Catalog

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

KARL MAYER Holding SE & Co. KG

11.02.2023 00:02

Simetria face diferența

Symm-Net à la Chantilly pentru îmbrăcăminte

Mai multă claritate și echilibru - în acest sens, specialiștii în textile de la KARL MAYER au dezvoltat anul trecut o dantelă care se caracterizează printr-un aspect extrem de precis și distinct. Aspectul elaborat este creat de un model filigranat și de simetria maximă a elementelor de design. Numele inovației este, prin urmare, Symm-Net.

Modelare opusă pentru mai multă claritate

Noua mașină MJ 92/1 B Multibar Jacquard Raschel este utilizată pentru a produce Symm-Net. Echipat cu o bară jacquard retractabilă separat, acest nou venit poate lucra nu numai în aceeași direcție, ci și în direcția opusă, iar cu umplutura de elastan în cele două bare de bază poate lucra și în direcția opusă.

Posibilitățile acestei configurații au fost utilizate anul trecut într-un prim eșantion. Symm-Net a fost lansată cu o bandă de dantelă elastică pentru lenjerie, în care a fost combinată o legătură de țesut inversată cu o legătură de franjuri, iar cele două bare de elastan cu alimentare separată au oglindit mișcarea barelor jacquard.

Articolul de lenjerie a fost foarte bine primit pe piață. Mai multe dintre mașinile nou-venite au fost deja comandate până la sfârșitul anului 2022.

Modelul Symm-Net inelastic cu structuri jacard fine

KARL MAYER a continuat să avanseze cu dezvoltările sale Symm-Net chiar la timp pentru începutul anului. Expertul de top Jamie Heather a creat un model inelastic pentru îmbrăcăminte exterioară, bazându-se pe un design delicat în stil Chantilly, și a fost perfect.

"În special pentru modelele cu găuri mici și structuri fine de plasă, Symm-Net joacă pe seama avantajelor desenului precis", explică creatorul. Cererea de dantelă ușoară și mai ales de dantelă Chantilly este în creștere, este rezumatul lui Jamie Heather după vizita sa la Interfilière din Paris, în ianuarie. Mulți producători au prezentat modele complexe, modele de clipuri și modele clasice Chantilly în moduri noi la acest târg de top. Modelele cu fire metalice sunt deosebit de populare.

Pentru noua dantelă Symm-Net, Jamie Heather a folosit fire tipice Chantilly - poliamidă și 15% bumbac pentru umplutura motivelor - și a realizat modele geometrice stricte din acestea pe transversala MJ 92/1 B. Se creează dungi de trei metri lungime pe cusătură, care sunt apoi separate manual. "Produsele arată cât de simetric poate fi Chantilly, iar simetria este punctul forte al Symm-Net", spune expertul în dantelă, descriind abordarea sa în materie de design.

Alte dezvoltări sunt în curs de desfășurare

. Noile modele Symm-Net, neelastice, aduc un plus de eleganță hainelor cu semnătura lor clară, de exemplu ca gulere, manșete sau inserții, și au atras atenția la Interfilière.

"Clienții cărora le-am arătat dantela au observat imediat claritatea vizuală a structurilor fine de plasă", spune Jamie Heather. Încurajat de răspunsul pozitiv, el lucrează deja la alte dezvoltări Symm-Net, inclusiv la un model de clip.

Mai multe știri

Techtextil este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru industria textilelor te...

22.04.2024 01:05

Prezența în Pakistan
Grupul KARL MAYER GROUP va expune la IGATEX în perioada 01 - 04 mai 2024 la Lahore cu reprezentanții săi Madhani Associates și Nazer & Co.

Când vine vorba de armarea compozitelor, fibrele naturale devin din ce în ce mai importante ca al...

În calitate de specialist în wearables, KARL MAYER este partener al proiectului DiMo - Digital Motion
O privire la JEC World 2024 și la starea de spirit din industria compozitelor de Hagen Lotzmann și Martin Legner, KARL MAYER GROUP
KARL MAYER GROUP așteaptă cu nerăbdare un SaigonTex de succes, 10-13 aprilie 2024, Sala A, Stand 1J-01 la Centrul de Expoziții și Convenții Saigon