Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Raționalizarea planificării și proiectării: instrumente online gratuite de la ACE în practică

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe companii. Modul în care progresul digital simplifică procesele de planificare și proiectare este demonstrat mai ales de soluțiile concepute din perspectiva utilizatorului. Programele de configurare și de calcul de la ACE și două cazuri practice servesc drept exemple.


ACE Stoßdämpfer GmbH pune la dispoziția inginerilor proiectanți un portofoliu de produse care merge dincolo de tehnologia de amortizare. Pe lângă produsele de control al vitezei și de siguranță, compania a adăugat numeroase soluții la gama sa de tehnologii de control al vibrațiilor. Fie că este vorba de amortizoare industriale și de siguranță, arcuri industriale cu gaz sau cilindri de frână hidraulici, elemente de strângere, frâne rotative, elemente pneumatice cu arc pneumatic sau plăci de izolare a vibrațiilor și izolatori cauciuc-metal, ACE oferă servicii digitale gratuite pentru configurarea și proiectarea componentelor sale pentru aproape orice construcție, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pe site-ul său web:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

În plus, clienții comerciali ai ACE pot utiliza magazinul online legat de instrumentele de pe pagina de pornire a ACE pentru a comanda fără probleme produsele determinate prin proiectare cu un simplu clic de mouse și pentru a le primi în scurt timp prin serviciul de coletărie.

Clientul1 rezolvă problema vibrațiilor cu ajutorul instrumentului online ACE

Aceasta a fost soluția aleasă de un client ACE care utilizează un alimentator cu bol pentru pre-selectarea, organizarea, transportul și furnizarea de piese într-un proces de producție automatizat. În timpul funcționării, vibrațiile erau transmise la un cadru din aluminiu. Rezultatul era un zumzet deranjant. Clientul a găsit soluția ideală în câteva minute pe site-ul ACE. Tot ce a trebuit să facă a fost să introducă câteva date cheie, cum ar fi masa existentă de 212 kg, o frecvență de excitație de 100 Hz și punctele de sprijin. De atunci, patru amortizoare de vibrații au depășit izolarea de vibrații dorită de client de 90 % și decuplează în mod fiabil sursa de vibrații.

Punctul de plecare pentru această soluție exemplară este legătura directă cu programul de calcul pentru amortizarea vibrațiilor:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Utilizatorii pot calcula ei înșiși mai mult de două treimi din toate cazurile tipice de proiectare într-un timp foarte scurt și pot avea afișată montarea corespunzătoare a mașinii. După introducerea câtorva date cheie, programul calculează direct centrul de greutate al mașinii și, astfel, sarcina individuală pe punctele de sprijin, cu posibilitatea de a alege între produse alternative și, prin urmare, și între diferite costuri finale pentru amortizarea vibrațiilor.

În teorie, măsurarea vibrațiilor ar fi putut fi determinată rapid și ușor și la fața locului, folosind aplicația proprie a ACE, VibroChecker. Compania cu sediul în Langenfeld oferă această aplicație gratuită în trei limbi pentru iPhone și iPad și, cu un mic program utilitar suplimentar, și pentru computerele desktop. De exemplu, VibroChecker poate fi găsită ca aplicație pentru iOS în Apple Store la acest link:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Clientul 2 găsește o soluție personalizată împotriva vibrațiilor

A doua aplicație a implicat, de asemenea, separarea materialelor unele de altele. De data aceasta, sarcina a fost de a decupla două sisteme de roți de sablare care cântăreau câteva tone de pe podeaua de beton. În acest scop, sub sisteme au fost montate ulterior panouri de izolare a vibrațiilor. Sarcina lor principală este de a preveni ca vibrațiile pe care sistemele le transmiteau la podeaua de beton să afecteze dispozitivele sensibile de măsurare a rugozității și personalul din camera de măsurare învecinată. Aceasta din urmă se ocupa de determinarea rugozității suprafețelor care urmau să fie prelucrate. În funcție de modul de funcționare a celor două sisteme de turbine de sablare, măsurătorile necesare în acest scop nu mai erau fezabile din cauza vibrațiilor generate în timpul procesului de lucru.

În acest caz complex, ACE, în calitate de partener de lungă durată, a fost consultat mai întâi telefonic. Consilierii tehnici au recomandat panourile SLAB din domeniul tehnologiei de vibrații:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Elementele furnizate pot fi lipite pe substrat sub mașinile și sistemele existente pentru a fi instalate cu puțin efort. Deși acest tip de amortizare cu materiale PUR viscoelastice este asociat cu izolarea sau decelerația vibrațiilor în majoritatea aplicațiilor industriale, ACE a reușit, de asemenea, să elimine șocurile suplimentare cu acest material. În acest scop, plăcile din familia de produse de la SLAB 030 la SLAB 300 pot fi adaptate rapid la aplicația respectivă:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

În acest caz, au fost determinate plăcile SLAB 720 pentru sistemul de roți de sablare mai mare și dimensiunile specifice pentru SLAB 600 mai mic, utilizând software-ul de calcul pentru panouri de izolare a vibrațiilor, care poate fi găsit și online gratuit:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Calitatea și dimensiunea plăcilor au fost determinate în prealabil cu ajutorul calculelor privind frecvența de excitație și sarcina punctuală. Cu o densitate standard de 720 sau 600 kg/m³ și o grosime a materialului de 25 mm, acestea sunt acum capabile să elimine vibrațiile care se produc într-o asemenea măsură încât nu mai pot fi resimțite în camera de măsurare vecină. Potrivit clientului, acesta este un avantaj competitiv real, iar pentru ACE este un alt caz care a fost rezolvat datorită panourilor SLAB, un caz dificil la propriu, având în vedere că sistemele cântăresc câteva tone.

Mai multe știri

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

22.12.2023 01:05

Amortizoare de siguranță
Specialiștii în oprirea de urgență sărbătoresc premierele în film și televiziune
Când vine vorba de tehnologia de amortizare industrială, ACE este unul dintre primele porturi de apel pentru majoritatea inginerilor și proiectanților din întreaga lume. Indiferent de solicitările pe care experții le au în aceste zile, ACE le răspunde întotdeauna rapid, fie online, fie prin contact personal la fața locului.

Există mult loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește proiectarea scaunelor cu rotile. Acest lu...

Eliberare în timpul manipulării și transformării: șurubelniță universală cu arc de tracțiune cu gaz și amortizoare structurale de la ACE