Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Acțiune, TUBUS! Amortizoare structurale de la ACE pe platourile de filmare

Ceea ce cascadorii sunt pentru vedetele de film, amortizoarele structurale TUBUS sunt pentru sistemele scumpe de camere de filmat: acestea suportă totul în timpul scenelor de acțiune și oferă, de asemenea, protecție preventivă împotriva accidentelor. Spre deosebire de cascadori, aceste amortizoare în stare solidă de la ACE pot rezista nestingherite la peste un milion de lovituri și vibrații puternice. Motiv suficient pentru inginerii de tehnologie cinematografică de la IDEA VISION GmbH să acorde acestor amortizoare un rol important.

"Nimic nu este atât de bun încât să nu poată fi îmbunătățit", spune Mark Fellinger de la IDEA VISION GmbH. Compania din Kolbermoor, Bavaria, dezvoltă, proiectează și vinde, printre altele, sisteme mecanice și electronice pentru industria cinematografică. IDEA VISION este specializată, de asemenea, în platforme de camere stabilizate. "Ne concentrăm pe un amestec de standarde de calitate germane, flexibilitate maximă în aplicare, manevrare simplă și atașare rapidă la o mare varietate de suporturi", spune Fellinger, descriind afacerea. Aceste caracteristici pot fi aplicate, de asemenea, la activitatea ACE Stoßdämpfer GmbH din Langenfeld, astfel încât cooperarea dintre cele două companii în cazul amortizorului Hybris de la IDEA VISION nu este o surpriză.


Problemă: realizarea unor mișcări de cameră mai line și mai puțin sacadate
Hybris Shock Absorber sunt concepute pentru utilizarea sub sau deasupra camerelor de filmat profesionale, a cardanelor motorizate sau a capetelor de cameră stabilizate. Cu acest sistem de stabilizare de 14 kg, echipele de filmare profesioniste pot compensa vibrațiile și șocurile care apar la filmări în timp ce se află la volanul mașinilor, motocicletelor sau bărcilor. O frână de inducție liniară reglabilă și un sistem de arcuri formează o platformă stabilă pentru filmarea cu amortizoarele Hybris. Datorită funcționării care poate fi configurată și controlată prin intermediul unei aplicații, sistemul poate fi operat fără contact, poate funcționa cu o precizie ridicată și este, de asemenea, lipsit de uzură și independent de condițiile meteorologice. Performanța de frânare și amortizare este extrem de precisă datorită principiului curenților turbionari magnetici și evită sarcinile mecanice directe asupra tuturor părților sistemului și a componentelor asociate, cum ar fi cardanele sau camerele de filmat. Acestea pot cântări între 1 kg și 40 kg și sunt amortizate de amortizorul Hybris Shock Absorber pe o cursă a arcului de 46 cm. Deoarece sistemul este adesea utilizat în medii dificile, cum ar fi teren accidentat, pe mare și pe piste de curse, proiectanții căutau o amortizare suplimentară. Aceasta a fost pentru a asigura o oprire moale la sfârșitul cursei arcului și, astfel, pentru a menține, de asemenea, imaginea stabilă a camerei. Elementul de amortizare dorit trebuia, de asemenea, să fie utilizat pentru a limita cursa maximă a suspensiei atunci când echipele de filmare doreau să filmeze pe teren accidentat, chiar deasupra solului. În acest caz, scopul era de a evita impactul nedorit al întregului sistem.


Soluție: Consultanța și testele au condus la amortizoare structurale adecvate

ACE lucrează în mod normal cu clienții pentru a determina soluția de amortizare potrivită pe baza datelor de proiectare. Multe soluții standard pot fi, de asemenea, proiectate cu ajutorul instrumentelor de calcul și configurare de pe site-ul ACE: www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Cu toate acestea, deoarece filmarea implică echipamente cu greutăți diferite și deoarece nu există două mișcări de cameră identice, în acest caz special a devenit rapid clar că era nevoie nu numai de o soluție de amortizare de înaltă calitate, ci și de un furnizor flexibil. În curând a devenit clar că ACE le putea oferi pe amândouă. Mark Fellinger din Kolbermoor nu avea un expert tehnic din rețeaua de vânzări germană a companiei cu sediul în Langenfeld pe care să îl contacteze. În schimb, Hans-Jürgen Greindl, inginerul de vânzări ACE responsabil pentru Austria, a venit la el, deoarece drumul de la sediul ACE din Linz era cel mai scurt. Când un test cu amortizoare mici nu l-a satisfăcut pe deplin, Hans-Jürgen Greindl a avut ideea potrivită: "După ce am văzut cadrele ușoare din aluminiu-titan ale amortizoarelor Hybris, a fost clar că amortizoarele noastre structurale TUBUS puteau fi, de asemenea, înșurubate rapid și ușor pe acestea pentru fiecare viraj, practic făcute pe măsură."Amortizoarele structurale, cunoscute sub numele de TUBUS datorită formei lor asemănătoare unui tub, reprezintă o alternativă ideală la amortizoarele hidraulice mici și industriale atunci când decelerația nu trebuie să fie absolut liniară și precisă. Disponibile ca amortizoare în peste 140 de versiuni diferite de la ACE, TUBUS sunt utilizate pentru decelerația maselor, în special în condiții de funcționare extreme. "Cu o durată de viață de peste un milion de cicluri de încărcare, acestea sunt, de asemenea, potrivite pentru numărul mare de șocuri la care trebuie să ne așteptăm, deoarece, în special pe platourile de filmare, filmările și secvențele individuale trebuie să fie adesea repetate", subliniază Hans-Jürgen Greindl.

Dintre numeroasele amortizoare diferite realizate din elastomer de copoliester, partenerii au optat pentru versiunile radiale. Acestea au avantajul de a decelera deosebit de ușor și de a asigura astfel imaginile netede dorite. Disponibile cu curse de la 17 mm până la 60 mm, acestea pot fi, de asemenea, ușor de integrat în construcțiile existente datorită designului lor compact. Componentele mici pot absorbi energii de la 1,2 Nm/cursă până la 146 Nm/cursă. Pentru a obține nu doar un rezultat bun, ci rezultatul ideal, echipa a colaborat îndeaproape pentru a găsi TR83-50 care a fost utilizat în cele din urmă. La fel ca toți reprezentanții acestei familii, aceștia nu necesită întreținere și sunt gata de instalare, nu se încălzesc aproape deloc și, prin urmare, asigură o performanță de amortizare constantă. Cu o cursă de 50 mm, acestea oferă acum amortizoare pentru toate mișcările camerei care pot rezista la sarcini individuale cu o absorbție de energie de până la 45 Nm/cursă. Mark Fellinger, mulțumit, vede confirmată deviza IDEA VISION GmbH: "Nimic nu este atât de bun încât să nu poată fi îmbunătățit." Și putem aștepta cu nerăbdare scene de acțiune din filmele filmate cu ajutorul amortizoarelor Hybris.

Mai multe știri

La Centrul științific elvețian Technorama, 500 de stații experimentale oferă vizitatorilor șansa...

Oamenii de știință din domeniul sportului utilizează, de asemenea, elemente de mașini hidraulice...

Transportul vaccinului ARNm împotriva COVID-19 de la Biontech/Pfizer este o adevărată provo...

Pe lângă software-ul de dimensionare, precum și datele CAD și simulările, ACE Stoßd&a...

ACE Stoßdämpfer GmbH oferă acum inginerilor proiectanți nu numai software de configura...

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe c...