Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

26.05.2023 01:05

Arată-ți dinții! Ambreiaje cu dinți pentru soluția dumneavoastră de transmisie

Cuplaje cu caneluri pentru soluția dumneavoastră de transmisie

Cuplajele cu burduf sunt utilizate pentru a conecta două arbori, de exemplu motorul și cutia de viteze a unei unități de acționare. Ele trebuie să fie rigide la torsiune, flexibile, ușor de asamblat, economice, precise și foarte rezistente.

Aceste cerințe sunt îndeplinite de cuplajele cu burduf cu angrenaj intern de la JAKOB Antriebstechnik. Legătura arbore-motor prin intermediul unei combinații de butuc de strângere și angrenaj este deosebit de avantajoasă pentru cutiile de viteze, deoarece are un dezechilibru foarte redus. De asemenea, este ideal pentru cupluri unilaterale mari, dar și pentru cupluri alternante și de șoc. Înainte de montarea cuplajului pe arborele motorului, butucul de strângere este expandat elastic. Prin deșurubarea șurubului de strângere împotriva așa-numitului știft EASY, se generează contrapresiunea necesară. Ulterior, cuplajul poate fi plasat cu ușurință pe arbore și poate fi strâns cu ajutorul unei prize hexagonale. Atunci când motorul și cutia de viteze sunt conectate prin intermediul piesei lanternă, butucul de ambreiaj se centrează și este montat pozitiv pe arborele dințat al cutiei de viteze.

Nu mai este necesară nicio altă strângere complicată prin intermediul găurilor de montare din piesa lanternă. Angrenajul intern fabricat cu precizie și o inspecție completă creează o conexiune foarte precisă cu arborele de transmisie. Acest lucru înseamnă că spațiul de instalare poate fi redus și nu sunt necesare alte elemente de conectare. Un punct important în ceea ce privește economia. În cele din urmă, o acționare pozitivă opțională asigură fiabilitatea și siguranța în cazul ruperii burdufului din cauza unei suprasarcini sau a unei dezalinieri excesive a arborelui.

Această caracteristică este indispensabilă pentru cutiile de viteze pentru robotică, de exemplu, pentru a preveni căderea unui braț de robot. Jakob Antriebstechnik oferă cuplajul cu toate canelurile obișnuite DIN 5480.

pot fi transmise cupluri de până la 4000 Nm, diametrul maxim al arborelui este de 102 mm. Alte dimensiuni nominale sau modele speciale sunt posibile la cererea producătorului.

Mai multe știri

Ambreiaje dentate cu șaibă pentru cutii de viteze

JAKOB Antriebstechnik GmbH oferă cinci cuplaje diferite din oțel inoxidabil ca serii standard: cu...

10.09.2024 01:05

Cupla de siguranță SKB

Ingineria mecanică modernă se străduiește să obțină componente din ce în ce mai compacte, cu o de...

17.08.2024 01:05

Cuplaj cu burduf metalic KG
Gamă largă de aplicații
Cele mai mari forțe de strângere, siguranță maximă

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplajul cu burduf metalic KPP pentru a satisface cerințele din ce în...