Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

30.06.2023 01:06

O expoziție care a impresionat

CEO-ul Arno Gärtner își împărtășește gândurile despre punctele de atracție ale standului KARL MAYER GROUP la ITMA 2023

KARL MAYER GROUP s-a numărat printre companiile implicate în recenta expoziție comercială ITMA din Milano, cu un stand mare și primitor, plin de inovații, care a devenit rapid un loc de vizitat. Feedback-ul vizitatorilor a confirmat că liderul mondial de piață a dat într-adevăr lovitura cu selecția sa de mașini, noile dezvoltări textile și soluțiile digitale. Fără excepție și pe întreaga durată a târgului, răspunsul oaspeților la produsele prezentate de fiecare dintre unitățile de afaceri ale Grupului a depășit toate așteptările. Directorul general al KARL MAYER GROUP, Arno Gärtner, a fost intervievat de Ulrike Schlenker, din cadrul echipei de comunicare corporativă a jucătorului global, dezvăluind ce produse i-au impresionat și interesat cel mai mult pe vizitatori și ce părere au avut clienții din sectorul de tricotaje plate despre expoziția Grupului.



1. Standul KARL MAYER GROUP s-a axat pe temele sustenabilității și digitalizării. Care a fost reacția vizitatorilor la expoziție?



Industria textilă a devenit, în sfârșit, foarte conștientă de subiectul sustenabilității. Clienții noștri oferă deja o gamă largă de produse cu un impact redus asupra mediului; cu toate acestea, am reușit totuși să le arătăm soluții care le deschid posibilități complet noi. Ceea ce este important pentru noi este ca produsele noastre să fie atât durabile, cât și profitabile. Noua noastră mașină jacquard raschel pentru prelucrarea fibrelor discontinue - de exemplu, bumbac 100% - și noul sistem de monitorizare a energiei din gama noastră HKS pentru adaptarea consumului de energie la obiectivele de producție au generat un interes uriaș. Intenționăm să ne continuăm activitatea de dezvoltare în aceste domenii. Au atras, de asemenea, multă atenție cele mai importante elemente de sustenabilitate de la celelalte unități de afaceri, inclusiv un tricou multifuncțional extrem de fin tricotat plat, fabricat din materiale bio, cu spatele și partea din față lucrate dintr-o singură bucată pentru a evita deșeurile inutile, cea mai recentă mașină de inserție a tramei WEFTTRONIC® II G, care produce, de asemenea, mai puține deșeuri, și CASCADE, un sistem inovator de abur și condensare care utilizează cu până la 7% mai puțin abur în timpul procesului de uscare a mașinilor de încolțire și de vopsire indigo.

Clienții noștri din denim au fost impresionați de rezultatele primei aplicații practice a BLUEDYE, care economisește apă și substanțe chimice. Numai consumul de hidrosulfit și sodă caustică - principalii poluatori de mediu implicați în proces - poate fi redus la mai mult de jumătate, iar acesta risipește mai puțin fir.

Digitalizarea nu mai este, de asemenea, un subiect nou pentru clienții noștri. Cu toate acestea, cei mai mulți vizitatori nu știau - și au fost foarte impresionați de faptul că grupul nostru de companii este un jucător important cu o abordare strategică în acest domeniu. Prin intermediul companiei noastre de software KM.ON, nu numai că oferim soluții individuale, dar le oferim clienților noștri concepte globale personalizate, concepute pentru a le sprijini individual procesele de creare a valorii adăugate. Interacțiunea dintre produsele de mașini reale și soluțiile software a fost demonstrată în mod impresionant. Portofoliul nostru digital include produse software pentru procese de proiectare extrem de eficiente a țesăturilor tricotate și tricotate plate, funcții inteligente ale mașinilor care permit, de exemplu, modelarea extrem de flexibilă și simplă cu ajutorul datelor din cloud pe mașinile de tricotat cu urzeală și instrumente digitale pentru gestionarea producției. Instrumentele de analiză a datelor de producție care stau la baza unei mai mari flexibilități și eficiențe a producției sunt acum disponibile pentru mașinile de tricotat cu urzeală și plate, precum și pentru sistemele de pregătire a urzelii.

De asemenea, ne concentrăm din ce în ce mai mult pe digitalizarea în domeniul serviciilor post-vânzare. Prin combinarea ofertelor noastre convenționale cu noi servicii digitale, cum ar fi o platformă de e-learning, clienții noștri beneficiază de un suport de nivel următor de neegalat. Un portal pentru clienți la fel de nou și intuitiv asigură că soluțiile individuale pot fi accesate rapid și ușor, iar un număr incredibil de vizitatori s-au înscris ca viitori utilizatori ai portalului pe loc, în timpul târgului.



2. Dincolo de principalele subiecte de interes, au existat exponate care au atras un nivel deosebit de mare de atenție din partea vizitatorilor?



