Catalog

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.08.2024 01:08

HEIDENHAIN la AMB 2024: Aceste soluții duc sustenabilitatea mașinilor-unelte la nivelul următor

Unde se află utilizatorii și producătorii de mașini-unelte pe drumul către o mai mare durabilitate? Ce pași îi vor aduce mai aproape de obiectivul de reducere a amprentei de CO2 și a costului total de proprietate (TCO)? La AMB, HEIDENHAIN prezintă un portofoliu larg de opțiuni sub motto-ul "Stairway to Sustainability - More productivity from the first part", care deschide soluții personalizate pentru a crește productivitatea, calitatea și fiabilitatea proceselor.


mai multă productivitate prin asistența utilizatorului sensibilă la context: noile variante hardware ale TNC7 de la HEIDENHAIN Trei noi variante hardware cu ecrane de 24", 19" și 16" și două unități de tastatură diferite extind posibilitățile de aplicare ale comenzii intuitive TNC7 de la HEIDENHAIN. Versiunea de bază TNC7 de 16" va fi o atracție deosebită la AMB 2024. Aceasta completează partea inferioară a portofoliului TNC7 în ceea ce privește dimensiunea și oferă toate avantajele TNC7 tipice pentru mașinile cu 3+2 axe. Acest lucru înseamnă că punctele forte ale TNC7 sunt disponibile și pentru comanda succesoare a TNC 620: un monitor cu rezoluție Full HD și un pachet cuprinzător de opțiuni cu funcții precum configurarea grafică 6D MAS, monitorizarea coliziunilor DCM sau ciclurile de frezare turbionare OCM, care fac ca lucrul cu noua generație de comenzi de la HEIDENHAIN să fie simplu, rapid și fiabil.



soluții software inovatoare pentru atelierul digital: Cea mai recentă versiune a software-ului StateMonitor cu monitorizare energetică și conexiune ERP Software-ul MDC StateMonitor din atelierul digital HEIDENHAIN oferă o vizualizare în timp real a stării de producție a mașinilor CNC din atelier. StateMonitor înregistrează, evaluează și vizualizează datele mașinii, cum ar fi stările mașinii, datele uneltelor, timpii de execuție ai programelor NC sau semnalele PLC. În cea mai recentă versiune a software-ului, utilizatorii pot acum, de asemenea, să evalueze perfect datele detaliate privind consumul real de energie electrică, aer comprimat și apă de proces și să extragă potențialul de optimizare din cunoștințele obținute. Noua conexiune ERP permite, de asemenea, schimbul automat de date cu sisteme ERP și MES de nivel superior pentru procese extrem de eficiente în atelierul digital. StateMonitor de la HEIDENHAIN oferă astfel și mai multă transparență în atelier.



3 sarcini - 1 sistem pentru inspecția completă a sculelor: camera VT 122 cu software VTC inteligent - premieră mondială la HEIDENHAIN la AMB Noua cameră de măsurare VT 122 cu software VTC de la HEIDENHAIN îndeplinește trei sarcini într-un singur sistem: presetor de scule, microscop de scule și inspecție vizuală a sculelor. Fără ocolișuri printr-un laborator de măsurare, ci cu imagini direct din sala mașinilor, aceasta oferă o vedere precisă a marginilor de tăiere ale sculei și furnizează date pentru evaluarea holistică a sculelor. Caracteristicile inteligente combinate ale camerei VT 122 și ale software-ului VTC permit măsurarea automată a lungimii și diametrului. Imaginile pot fi utilizate pentru a măsura manual lățimea de uzură și pentru a inspecta scula până la ultimul detaliu. Beneficii pentru utilizator: o creștere semnificativă a productivității, documentarea automată a stării sculei și a evoluției uzurii care poate fi reprodusă în orice moment și economii considerabile de timp pentru reducerea TCO în timpul testelor de viață a sculei.



durate de producție mai lungi și fiabilitate sporită a proceselor: senzorul de rupere a sculei TD 110 de la HEIDENHAIN verifică ruperea sculelor în sala mașinilor, complet integrat în procesele automatizate: Cu ajutorul senzorului inductiv de rupere a sculelor TD 110 de la HEIDENHAIN, utilizatorii pot obține avantaje considerabile în ceea ce privește timpul de producție și, în același timp, pot minimiza rebuturile - două aspecte esențiale pentru o producție durabilă. TD 110 economisește până la șase secunde la verificarea ruperii - și asta la fiecare schimbare de scule. Acest lucru se datorează faptului că recunoaște o sculă ruptă în timp ce trece pe lângă ea în drumul său de la magazia de scule la sala mașinilor sau înapoi. Senzorul compact și robust de rupere a sculei TD 110 poate fi montat ulterior în zona de lucru a aproape oricărei mașini-unelte, în imediata vecinătate a mesei.



nu este nevoie de aer de etanșare și o vedere neumbrită a cântarului:

Codificatoarele HEIDENHAIN cu tehnologia inovatoare True Image reduc amprenta de CO2 cu 99% Utilizarea lubrifianților de răcire în timpul prelucrării cauzează contaminarea lichidelor și condensarea în mașina-unelte. Cu toate acestea, encoderele liniare HEIDENHAIN din seriile LC și LB și encoderele unghiulare din seriile RCN și ECA oferă o vedere a scării care este complet neumbrită de această contaminare. Tehnologia inovatoare True Image asigură acest lucru atât de fiabil încât dispozitivele pot fi utilizate fără aer comprimat în multe cazuri. Acest lucru simplifică sistemul de aer de etanșare. Avantajele detectării poziției într-o buclă închisă pot fi utilizate cu o amprentă de CO2 redusă cu până la 99 % și costuri de sistem semnificativ mai mici.

Mai multe știri

Codificatorul inductiv ECI 123 Splus cu analiză integrată a vibrațiilor

În timpul procesului și după prelucrare, inspecția pieselor de prelucrat este crucială. Cu noua g...

16.10.2023 01:05

TNC7 de la HEIDENHAIN
Creșterea fiabilității procesului, reducerea amprentei de CO2 și a consumului de energie