Catalog

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

19.06.2022 01:06

Succesul de vânzări al unei soluții pentru o mai mare eficiență în pregătirea urzelii

Lotustex Textile investește în primul sistem LINK-MATIC® de la KARL MAYER pentru schimbarea automată a loturilor în gama de coloranți indigo PRODYE®-S slasher

KARL MAYER a introdus pe piață primul său sistem LINK-MATIC®. Soluția sofisticată de automatizare simplifică în mod considerabil schimbarea loturilor pe mașinile indigo și de încolăcit, crescând astfel productivitatea. Este posibilă o creștere de până la 30 %, în funcție de numărul de schimbări de loturi pe zi.

În plus, se produc mai puține deșeuri de fire. Până la 600 m, pe gama de vopsire indigo, de material de fire neutilizabile pot fi economisiți la fiecare lot - și, în același timp, necesită mai puțină forță de muncă. În timpul schimbărilor de loturi, este nevoie de un singur operator pentru a pregăti grinzile de urzeală pentru intrarea în mașină. O unitate de înnodare complet automată cuplează firele de urzeală din noul lot cu firele din lotul care tocmai s-a terminat.

Lotustex Textile a recunoscut toate aceste avantaje pentru sine. Producătorul de denim cu sediul în Egipt, care a fost fondat abia în 2019, a fost prima companie care a investit în sistemul inovator LINK-MATIC® în ultimele luni pentru a optimiza performanța mașinii sale de croitorie PRODYE®-S. În special pentru activitățile sale din sectorul modei, Lotustex Textile se așteaptă la o flexibilitate semnificativ mai mare și la o reducere a costurilor. Data de livrare a noii achiziții este noiembrie 2022.

Procese continue cu LINK-MATIC®

LINK-MATIC® face posibilă automatizarea schimbării loturilor pe PRODYE®-S și PROSIZE® cu două subsisteme. Primul subsistem se concentrează pe alimentarea foilor de fire din noul lot de la grinzile de urzeală la alimentarea mașinii. Materialul de fire este ghidat spre destinație în secțiunea inferioară a cadrului grinzii de urzitor. Anterior, trebuia să fie înfiletat manual, de obicei de către doi lucrători calificați, sub capacul inferior. Procesul lung și complicat ducea la un lot de deșeuri și la numeroase surse de eroare.

Cu noua soluție, un singur operator fixează firele de urzeală ale unui fascicul de urzeală în distribuție omogenă printr-o clemă în lungimea fasciculului. El ghidează apoi clema în jos și o agață într-un lanț de transport pe fiecare parte. Lanțurile de circulație se ocupă de transportul către mașină. Economiile de timp sunt imense. În plus, calitatea este corectă. Firele sunt ghidate către mașină cu o tensiune uniformă și constantă. Aici, cel de-al doilea sistem de divizare taie firele de urzeală ale lotului finit la intrare și face noduri pe firele de urzeală ale noului lot - fiecare cu mare precizie și complet automat. Astfel, schimbarea efectivă a lotului poate fi redusă la 90 de secunde. Ceea ce pare atât de simplu este rezultatul interacțiunii precise a unor componente bine gândite, cum ar fi dispozitivul de prindere pentru formarea șirului înainte de înnodare și soluția pneumatică pentru aspirarea capetelor firelor.

Noul sistem LINK-MATIC® își poate dezvolta întregul potențial în combinație cu o năvodă mobilă.

Mai multe știri

14.06.2022 00:00

Durabil în mod natural
Soluții sustenabile pentru armături compozite și premieră expozițională pentru STOLL - KARL MAYER cu două momente importante la JEC World, 03.-05.05.2022 la Paris