Da, cu siguranță! Cu toții trăim în acest moment vremuri pline de incertitudini și convulsii. Acesta este motivul pentru care am dorit să profităm de ocazia oferită de ITMA pentru a le arăta clienților noștri un mix de soluții coordonate și de noi evoluții care să îi ajute să se confrunte cu aceste schimbări fundamentale. Gama noastră largă de oferte de la expoziție a fost axată pe profitabilitate în ciuda creșterii costurilor, pe durabilitate, pe capacitatea de a răspunde rapid și flexibil la dinamica pieței, pe noi oportunități de afaceri și pe procese stabile de creare a valorii în ciuda lipsei de lucrători calificați. Acest concept de expoziție comercială a nimerit în plin. Standul nostru a devenit în scurt timp locul în care toată lumea din industrie dorea să se întâlnească, iar multe exponate au atras o atenție uriașă din partea vizitatorilor. Bineînțeles, au existat câteva momente deosebite la care să ne uităm în urmă, inclusiv HKS 3-M ON în zona de tricotaje cu urzeală. Cel mai recent model al acestei generații de mașini digitale pentru tricot oferă beneficii maxime datorită unei performanțe remarcabile a mașinii și a unor caracteristici tehnice de ultimă generație. Dar ceea ce este deosebit de impresionant este viteza sa incredibilă, chiar și atunci când se lucrează cu alimentarea secvențială a firelor de la fasciculul de urzeală și cu numeroase schimbări de model. Această mașină a înregistrat de fapt o viteză de neegalat de 2.900 de rotații pe minut în timpul expoziției comerciale.

Clienții din zona de tricotaj plat au fost impresionați de ADF 530-32 ki FLEX. Cu sloganul său "O mașină pentru toate", acest model STOLL revoluționează cu adevărat conceptul de variabilitate. Mașina multifuncțională a demonstrat clar acest lucru, realizând o pereche de pantaloni, o rochie, un top, un pulover și chiar o țesătură de tapițerie chiar în timpul expoziției comerciale. Cu spectrul său de neegalat de produse tricotate diferite de înaltă calitate, nu numai că oferă o viteză incredibilă, ci și flexibilitatea de a face față modificărilor care ar putea fi aduse comenzii.

Principala atracție în domeniile textilelor tehnice a fost WEFTTRONIC® II G, care asigură acum o competitivitate și mai mare datorită noilor caracteristici și modernizări. În special noul sistem de stabilire VARIO WEFT s-a dovedit a fi un adevărat succes în rândul clienților noștri. Componenta de inserție a tramei vizează o flexibilitate maximă. Cu această mașină, structura firului de țesut poate fi modificată electronic - rapid și ușor, fără intervenții mecanice în procesul de introducere a firului sau limitări în ceea ce privește lungimile de repetare. De asemenea, produce mai puține deșeuri. Ținând cont de aceste aspecte, WEFTTRONIC® II G obține rezultate bune în ceea ce privește durabilitatea și costurile.

Un punct de atracție în zona de pregătire a urzelii pe care l-am expus la ITMA a fost MULTI-MATIC® 32 Compact. Noul utilaj de prelevare a probelor de urzeală are aceeași amprentă la sol ca și predecesorul său, fiind în același timp de două ori mai productiv. De asemenea, face posibilă reacția flexibilă la cerințele pieței, datorită schimbărilor rapide și ușoare de modele și a timpilor de schimbare scurți. Mai mult, modelul complet automat, cu ergonomie optimizată, poate fi operat în siguranță și în cazul unei lipse de lucrători calificați.



3. Evenimentul din acest an a fost primul ITMA european în care ați expus cu STOLL ca unitate de afaceri și marcă a KARL MAYER GROUP. Ce feedback ați primit de la vizitatorii dvs. cu privire la expoziția de grup cu portofoliul extins de produse?



În ceea ce privește clienții STOLL, am câștigat cu succes și, de asemenea, le-am recâștigat încrederea în viitorul și independența mărcii. Desigur, unele dintre companiile de tricotaje plate erau încă nesigure în legătură cu integrarea STOLL în grupul nostru, dar exponatele noastre au dat lovitura și au arătat că STOLL continuă să reprezinte mașini de tricotaje plate inovatoare, cu o concentrare maximă asupra clienților.

De fapt, clienții încep deja să vadă unele beneficii inițiale ale integrării. Am lansat la ITMA o mașină care combină tehnologiile de tricotare, tricotare prin urzeală și țesut pentru a oferi posibilități complet noi de proiectare a produselor. Printre acestea se numără capacitatea de a crea texturi textile cu întărituri multidirecționale sectoriale, efecte de cusături decorative, precum și modele inovatoare și caracteristici funcționale prin combinarea firelor speciale cu materiale standard.

Feedback-ul fantastic cu privire la această nouă dezvoltare ne încurajează să mergem mai departe în această direcție. De fapt, prototipul a fost în permanență înconjurat de mulțimi de oameni pe toată durata târgului.

O serie de alte sinergii devin, de asemenea, evidente în cadrul evenimentului, mulți vizitatori căutând inovații în domeniul tricotajelor care depășesc limitele tehnologice. Din fericire, aceștia nu au fost nevoiți să se uite mai departe de standul nostru.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon