Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

29.05.2023 01:05

Cooperarea dintre KARL MAYER GROUP și Lenzing Group promovează inovații pentru țesături tricotate plate și tricotate la război mai durabile și mai șic

KARL MAYER GROUP, unul dintre principalii furnizori mondiali de utilaje textile, și Lenzing Group, unul dintre principalii producători mondiali de fibre speciale pe bază de lemn, au încheiat un parteneriat strategic. Scopul acestei cooperări este de a crea un lanț valoric textil mai ecologic: cooperarea are ca scop creșterea proporției de materiale vegetale și biodegradabile, precum și a materialelor fără fosile, utilizate în producția de textile atât pe mașinile de tricotat cu urzeală, cât și pe cele de tricotat plat.

În fabrica de tricotaje de urzeală, este vizată utilizarea a până la 100 % fibre și fire de filament vegetale și biodegradabile - în special fibrele TENCEL™ Lyocell și firele de filament TENCEL™ Lyocell. Produsele sustenabile ar trebui să convingă, de asemenea, printr-un aspect atrăgător.

Prelucrarea materialelor durabile poate crea posibilități suplimentare în ceea ce privește performanța și aspectul produselor tricotate. Prelucrarea fibrelor TENCEL™ neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 pe mașinile STOLL în producția de articole tricotate plate complet modelate asigură un impact mai mic asupra mediului în fabrica de tricotaje plate. Procesul special de tricotare cu consum redus de deșeuri a fost utilizat pentru a produce o țesătură tricotată plană ultrafină pe mașini cu ecartament 20, potrivită pentru producția de lenjerie de corp. Procesul complet fashioned este nou în acest domeniu. de obicei, etapele procesului de tăiere și de cusut aparțin producției de lenjerie de corp.

Această cooperare între KARL MAYER GROUP și Lenzing oferă producătorilor noi perspective. Utilizând fibre vegetale și fibre fără fosile în timpul procesului de producție, aceștia pot obține emisii de CO2 extrem de scăzute și, astfel, pot satisface comportamentul consumatorilor de astăzi, care acordă o atenție tot mai mare impactului asupra mediului al produselor pe care le cumpără. "Lider în producția de utilaje textile, KARL MAYER GROUP este mereu la curent cu pulsul piețelor sale. Pe lângă eficiență, durabilitatea a devenit un factor de succes crucial pentru clienții noștri. Colaborăm cu pionierii din întregul lanț valoric textil pentru a le oferi clienților noștri soluții cu un impact redus asupra mediului. Firele, în special, sunt importante în această privință. În cadrul cooperării noastre cu Lenzing, dorim să extindem spectrul de prelucrare a materialelor noastre pentru a include variante de fire fără petrol.

Acest lucru nu este doar o contribuție la o mai mare sustenabilitate, ci deschide, de asemenea, un potențial pentru dezvoltarea de noi produse", a explicat Arno Gärtner, CEO al KARL MAYER GROUP. Cooperarea strategică dintre KARL MAYER GROUP și Lenzing reprezintă un pas important al celor două companii pentru a conduce industria către un viitor mai sustenabil. Aceasta subliniază angajamentul lor de a sprijini partenerii din lanțul textil cu soluții cu valoare adăugată și inovații pentru a reduce amprenta de carbon a lanțurilor lor de aprovizionare. "În calitate de actor cheie al industriei, Lenzing continuă să își unească forțele cu parteneri cu vederi similare pentru a oferi soluții revoluționare care îmbunătățesc calitatea produselor textile și sprijină dezvoltarea durabilă continuă și creșterea industriei. Prin parteneriatul nostru cu KARL MAYER GROUP, vom inspira lanțul valoric al industriei textile să fie proactivi în atingerea obiectivelor lor climatice prin facilitarea utilizării materialelor vegetale și biodegradabile, răspunzând astfel și cerințelor mărcilor și consumatorilor care cer produse ecologice", a declarat Florian Heubrandner, vicepreședinte Global Textiles Business la Lenzing.

KARL MAYER GROUP și Lenzing vor prezenta o serie de produse conceptuale, mostre tehnice și țesături la standurile lor (Pavilionul 2-E212 și Pavilionul 4-B-119) la viitorul târg ITMA 2023 pentru a ilustra potențialul de inovare în sectorul tricotajelor care a fost deschis de această colaborare. Începând din acest moment, partenerii din lanțul valoric al textilelor pot contacta Lenzing și KARL MAYER GROUP pentru a discuta despre modul în care pot obține o mai mare sustenabilitate în propriile operațiuni.


Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.
În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon