Catalog

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

07.02.2023 00:02

Strângere cu profil

Creșterea eficienței prin automatizarea proceselor de configurare: Din cauza creșterii puternice a varietății produselor, atelierele de presare moderne se confruntă mai mult ca oricând cu provocarea de a efectua schimbări de scule sau setări de sisteme cât mai ușor posibil. Timpul de pregătire joacă, în mod natural, un rol esențial în ceea ce privește productivitatea. Actualele cuplaje cu șină de prindere (cuplaje cu șină profilată) pot avea aici o contribuție semnificativă la creșterea economiei și a siguranței sistemelor.

Sistemele de cuplare de astăzi trebuie să fie ușoare, extrem de rigide și autoblocante. În plus, ele trebuie să poată fi monitorizate electric și operate cât mai intuitiv posibil. În acest fel, ele pot evita dezavantajele sistemelor de strângere electromecanice sau hidraulice. Sistemele hidraulice necesită conducte de alimentare și sisteme de pompare suplimentare și necesită multă întreținere.

Pe de altă parte, versiunile electromecanice au alte dezavantaje. Acestea adaugă în mod semnificativ la greutatea totală a cuplelor și pot reprezenta o problemă în timpul întreruperilor de curent. Din cauza raportului de transmisie ridicat, slăbirea pieselor de ambreiaj poate fi dificilă.

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplaje pentru șine profilate care pot fi utilizate cu ușurință în legătură cu toate șinele profilate standard. Acestea sunt atașate fie direct, fie cu ajutorul unor plăci de adaptare la șinele profilate existente de la diverși producători și, prin urmare, sunt ideale și pentru modernizări. Separarea față de bara interschimbabilă poate avea loc atât în direcție verticală (seria PKV), cât și orizontală (seria PKH). Mecanismul patentat de strângere cu pană de forță, cu efect de creștere a puterii, închide cu ușurință un spațiu de îmbinare de până la 5 mm între părțile active și pasive. Această cinematică de strângere asigură o rigiditate și o precizie ridicată a conexiunii. Generarea forței de strângere este garantată de o interogare electrică a stării de strângere și de o forță de strângere minimă în cazul unei căderi de presiune.

Tipurile PKH și PKV pot fi adaptate la toate profilurile obișnuite ale șinelor de prindere. Pe lângă varianta pneumatică-automată, în portofoliu există și o versiune manual-mecanică a sistemelor de ambreiaj. Acestea sunt fixate în mod convențional cu un șurub. Pentru aplicarea manuală a forței de strângere, acestea dispun de o acționare cu filet dublu, care acționează pistonul de strângere. Ambreiajele închid automat chiar și spațiile de cinci milimetri lățime dintre părțile active și pasive și sunt interogate electric. Se instalează în șinele de prindere fie direct, fie cu ajutorul unor plăci adaptoare simple. În plus, la sistemele automate pot fi atașate cuplaje energetice. 'Odată cu procesul de închidere, acestea creează conexiunea electrică și pneumatică cu șina interschimbabilă' Avantajele sunt evidente: soluția pneumatică TYPE PKH-P sau PKV-P este ușoară și, la fel ca sistemele hidraulice, independentă de căderile de tensiune, dar necesită puțină întreținere și este economică precum cuplajele cu acționare electrică. În timpul utilizării, cuplajele de prindere asigură timpi de pregătire semnificativ mai scurți - și astfel cresc productivitatea întregului sistem.

PKV - caracteristici de proiectare:

Cuplajul este alcătuit dintr-o parte pasivă și una activă din oțel călit. Forța de strângere este generată în partea activă de un șurub de blocare deplasabil axial și de un angrenaj mecanic de strângere. Această structură permite obținerea unor forțe de strângere mari și a unei rigidități dinamice ridicate cu o masă redusă. Pentru schimbarea sculei este necesară o cursă de ridicare verticală "K" (a se vedea fișa tehnică).

Seria PKV este concepută pentru operațiuni de cuplare verticală, fiind disponibilă atât în versiunea complet automată cu acționare pneumatică PKV-P, cât și în seria PKV-M cu operare manuală simplă.

PKH - caracteristici de proiectare:

Seria PKH corespunde seriei PKV, dar este concepută pentru procese de strângere orizontală. De asemenea, este disponibilă în versiune pneumatică (PKH-P) și în versiune manuală (PKH-M).

PKP - caracteristici de proiectare:

Seria PKP este un cuplaj liniar vertical cu funcționare manuală. Procesul de strângere se realizează prin strângerea unui șurub. Producția din aluminiu face ca seria să fie mai rentabilă.

PVH M

Cuplajul pentru șine profilate PVH-M este proiectat pentru cuplarea orizontală cu precizie și rigiditate ridicate. Este tensionat și eliberat manual.



Mai multe știri

Ambreiaje dentate cu șaibă pentru cutii de viteze

JAKOB Antriebstechnik GmbH oferă cinci cuplaje diferite din oțel inoxidabil ca serii standard: cu...

10.09.2024 01:05

Cupla de siguranță SKB

Ingineria mecanică modernă se străduiește să obțină componente din ce în ce mai compacte, cu o de...

17.08.2024 01:05

Cuplaj cu burduf metalic KG
Gamă largă de aplicații
Cele mai mari forțe de strângere, siguranță maximă

JAKOB Antriebstechnik oferă cuplajul cu burduf metalic KPP pentru a satisface cerințele din ce în...