Catalog

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

07.06.2023 00:06

Codificatoare rotative inductive de la HEIDENHAIN pentru tehnologia de acționare:

Dispozitivele de măsurare inteligente stabilesc noi standarde în robotică la automatica 2023

HEIDENHAIN a dezvoltat codificatoarele rotative inductive KCI 1300 (monoîntoarcere) și KBI 1300 (multiîntoarcere) special pentru motoarele compacte din roboți și alte aplicații. Acestea constau dintr-o unitate de scanare și un singur disc gradat pentru montarea pe șuruburi sau, alternativ, un disc gradat cu butuc pentru a fi presat pe un arbore de motor. În acest scop, au un arbore gol cu un diametru de 25 mm, un design foarte scurt și o greutate redusă. În același timp, acestea sunt insensibile la contaminare și la câmpurile magnetice. Montarea este foarte simplă, cu toleranțe generoase, dar este sigură din punct de vedere mecanic - la fel ca și transmiterea datelor prin EnDat 2.2 cu siguranță funcțională. Protecția la suprasarcină prin intermediul unui senzor de temperatură extern este posibilă pentru o funcționare fiabilă.


în plus, există și versiunile KCI 1318 FOT și KBI 1335 FOT. Datorită tehnologiei fan-out (FOT), HEIDENHAIN a reușit să monteze componentele electronice și conductorii direct pe un suport metalic, care poate funcționa, de exemplu, ca un capac de protecție finală. Acest lucru nu numai că reduce numărul de componente și spațiul de instalare necesar. de asemenea, căldura poate fi disipată direct în exterior prin intermediul suportului metalic.


Cercul de pas cu butuc este presat pe arbore. Ca encodere rotative compacte pentru arbori goi mari cu diametre de 30 mm sau 40 mm, KCI 120 și KBI 136 completează linia de encodere rotative inductive de la HEIDENHAIN, special concepute pentru aplicații în robotică.


Acestea transferă punctele forte ale seriei mai mici 1300 către acționări de roboți mult mai robuste și mai rezistente. HEIDENHAIN la Automatica 2023 din München: Sala B6, standul 303

Mai multe știri

Codificatorul inductiv ECI 123 Splus cu analiză integrată a vibrațiilor

În timpul procesului și după prelucrare, inspecția pieselor de prelucrat este crucială. Cu noua g...

16.10.2023 01:05

TNC7 de la HEIDENHAIN
Creșterea fiabilității procesului, reducerea amprentei de CO2 și a consumului de energie