Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Silențios, ușor, compresor: amortizoarele de vibrații ACE fac din rulota de lux un performer silențios

Modernizarea unei rulote de lux de mari dimensiuni cu componente mici și necostisitoare: Ceea ce pare a fi un paradox a fost realizat de un designer olandez prin echiparea compresoarelor de aer ale rulotei sale cu amortizoare de vibrații de la ACE Stoßdämpfer GmbH ca elemente suplimentare, asigurând astfel liniștea în interior

Autovehiculele sunt în vogă și există multe opțiuni mobile diferite pentru călătorii individuale. Una dintre cele mai luxoase este așa-numitele vehicule recreaționale (RV) de la diverși furnizori din SUA. Cu interioarele lor elegante, exteriorul exclusivist și motoarele puternice, rulotele din acest segment s-au transformat în hoteluri de cinci stele. Nu intră în peisaj nici sistemele de aer condiționat care zumzăie zgomotos și nici alte sisteme tehnice acționate de puterea compresoarelor, cum ar fi suspensia pneumatică, deschiderea și închiderea ușilor sau sistemele sanitare. În timpul călătoriei, zgomotul suplimentar cauzat de acești consumatori nu este încă deranjant, deoarece compresorul conectat la motor furnizează apoi aerul comprimat. Dar, odată opriți, călătorii vor să aibă parte de liniște și pace în adevăratul sens al cuvântului. În acest caz, două compresoare suplimentare preiau sarcina de a asigura o ambianță confortabilă atunci când vehiculul este parcat. În detaliu, problema cu sistemul de alimentare cu aer pentru suspensie, uși și toalete era reprezentată de fixările compresoarelor respective. Montate într-una dintre zonele tehnice și de alimentare de sub autorulotă, acestea transmiteau vibrațiile către caroserie. Acest lucru a dus la vibrații clar perceptibile și audibile, pe care proprietarul nu dorea să le tolereze, mai ales că cele două compresoare mai mici funcționau alternativ la intervale de 15 până la 30 de minute, în funcție de consumul de aer, ceea ce s-a dovedit a fi intolerabil, mai ales noaptea.

Experiența profesională un avantaj
Peter van Dijk, succesorul generației fondatoare și senior manager al companiei olandeze Dijko Ovens B.V. din Tilburg, s-a simțit obligat să acționeze. În calitate de inginer mecanic și expert în automatizarea și controlul electronic al sistemelor de cuptoare cu vid integrat și congelare pentru brutării mari, nici tehnologia de climatizare, nici sistemele pneumatice și compresoarele nu sunt pentru el cărți cu șapte garnituri. Așa că a intrat pe internet pentru a căuta componente dovedite la nivel industrial pentru izolarea vibrațiilor. După câteva click-uri, a dat peste paginile ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, care aparține grupului Stabilus. A observat că firma din Renania are, de asemenea, un număr mare de soluții pentru tehnologia vibrațiilor, pe lângă produsele din domeniile tehnologiei de amortizare, reglarea vitezei și produsele de siguranță.

Acest segment de piață are o importanță din ce în ce mai mare pentru ACE, deoarece panourile de izolare a vibrațiilor, amortizoarele de vibrații și arcurile pneumatice pot fi utilizate și pentru a îndeplini cerințele stricte de protecție a lucrătorilor, inclusiv în ceea ce privește emisiile de zgomot. La ACE, numai sectorul amortizoarelor de vibrații este format din unsprezece familii de produse diferite. Denumite colectiv izolatori cauciuc-metal, aceste componente pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații. Ele izolează șocurile și vibrațiile perturbatoare de la mașini și motoare într-o asemenea măsură încât condițiile de lucru pentru oameni și mediu sunt îmbunătățite semnificativ. În domeniul tehnologiei de măsurare, de exemplu, deseori doar prin utilizarea lor se obțin rezultate utilizabile. Fie că este vorba de picioare de nivelare sau de picioare de mașină robuste, de elemente de cupă, de elemente de legătură care izolează vibrațiile sau de elemente de fixare rapidă, toate amortizoarele de vibrații ACE pot fi utilizate în mod universal și reprezintă soluții ideale pentru majoritatea problemelor de vibrații cunoscute în aplicațiile industriale. Faptul că serviciul de renume internațional al ACE ajută, de asemenea, în cazul proiectelor individuale, cum ar fi cel al lui Peter van Dijk, este demonstrat de proiectarea pentru calmarea compresoarelor de la motor home cu ajutorul instrumentului de calcul gratuit, care poate fi găsit la această adresă de internet:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Mai multe știri

La Centrul științific elvețian Technorama, 500 de stații experimentale oferă vizitatorilor șansa...

Oamenii de știință din domeniul sportului utilizează, de asemenea, elemente de mașini hidraulice...

Transportul vaccinului ARNm împotriva COVID-19 de la Biontech/Pfizer este o adevărată provo...

Pe lângă software-ul de dimensionare, precum și datele CAD și simulările, ACE Stoßd&a...

ACE Stoßdämpfer GmbH oferă acum inginerilor proiectanți nu numai software de configura...

Ceea ce cascadorii sunt pentru vedetele de film, amortizoarele structurale TUBUS sunt pentru sist...