Catalog

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.10.2023 01:10

TNC7 de la HEIDENHAIN

Creșterea fiabilității procesului, reducerea amprentei de CO2 și a consumului de energie

Cu TNC7 în cea mai recentă versiune de software 18 și în versiuni hardware suplimentare, HEIDENHAIN arată modul în care un control al mașinilor-unelte poate ajuta companiile să facă față provocărilor actuale, cum ar fi fiabilitatea proceselor în producția automatizată, economisirea energiei și reducerea emisiilor de CO2 sau menținerea competitivității.

După premiera de la EMO Milano, HEIDENHAIN prezintă în acest an și alte inovații pentru TNC7. Pe de o parte, portofoliul de hardware este extins: pe lângă cunoscuta versiune de 24", în viitor va fi disponibil un TNC7 de 19" cu un ecran tactil mai compact și o gamă completă de funcții, precum și noul TNC7 basic cu un ecran tactil de 16" pentru mașini cu 3+2 axe. TNC7 basic oferă, de asemenea, un pachet extins de opțiuni cu funcțiile tipice ale TNC7, cum ar fi configurarea grafică 6D MAS, monitorizarea coliziunii DCM sau cicluri de frezare prin vârtej OCM. Dezvoltarea ulterioară a versiunii 18 a software-ului TNC7 a fost influențată în primul rând de feedback-ul clienților, pentru a optimiza și mai mult funcționarea și fiabilitatea procesului.

Intuitiv ca un smartphone

Utilizatorii pot opera toate funcțiile de pe ecranul tactil TNC7 prin atingere, glisare și zoom, la fel ca pe un smartphone sau o tabletă. În plus, TNC7 sprijină utilizatorul cu meniuri sensibile la context și un concept de operare în mai multe moduri. De exemplu, utilizatorul poate deschide cu ușurință programe Windows pe control și poate utiliza datele din acestea direct la crearea unui program NC. Acest lucru face ca lucrul cu TNC7 să fie deosebit de plăcut, chiar și pentru nou-veniți și pentru cei care își schimbă cariera. Aceștia se orientează rapid și, datorită asistenței inteligente oferite de comandă, dobândesc rapid încrederea necesară în producția de zi cu zi.


Portofoliu hardware versatil

Nu orice utilizator dorește să lucreze exclusiv pe ecranul tactil, dar în special experții experimentați în TNC sunt foarte familiarizați cu tastaturile HEIDENHAIN. De aceea, TNC7 este, bineînțeles, disponibil și cu un panou de comandă - începând cu EMO 2023, chiar și în trei variante. În plus față de versiunea familiară de 24", va exista o variantă de 19" și una de 16", toate cu aceeași rezoluție Full HD pentru ecrane. Pentru cele două versiuni mai compacte, există, de asemenea, un panou de comandă compact al mașinii cu cele mai importante taste funcționale TNC ca alternativă la panoul de comandă mare cu tastatură completă. Varianta de 16" denumită TNC7 basic completează portofoliul TNC7 nu numai din punct de vedere al dimensiunilor. Ea succede popularului TNC 620 - cu toate avantajele tipice ale TNC7 pentru mașinile cu 3+2 axe.

Mai rapid la prelucrare

Eficient la prima piesă, atât pentru loturi mici, cât și în producția automatizată - acest lucru este valabil nu numai pentru procesul de fabricație propriu-zis. Mai presus de toate, configurarea trebuie să fie rapidă. Pentru că astfel se reduce nu numai timpul necesar, ci și amprenta de CO2. Cu funcțiile susținute grafic pentru configurarea 6D a dispozitivelor de prindere și a pieselor de lucru, TNC7 oferă două economii reale de timp și energie. Cu ajutorul suportului virtual, utilizatorul poate configura dispozitivele de prindere și piesele de lucru rapid, ușor de utilizat și fiabil pe TNC7. Complexitatea situației de prindere este irelevantă. Fie că este vorba de un turn de prindere sau de mai multe piese frezate una lângă alta, fie că este vorba de o piesă brută simplă sau complexă, prelucrată în prealabil: TNC7 vă ghidează interactiv prin întregul proces pas cu pas - pentru piese complexe, de până la cinci ori mai rapid decât cu ciclurile de palpare convenționale. Calibrarea 6D a dispozitivelor de prindere face parte din monitorizarea dinamică extinsă a coliziunilor DCM v2, iar noua opțiune MAS de configurare asistată de model este disponibilă pentru piesele de prelucrat.

Frezarea cu valori de tăiere optime

Optimised ContourMilling OCM face, de asemenea, parte din pachetul de opțiuni TNC7. Următoarea generație de frezare a contururilor calculează întotdeauna în mod automat cea mai bună strategie de frezare a contururilor - pentru orice buzunar sau insulă. Utilizatorul specifică o singură dată contururile și preia parametrii optimi de prelucrare de la calculatorul integrat de date de tăiere. Operațiile de degroșare și finisare sunt foarte productive și deosebit de blânde cu scula, iar funcțiile inteligente de debavurare ale OCM asigură, în cele din urmă, muchii perfecte de-a lungul conturului programat. Astfel, Optimised Contour Milling economisește timp și energie de la programare până la prelucrare, cu o fiabilitate maximă a procesului.

Demonstrație live"Optimizarea timpilor de proces cu TNC7"

HEIDENHAIN a prezentat o operațiune completă de prelucrare cu strunjire, degroșare și finisare și debavurare în timpul demonstrațiilor live cu TNC7. Accentul a fost pus în special pe economiile de timp pe care le fac posibile diferitele funcții ale noului nivel de comandă, de la programare și simulare până la finisarea piesei de prelucrat. Operațiile de strunjire cu scule FreeTurn pot fi programate cu ușurință pe comandă cu ajutorul ciclurilor de strunjire simultană ale TNC7. Acestea permit strunjirea simultană a unor contururi extrem de complexe, ținând cont de contururile de interferență, dintr-o singură operație și utilizează avantajele sculelor pentru strunjire dinamică înaltă HDT. Operațiunea de frezare ulterioară este, de asemenea, programată direct pe TNC7, cu economie de timp, cu ajutorul ciclurilor OCM pentru o turbinare foarte eficientă. Pe parcursul întregului proces de prelucrare live, monitorizarea integrată a procesului de la TNC7 asigură desfășurarea fiabilă a tuturor etapelor de lucru, fără senzori suplimentari în mașină.

Mai multe știri

Codificatorul inductiv ECI 123 Splus cu analiză integrată a vibrațiilor

În timpul procesului și după prelucrare, inspecția pieselor de prelucrat este crucială. Cu noua g...

Dispozitivele de măsurare inteligente stabilesc noi standarde în robotică la automatica 2023