Dunkermotoren GmbH
Dunkermotoren GmbH
07.12.2023 01:12
Roboții agricoli autonomi (agri-bots) ca mijloc de combatere a cererii crescânde de alimente și a lipsei de forță de muncă calificată pe piața agricolă
Praful care se ridică de la mașina de recoltat care trage orzul într-o zi călduroasă de vară este o imagine familiară, dar ce se întâmplă atunci când nu există niciun muncitor care să recolteze? Ceea ce este clar este că cererea tot mai mare de alimente a unei populații în creștere, combinată cu o lipsă continuă de forță de muncă calificată, nu poate fi satisfăcută decât prin creșterea numărului de sisteme operate autonom.
Pe piața de intralogistică, subiectul autonomiei a fost în centrul evoluțiilor din ultimii ani. Acest know-how poate fi aplicat acum pentru a automatiza sarcinile repetitive din cadrul activității agricole zilnice. Dozarea, prinderea, reglarea, plasarea - toate acestea sunt sarcini care se efectuează atât în mediile industriale, cât și în agricultură. Fie că este vorba de manipularea granulelor de plastic sau a semințelor, a materiilor prime sau de recoltarea alimentelor, produsul material nu are importanță pentru tehnologia din spatele aplicației. Prin urmare, conceptele existente din domeniul automatizării industriale pot fi transferate cu ușurință la tehnologia agricolă.
Acesta este domeniul în care Dunkermotoren și-a concentrat eforturile și oferă mulți ani de experiență. Motoarele BLDC inteligente cu electronice integrate au fost utilizate pentru funcționarea în vehicule ghidate autonome în intralogistică timp de mulți ani și pot fi utilizate acum pentru a realiza conceptul de agricultură inteligentă, cu doar mici ajustări pentru a rezista condițiilor de mediu dure din agricultură.
Baza roboților agricoli autonomi
Baza pentru executarea autonomă a sarcinilor de mișcare sunt controlerele descentralizate și conectarea în rețea a platformelor bazate pe cloud. Motoarele electrice inteligente cu interfețe CANopen sau Ethernet furnizează date cruciale pentru mișcarea robotului. Datorită parametrilor de mișcare definiți în prealabil, analiza acestor date are ca rezultat reacția dorită a robotului.
În ce situație robotul trebuie să execute, să conducă sau să se poziționeze în ce fel este definit prin intermediul MotionCode-ului său. MotionCode, programul de control al motoarelor de la Dunkermotoren, conduce robotul și îi spune acestuia ce sarcini trebuie să îndeplinească sau în ce poziție trebuie să se deplaseze. Acesta rulează direct pe componentele electronice integrate ale motorului, care sunt încorporate în carcasa motorului cu roți dințate, economisind astfel spațiu prețios în proiectarea roboților.
Programarea se face cu ușurință în C sau poate fi preluată direct de specialiștii Dunkermotoren de la marca IIoT nexofox. În cazul în care sunt utilizați mai mulți roboți, nexofox permite, de asemenea, monitorizarea unor întregi flote. Astfel, pot fi evaluate cu precizie frecarea, uzura, traseele parcurse și cele planificate. În cazul unei întrețineri planificate, locația actuală și starea sistemului dvs. pot fi determinate cu precizie.
Datorită conexiunii în cloud și integrării în sistemele existente, accesul la date este posibil de la distanță, din orice locație.
Vă puteți concentra pe activitatea dvs. principală, în timp ce Dunkermotoren și nexofox se ocupă de restul. În acest fel, contribuim împreună la realizarea noilor concepte de Smart Farming și ne asigurăm că cererea în creștere de alimente este acoperită în viitor - în ciuda lipsei de lucrători calificați și a creșterii populației.
Eficiența energetică ca beneficiu suplimentar
Imaginați-vă un robot de agricultură sau de hrănire în ferma dumneavoastră în rețea a viitorului. Cum trebuie să arate sistemul dvs. din punct de vedere al funcționalității?
Pe lângă autonomie, conceptele de viitor trebuie să economisească spațiu și să reziste pe termen lung la condițiile de mediu dificile din fermă. Pentru a satisface cerințele tot mai mari în domeniul eficienței energetice, funcționarea trebuie să fie, de asemenea, cât mai eficientă din punct de vedere energetic.
Deoarece componentele electronice ale Dunkermotors inteligente sunt integrate direct în carcasa motorului, roboții agricoli pot fi proiectați pentru a fi deosebit de compacți. În plus, electronica preia domenii largi de monitorizare și evaluare a datelor, ceea ce duce la o capacitate de calculatoare liberă a sistemului global și la economii de energie cu aceeași gamă de funcții.
Există însă și un alt avantaj: Prin integrarea lor în carcasa motorului, componentele electronice sensibile sunt protejate de influențele mediului înconjurător. Carcasa însăși este realizată din oțel sau aluminiu. Datorită acoperirii opționale, întreaga unitate poate atinge o clasă de protecție de până la IP69K. Acest lucru face ca sistemul dvs. autonom să fie ideal pentru utilizarea în hambare sau în teren.
Nu în ultimul rând, motoarele electrice au o densitate de putere ridicată, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate motoare mici cu eficiență ridicată. Acest lucru reduce necesarul de energie al roboților agricoli, permițându-le să se deplaseze pe distanțe mai mari și oferindu-vă adevărate economii de costuri.
Fie că este vorba de creșterea animalelor sau de aplicații dificile pe teren - haideți să lucrăm împreună pentru a realiza soluții robuste și de ultimă oră pentru agricultură.
02.09.2024 00:10
Noi soluții de acționare pentru automatizarea industrială22.08.2024 01:00
Siguranța întotdeauna în vedereBiblioteca de siguranță SISTEMA pentru motoarele inteligente Dunkermotoren dPro cu STO
10.06.2024 01:05
Călătorind pe circuitele de curse din lume cu un BG 7511.04.2024 02:10
Check-in pentru viitorul automatizării04.04.2024 01:05
Interclean Amsterdam 2024 - MAE prezintă cele mai recente noutățiÎn perioada 14-17 mai 2024, expoziția Interclean din Am...