Catalog

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

12.11.2023 01:11

Inspectați în mod fiabil piesele de prelucrat cu noua generație de sonde tactile METRO și SPECTO

În timpul procesului și după prelucrare, inspecția pieselor de prelucrat este crucială. Cu noua generație de palpatoare METRO și SPECTO de la NUMERIK JENA, metrologia de producție și inspecția calității beneficiază de numeroase avantaje pentru a se asigura că numai produse perfecte sunt livrate clienților.



O nouă generație de sonde tactile și-a sărbătorit premiera la EMO 2023 la Hanovra - și cu o nouă identitate de marcă. Aceasta deoarece METRO și SPECTO vor proveni de la NUMERIK JENA în viitor. Specialiștii în dispozitive de măsurare deosebit de mici din cadrul grupului HEIDENHAIN au reproiectat complet platforma de palpatoare și au încorporat, de asemenea, competența lor principală de miniaturizare. Noile palpatoare sunt semnificativ mai subțiri. Acest lucru are ca rezultat o dimensiune redusă a golfului, ceea ce oferă multe posibilități noi, în special pentru proiectarea de stații de măsurare cu mai multe puncte, de exemplu un număr mai mare de puncte de măsurare.



În general, opțiunile de aplicare flexibile ale noii generații de palpatoare au fost prioritare pe agenda de dezvoltare. Un design standardizat al platformei, cu numeroase variante, are acum ca rezultat un sistem modular cu o gamă largă care poate fi utilizat pentru a satisface aproape orice cerință în metrologia producției, asigurarea calității, monitorizarea echipamentelor de măsurare sau măsurarea poziției. Toate proprietățile pot fi combinate:

- Clasa de precizie ±0,5 µm (METRO) sau ±0,5 µm (METRO).1,0 µm (SPECTO)

- Lungime de măsurare 12 mm sau 30 mm

- Diametru standardizat al arborelui 8 mmdiametru standardizat al arborelui de 8 mm pentru lungimea de măsurare de 12 mm și 30 mm

- Variante de conectare axială sau radială

- Acționare pneumatică sau radială a știftuluiacționare a știftului pneumatică sau cu arc

- Interfață 1 VSS sau TTL - Interfață

Compatibilitatea de montare a noilor METRO și SPECUcompatibilitatea de montare a noilor palpatoare METRO și SPECTO și posibilitatea de a utiliza diferite variante într-o singură aplicație nu numai că sporesc flexibilitatea la configurarea inițială a unei stații de măsurare. De asemenea, ele facilitează adaptările în cadrul configurațiilor existente și economisesc efort și costuri. Alte avantaje sunt robustețea și precizia ridicată pe întreaga gamă de măsurare, precum și fiabilitatea și siguranța procesului de măsurare care rezultă din acestea.

Mai multe știri

Codificatorul inductiv ECI 123 Splus cu analiză integrată a vibrațiilor

16.10.2023 01:05

TNC7 de la HEIDENHAIN
Creșterea fiabilității procesului, reducerea amprentei de CO2 și a consumului de energie
Dispozitivele de măsurare inteligente stabilesc noi standarde în robotică la automatica 2023