Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

23.03.2023 05:03

ZSF - fixat hidromecanic

Cilindrii hidromecanici cu arc din seria ZSF de la JAKOB Antriebstechnik oferă elemente de prindere robuste și fiabile. Aceste sisteme încărcate cu arc pot fi utilizate oriunde trebuie să fie fixate sau blocate temporar piese de mașini mobile sau deplasabile. Alte aplicații pot fi găsite în construcția de dispozitive de fixare și pentru fixarea pieselor de lucru sau a sculelor.
Sistemele cu arc interacționează mecanic-hidraulic. Forța de strângere este aplicată mecanic de un pachet de arcuri cu plăci pretensionate. Sistemul hidraulic este necesar doar pentru cursa de eliberare a elementelor, prin care se eliberează tija de legătură sau știftul de presiune. Acest sistem asigură un nivel ridicat de siguranță operațională, deoarece forța de strângere este menținută întotdeauna la înălțimea maximă, indiferent de presiunea uleiului sau de pierderile de ulei. În timpul funcționării, pistonul de presiune sau de tracțiune este acționat alternativ de pachetul de arcuri al plăcii sau de presiunea hidraulică. Acest lucru înseamnă că pachetul de arcuri este comprimat odată cu creșterea presiunii uleiului, forța arcului crește. La presiunea reglată, forța de strângere nominală corespunzătoare este obținută ca forță de reacție a pachetului de arcuri cu plăci. Pentru a elibera pistonul de presiune sau de tracțiune, este necesară o presiune hidraulică mai mare, care este proporțională cu cursa de eliberare până la o valoare maximă. Acest lucru înseamnă că presiunea de reglare este necesară doar la instalarea inițială pentru reglarea exactă a forței. În ciclul real de funcționare, cilindrii sunt acționați fie fără presiune, fie cu presiune de eliberare. În cazul cilindrilor cu arc, un mandrină sau o tijă de legătură este înșurubată în orificiul filetat al pistonului de tensionare și fixată (la cerere, dintr-o singură bucată sau cu filet special). Funcționarea necesită o unitate hidraulică care trebuie să fie echipată cu un manometru, o supapă de siguranță, o electrovalvă de comutare și un dispozitiv de comutare a presiunii.
Sistemele hidromecanice cu arc pot puncta cu multe avantaje. Datorită timpilor scurți de funcționare a unității hidraulice, acest sistem oferă avantaje în ceea ce privește economia. Costurile de achiziție sunt reduse, fiabilitatea este crescută, domeniile de aplicare sunt diverse, iar operarea este foarte simplă.

Mai multe știri

Ambreiaje dentate cu șaibă pentru cutii de viteze

JAKOB Antriebstechnik GmbH oferă cinci cuplaje diferite din oțel inoxidabil ca serii standard: cu...

10.09.2024 01:05

Cupla de siguranță SKB

Ingineria mecanică modernă se străduiește să obțină componente din ce în ce mai compacte, cu o de...

17.08.2024 01:05

Cuplaj cu burduf metalic KG
Gamă largă de aplicații
Cele mai mari forțe de strângere, siguranță maximă

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplajul cu burduf metalic KPP pentru a satisface cerințele din ce în...