Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

25.02.2023 00:02

De la mașină la masa de imprimare

Proces de producție în masă de înaltă productivitate pentru produse personalizate datorită noului sistem de imprimare 3D de la KARL MAYER

Combinarea noilor tehnologii, cum ar fi producția aditivă, cu procedurile tradiționale utilizate în industria textilă oferă numeroase posibilități de dezvoltare a produselor și, prin urmare, noi oportunități de piață. KARL MAYER GROUP a recunoscut acest lucru și a dezvoltat o soluție tehnologică pentru combinarea producției de textile tricotate la război cu imprimarea 3D. Inovația combină mașina de tricotat urzeală cu sistemul de imprimare 3D într-un proces omogen, conform principiului "roll-to-roll". Rezultatul este o flexibilitate și o eficiență maximă în fabricarea produselor personalizate. "Imprimarea 3D ne permite să regândim complet întreaga noastră abordare a designului produselor textile. Lumea îmbrăcămintei sportive ne arată deja ce este posibil. Articolele produse în masă, completate cu elemente de marcă și elemente funcționale imprimate 3D, sunt deja ferm stabilite în acest domeniu", remarcă Michael Kieren din cadrul echipei KARL MAYER New Business Development. În plus, amprenta de carbon a produselor nou dezvoltate este bună, deoarece se fac economii la etapele de lucru cu consum mare de materiale și energie.

Noua imprimantă 3D în linie își valorifică cu adevărat avantajele, în special la fabricarea prototipurilor și la echiparea produselor textile cu zone întărite, precum și cu elemente de design sau funcționale pentru beneficii suplimentare.

Managementul procesului de curgere

Cu noua soluție de imprimare 3D, materialul textil este imprimat direct după ce a fost fabricat pe mașina de tricotat cu urzeală. Acest lucru presupune ca mașina să comunice direct cu sistemul de tipare al imprimantei pentru a permite un control țintit. Capul de imprimare în linie poate fi mutat rapid în fiecare poziție de fabricație necesară. Acesta este montat pe un portic de tip H și poate fi deplasat în toate direcțiile în spațiu cu o viteză de 5 m/s. Un sistem de camere și un software de recunoaștere a modelelor asigură cea mai mare precizie în timpul poziționării capului de imprimare pe câmpul de imprimare de 2x1 metri.

Versiunea actuală a imprimantei procesează poliuretan și silicon fără căldură. Materialele utilizate în general în finisarea textilelor sunt aplicate la o viteză de imprimare echivalentă cu o producție textilă de 85 m²/h cu o lățime de lucru a mașinii de tricotat cu urzeală de 138".

Avantaje deosebite pentru sectoarele sport, încălțăminte și automobile

Noul sistem de imprimare 3D de la KARL MAYER combină productivitatea ridicată a mașinilor de tricotat cu urzeală cu flexibilitatea remarcabilă a producției aditive, oferind astfel posibilitatea de a reduce etapele de producție. Complexitatea manipulării mașinii este, de asemenea, redusă prin intermediul unui sistem simplu de modele.

Datorită acestor avantaje, inovația este deosebit de potrivită pentru personalizarea produselor. Prin imprimare directă pe țesătură, cantități mari de articole textile pot fi decorate cu logo-uri, denumiri de marcă sau nume de echipe. Mai presus de toate, flexibilitatea mult mai mare în ceea ce privește designul deschide oportunități complet noi pentru a răspunde cu succes la nevoile tot mai mari de individualizare ale clienților.

În sectorul sportiv, în care se impun cerințe ridicate în ceea ce privește performanța produselor, noul sistem de imprimare 3D este încă o dată în frunte. De exemplu, întăriturile parțiale, cum ar fi benzile kinesio sau zonele de sprijin pentru mușchi și pentru stabilizarea mișcărilor, pot fi integrate cu ușurință în ținutele sportive funcționale. Pantofii beneficiază, de asemenea, de oportunitatea de a fi concepuți pentru a fi rezistenți la uzură în zonele care sunt supuse celor mai mari solicitări. Alte oportunități sunt modelele personalizate până la țesăturile de încălțăminte tipărite în 4D - de exemplu, prin intermediul textilelor de distanțare tipărite în 3D - și producția eficientă "la cerere".

Sectorul auto, cunoscut pentru eficiența ridicată a producției sale, va fi probabil deosebit de interesat de sistemul eficient de imprimare 3D al KARL MAYER, datorită numărului redus de etape de lucru necesare, de exemplu, pentru a integra întărituri în panourile ușilor, în căptușelile de acoperiș și în scaune. Desenele, logo-urile echipelor și numele companiilor pot fi aplicate cu ușurință și precizie pentru a fi utilizate în interiorul automobilelor. În afară de aceste utilizări convenționale, sunt de asemenea imaginabile implementări orientate spre viitor, cum ar fi integrarea întrerupătoarelor în structurile textile, utilizarea textilelor în scopuri de control și învelișuri de protecție pentru componente electronice.

Punerea în practică

KARL MAYER a testat deja noua masă de imprimare 3D împreună cu partenerul său de dezvoltare, Universitatea de Științe Aplicate din Bielefeld, pentru producția de țesături pentru pantofi. "Aici, chiar mai mult decât în alte domenii, este necesară o varietate foarte mare de aplicații. Masa de imprimare 3D este ideală pentru acest lucru", conchide Michael Kieren.

Prototipul este acum gata și a fost prezentat la târgul Techtextil 2022 de la Frankfurt am Main. Inovația a fost, de asemenea, un punct de atracție la cea de-a 5-a întâlnire Additive Manufacturing Meeting, care a avut loc în noiembrie 2022 la sediul companiei KARL MAYER. Organizatorul reuniunii anuale a experților este Textilforschungsinstitut Thüringen-Vogtland e.V. (Institutul de Cercetare Textilă din Thüringen-Vogtland) (TITV Greiz). "Acum încercăm să stabilim procedura în practică împreună cu potențialii utilizatori", spune Michael Kieren, explicând următorii pași care se fac.

.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon