Catalog

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

19.11.2023 01:11

Nou de la HEIDENHAIN pentru SPS:

Codificatorul inductiv ECI 123 Splus cu analiză integrată a vibrațiilor

Un senzor de accelerație integrat în noul encoder rotativ inductiv ECI 123 Splus de la HEIDENHAIN permite măsurarea poziției și analiza vibrațiilor cu un singur dispozitiv. Acest lucru simplifică în mod semnificativ monitorizarea stării și planificarea mentenanței pentru sistemele de automatizare foarte încărcate.



În special în sistemele de automatizare de înaltă performanță, este crucial să se recunoască vibrațiile într-un stadiu incipient pentru a asigura procese de producție netulburate, rezultate de fabricație perfecte și o utilizare de lungă durată a mașinilor. Astfel, este cu atât mai rapid și mai ușor să se evite produsele deteriorate, deteriorarea utilajelor sau defecțiunile sistemului. O soluție nouă și deosebit de convenabilă pentru detectarea și analizarea vibrațiilor pe elementele rotative ale mașinilor este noul encodor rotativ inductiv ECI 123 Splus de la HEIDENHAIN cu senzor de accelerație integrat.



ECI 123 Splus realizează măsurarea poziției și analiza vibrațiilor și, astfel, controlul acționării și monitorizarea stării elementelor de mașini rotative într-un singur dispozitiv. Acesta face legătura între semnalele de vibrații înregistrate și valorile de poziție, furnizând astfel și informații care permit formularea unor concluzii rapide cu privire la tipul și poziția unei surse de vibrații. În plus, până la trei senzori de temperatură externi pot fi conectați la noul encoder. ECI 123 Splus transmite toate aceste informații către sistemul electronic de control din aval prin intermediul interfeței EnDat 3. Pe de o parte, acest lucru economisește senzori suplimentari pentru măsurarea vibrațiilor și, pe de altă parte, reduce semnificativ cantitatea de cablare și lucrările de instalare necesare.



Pentru măsurarea vibrațiilor pe axele rotative, ECI 123 Splus dispune de un senzor de accelerație integrat pe 3 axe, inclusiv un microcontroler pentru analiza datelor. Acest lucru permite o analiză inițială a comenzilor cu ieșire de până la 64 de comenzi direct în codificator. Pentru analize ulterioare, ECI 123 Splus transmite datele în mod pur serial la sistemul de control din aval prin intermediul interfeței EnDat 3. Aici, producătorul sistemului poate configura analize individuale ale vibrațiilor și, de exemplu, poate defini timpii de analiză, precum și tipul de analiză și poate specifica axele de măsurare, domeniile de viteză sau declanșatoarele. El poate apoi să monitorizeze aceste date în timp pentru a detecta modificări ale comenzilor relevante pentru el.



În acest fel, ECI 123 Splus sprijină monitorizarea online personalizată a stării unui utilaj pentru a detecta defecțiunile într-un stadiu incipient și pentru a le analiza cu precizie. Cu ajutorul acestor date, operatorul instalației poate optimiza intervalele regulate de service - adaptate la sarcina reală a mașinii - ca parte a întreținerii sale predictive sau poate integra întreținerea neprogramată în procesele sale de operare în timp util, înainte de apariția unei defecțiuni și a unui timp de nefuncționare. În plus, datele colectate de-a lungul duratei de viață a sistemului permit, de asemenea, previziuni bine fundamentate privind durata de viață utilă rămasă.



HEIDENHAIN la SPS 2023 de la Nürnberg: Sala 7, standul 7-494

Mai multe știri

În timpul procesului și după prelucrare, inspecția pieselor de prelucrat este crucială. Cu noua g...

16.10.2023 01:05

TNC7 de la HEIDENHAIN
Creșterea fiabilității procesului, reducerea amprentei de CO2 și a consumului de energie
Dispozitivele de măsurare inteligente stabilesc noi standarde în robotică la automatica 2023