Catalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Proiectarea testului de cădere: Tinere talente în inginerie mecanică se bazează pe amortizoarele de la ACE

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor de înțeles. De aceea, trei ingineri mecanici nu și-au asumat niciun risc atunci când au fost însărcinați de renumita companie Meyra să dezvolte un dispozitiv de testare a căderilor pentru scaune cu rotile - aceștia se bazează pe amortizoarele miniaturale de la ACE pentru a-și proteja designul.

Arne Hankemeier, Julian Raimann și Tobias Ridder și-au finalizat formarea ca tehnicieni certificați de stat, specializați în inginerie mecanică, în cadrul unui curs de formare în serviciu la Felix-Fechenbach-Berufskolleg din Detmold. Volker Geise este responsabil de managementul pedagogic acolo. După cum ne asigură acesta, specializarea în tehnologia ingineriei mecanice din cadrul colegiului tehnic pune un mare accent pe munca orientată spre practică. Prin urmare, el a salutat planul celor trei absolvenți ai săi de a lucra îndeaproape cu MEYRA GmbH, parte a grupului MEYRA Group din Kalldorf, activ la nivel internațional, ca parte a tezei lor finale. Compania este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de scaune cu rotile de înaltă calitate și și-a făcut un nume și ca furnizor de mijloace de reabilitare. În conformitate cu propria afirmație "Noi mișcăm oamenii", angajații MEYRA sprijină și motivează numeroase persoane cu dizabilități din întreaga lume să obțină o mai mare mobilitate și independență. MEYRA reunește expertiza și experiența competențelor de bază individuale pentru a obține noi perspective și a dezvolta soluții inovatoare. Dialogul constant cu persoanele afectate și cu experții din domeniile medicinei, terapiei și îngrijirii, precum și cooperarea strânsă cu comercianții cu amănuntul de produse medicale permit dezvoltarea de produse orientate spre practică.

Această abordare holistică și orientată spre practică a MEYRA a fost foarte în concordanță cu grupul de învățare de la Felix-Fechenbachs-Berufskolleg, iar calea către următoarea generație de tehnicieni nu este oricum departe. Acest lucru se datorează faptului că Tobias Ridder, unul dintre cei trei angajați juniori, lucrează ca inginer de proiectare în departamentul de producție personalizată al producătorului de scaune rulante. Împreună cu Arne Hankemeier și Julian Raimann, el a dezvoltat ca proiect final un stand de testare a căderii scaunelor rulante, care are ca scop testarea capacității de încărcare a noilor modele în special.


Capacitate de încărcare ridicată necesară

Acest dispozitiv de testare este proiectat astfel încât fiecare probă de testare este încărcată cu greutatea maximă admisă și împinsă în standul de testare. Scaunul cu rotile respectiv este apoi fixat pe un dispozitiv de prindere și ridicat cu ajutorul unui sistem pneumatic, iar după ce a fost deblocat, este lăsat să cadă de la o înălțime definită anterior. Pentru a amortiza forța plăcii de impact a dispozitivului de ridicare și pentru a proteja construcția, cei trei tehnicieni au avut ideea de a instala amortizoare. La urma urmei, nu doar stabilitatea scaunelor cu rotile trebuia să fie dovedită, ci și dispozitivul de testare în sine trebuia să fie stabil și să nu fie nevoie să fie reparat după doar câteva cicluri. Un alt argument în favoarea elementelor de amortizare hidraulică a fost faptul că acestea nu suferă de efecte de ricoșeu datorită caracteristicilor lor liniare. Acest lucru asigură faptul că testul de cădere, care necesită deja mult timp, nu este prelungit prea mult. "Datorită unei prezentări a ACE Stoßdämpfer GmbH, la care am putut asista în cadrul lecțiilor noastre, am aflat că amortizoarele nu rezolvă mai bine doar sarcinile care le sunt destinate în ceea ce privește proprietățile lor de amortizare.ei contribuie, de asemenea, la faptul că testarea este mai silențioasă decât, de exemplu, atunci când se amortizează cu arcuri de oțel sau tampoane de cauciuc", își amintește Arne Hankemeier. Deoarece cazurile potențiale pot fi afișate în orice moment pe pagina de pornire www.ace-ace.de și produsele corespunzătoare pot fi, de asemenea, comandate direct, echipa de studenți s-a adresat la ACE din Langenfeld. Spre încântarea lor, inginerii de vânzări nu numai că au confirmat datele de proiectare ale studenților, dar le-au oferit gratuit și mostre a patru amortizoare mici. Această abordare este o practică standard la ACE de ani de zile, deoarece compania a constatat că astfel de măsuri de sprijin și colaborări cu tineri universitari și colegii tehnice au adesea ca rezultat soluții inovatoare și chiar noi serii de produse. Nu în ultimul rând, atât producătorul de scaune rulante MEYRA, cât și ACE, în calitate de furnizor de tot felul de soluții de amortizare, au același obiectiv: să ofere clienților consultanță și sprijin, astfel încât aceștia să poată face cât mai multe lucruri în mod independent.Elementele de amortizare hidraulice


sunt soluționări de probleme

După ce echipa a primit cele patru mini amortizoare MC25EUM de la ACE, totul s-a întâmplat foarte repede: componentele hidraulice sunt predestinate să fie integrate rapid în proiectele existente datorită designului lor compact. Disponibile în versiuni cu și fără diafragmă de rulare, amortizoarele optimizează o gamă largă de mașini prin frânarea rapidă și nedistructivă a maselor. Clienții pot alege între versiunile reglabile și cele autoreglabile. În cazul Detmold, au fost utilizate tipurile cu reglare automată. Corpurile exterioare ale amortizoarelor, care sunt fabricate din material solid, sunt umplute cu ulei cu temperatură stabilă și au, de asemenea, un opritor fix integrat. De asemenea, elementele mașinii nu necesită întreținere. Modelele utilizate sunt adecvate pentru absorbția de energie de 2,8 Nm/cursă cu o cursă de 6 mm. . Munca în echipă a celor trei absolvenți ai colegiului profesional a funcționat perfect pe parcursul întregului proiect. Tobias Ridder a fost responsabil pentru proiectare, în timp ce Arne Hankemeier și Julian Raimann au fost responsabili pentru layout și documentație. Integrarea celor patru componente de la ACE a fost în cele din urmă un mic exercițiu, spune Arne Hankemeier și trage această concluzie pozitivă: "Am reușit să facem reglajul cu precizie cu ajutorul filetului fin și să îl menținem în mod fiabil în poziția prestabilită cu ajutorul piuliței de blocare. Amortizoarele amortizează sarcina admisă în mod fiabil, silențios și rapid, îndeplinindu-și pe deplin scopul. Am avut, de asemenea, experiența pozitivă că o sarcină mare poate fi încetinită aproape silențios și fără niciun recul în cele mai mici spații."


Mai multe știri

Digitalizarea și abordarea lean management sunt văzute ca o cură de slăbire binevenită în multe c...

Atunci când testează scaunele rulante, producătorii merg la sigur din motive ușor d...

22.12.2023 01:05

Amortizoare de siguranță
Specialiștii în oprirea de urgență sărbătoresc premierele în film și televiziune
Când vine vorba de tehnologia de amortizare industrială, ACE este unul dintre primele porturi de apel pentru majoritatea inginerilor și proiectanților din întreaga lume. Indiferent de solicitările pe care experții le au în aceste zile, ACE le răspunde întotdeauna rapid, fie online, fie prin contact personal la fața locului.

Există mult loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește proiectarea scaunelor cu rotile. Acest lu...

Eliberare în timpul manipulării și transformării: șurubelniță universală cu arc de tracțiune cu gaz și amortizoare structurale de la ACE