aspirare pe fiecare parte a mașinii. Potențialul de economisire este de aproximativ 8 %.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon