Catalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Mai multă independență față de lanțurile globale de aprovizionare

În vremuri de incertitudine, este deosebit de important ca întreprinderile să își analizeze lanțurile de aprovizionare pentru a detecta riscurile. În 2023, Dunkermotoren, o marcă AMETEK, a investit masiv în măsuri de reducere a dependențelor geografice în producția de motoare.

În acest fel, compania contribuie în mod semnificativ la aprovizionarea sigură a clienților săi.

Înapoi la pagina locală - Lanț de aprovizionare adaptat pentru magneți de pământuri rare
Pământurile rare, cum ar fi neodimul și disprosiul, sunt în general utilizate în prezent în producția de magneți deosebit de puternici. Extracția acestor materii prime, precum și producția magneților în sine, are loc aproape exclusiv în Orientul Îndepărtat. Prin urmare, majoritatea producătorilor de motoare sunt dependenți de furnizori individuali și îndepărtați pentru aprovizionarea cu materiale. La Dunkermotoren, materialele magnetice rare sunt utilizate în special în motoarele sincrone din seria BG și în motoarele liniare din familia SL. Pentru a evita întreruperile grave ale aprovizionării, producătorul de tehnologii de acționare a lansat încă din 2020 un program de reducere a acestei dependențe. De exemplu, a reușit să treacă la prima serie la magneți de pământuri rare, care au un conținut reciclat de peste 75% în procesul de producție, încă din 2023. Și cel mai bun lucru este că performanța și alte proprietăți cheie ale motorului nu sunt afectate de această schimbare.

Este posibil să se renunțe la ele?
Pe lângă asigurarea aprovizionării cu materiale critice, Dunkermotoren dezvoltă în prezent motoare de curent continuu fără perii care nu necesită deloc pământuri rare. Aceste motoare nu ating încă aceeași densitate de putere ca și motoarele comparabile cu magneți de pământuri rare și, prin urmare, nu vor fi incluse în portofoliul standard pentru moment. În cazul unor blocaje de aprovizionare, această alternativă ar fi disponibilă rapid și în cantități mari. Portofoliul Dunkermotoren de motoare de curent continuu periate cu magneți de ferită din Europa și motoarele universale complet lipsite de magneți reprezintă, de asemenea, o alternativă pentru o gamă largă de aplicații. Și pentru a vă putea oferi și mai multe opțiuni și mai sustenabile în viitor, Dunkermotoren colaborează îndeaproape cu parteneri care se dedică dezvoltării de concepte alternative de motoare și materiale magnetice.

Flexibil datorită modularității
O componentă cheie a servomotoarelor inteligente de la Dunkermotoren sunt controlerele integrate bazate pe "Platforma de control al motoarelor" (MCP) proprie companiei. MCP este un concept modular care este utilizat în toate motoarele inteligente BG și în unele componente electronice externe de la Dunkermotoren și care permite programarea diferiților parametri și a funcțiilor de siguranță.

Multe dintre componentele electronice utilizate pot fi înlocuite relativ ușor în cazul unor blocaje de disponibilitate. Cu toate acestea, microcontrolerele, circuitele integrate de comandă și regulatoarele de comutare, de exemplu, sunt dificil de înlocuit. Pentru 2023, Dunkermotoren și-a stabilit obiectivul de a reduce riscul de disponibilitate în special al microcontrolerelor.

Acestea se află în centrul componentelor electronice de control. Pentru a atinge acest obiectiv, Dunkermotoren a optat pentru o strategie multi-chip, care permite o mai mare independență față de producătorii individuali. Structurile modulare ale MCP permit producătorului să utilizeze microcontrolere alternative în toate seriile cu un efort gestionabil.

Înapoi la rădăcini - cumpărături la ușă
Magneții și componentele electronice sunt cu siguranță cele mai critice componente în ceea ce privește dependențele globale. Dar o relație strânsă cu furnizorii europeni este, de asemenea, importantă pentru Dunkermotoren pentru alte componente. Producătorul german continuă această concentrare regională în producția motoarelor sale - și produce acolo unde este nevoie de produs. Începând cu 2023, de exemplu, toate motoarele vândute în Europa sunt, de asemenea, produse exclusiv în uzinele europene. Motoarele din situl din China sunt vândute exclusiv în Asia. Materialele utilizate acolo sunt, de asemenea, din ce în ce mai mult achiziționate la nivel local. În acest fel, Dunkermotoren reduce dependențele globale față de furnizorii individuali și minimizează rutele și timpii de transport pentru a oferi clienților săi cea mai bună securitate de aprovizionare posibilă, reducând în același timp amprenta ecologică.

Mai multe știri

Noul controler 4Q de la Dunkermotoren oferă performanțe ridicate la un preț accesibil
Dunkermotoren deschide calea pentru intralogistica complet automatizată și digitalizată

Biblioteca de siguranță SISTEMA pentru motoarele inteligente Dunkermotoren dPro cu STO

Dunkermotoren, un brand AMETEK, este mândru să propulseze mașina de curse Milhagem Team de la Universitatea din Minas Gerais cu motorul său de curent continuu fără perii
Dunkermotoren publică un nou număr al revistei sale de mișcare "mo

În perioada 14-17 mai 2024, expoziția Interclean din Am...