Catalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Simplu și precis - Dunkermotoren și MAE prezintă electronica de control dGo rentabilă pentru motoarele pas cu pas

Nu se întâmplă prea des ca proiectanții de produse și managerii de achiziții să fie de acord cu utilizarea aceluiași produs. Cu toate acestea, motoarele pas cu pas cu noua electronică de acționare dGo de la Dunkermotoren și MAE, ambele mărci AMETEK, au reușit să facă acest lucru.

Proiectanților le place construcția compactă combinată cu un cuplu ridicat și un control simplu și precis. Directorii de achiziții sunt mulțumiți de costurile reduse.

Pentru o lungă perioadă de timp, motoarele pas cu pas nu au fost foarte populare. Designul mecanic, viteza, cerințele de suprasarcină și zgomotul au fost deseori criterii de excludere. Datorită algoritmilor sofisticați, aceste restricții sunt acum compensate electronic, astfel încât motoarele pas cu pas cunosc în prezent o adevărată renaștere. Dunkermotoren și MAE oferă o nouă soluție de acționare în acest domeniu, care impresionează prin performanțele și comenzile sale simple.

Electronica de control Dunkermotoren dGo pentru motoarele MAE de dimensiuni NEMA 17, 23 și 34 este controlată prin intermediul unui semnal de frecvență pentru viteză și un semnal de direcție (Step & Direction). Un simplu generator de frecvență din partea clientului este suficient pentru a seta viteze cu un raport de mai mult de 10.000:1! Și toate acestea fără a fi nevoie să se facă compromisuri în ceea ce privește precizia de poziționare. Microstepping-ul electronic permite până la 12.800 de poziții prestabilite pe revoluție.

Dacă nu este necesară nicio mișcare, sistemul electronic reduce curentul de funcționare pentru a compensa punctele slabe ale comenzilor convenționale ale motoarelor pas cu pas. Alți algoritmi asigură, de exemplu, o funcționare foarte silențioasă, în special la viteze mici. Chiar și problema pierderii treptei în cazul unei suprasarcini neobservate, care era un "spectru" în trecut, este acum rezolvată datorită detectării electronice a pierderii treptei.

Domeniul de aplicare al noii electronice de control dGo pentru motoare pas cu pas variază de la pompe de dozare precise, sisteme de tip gantry sau pick & place până la dispozitive de ambalare și etichetare. Noile electronice își arată punctele forte mai ales în domeniul construcției de dispozitive, unde designul compact și comenzile simple sunt esențiale... Astfel, noile produse din domeniul producției industriale, al fabricării de echipamente, al tehnologiei medicale și al intralogisticii pot obține beneficii majore.

La fel ca în cazul tuturor produselor Dunkermotoren, combinația dintre motorul pas cu pas MAE și electronica dGo este completată cu cutii de viteze, encodere și frâne potrivite, datorită sistemului modular inovator Dunkermotoren. Pentru o flexibilitate maximă în configurarea și oferirea de modele personalizate, toate componentele sunt complet dezvoltate și produse intern în Europa. Această flexibilitate îi mulțumește nu numai pe managerii de achiziții și pe proiectanții de produse, ci și pe clienții finali.

Mai multe știri

Dunkermotoren publică un nou număr al revistei sale de mișcare "mo

În perioada 14-17 mai 2024, expoziția Interclean din Am...

22.03.2024 01:05

Foarte compact și la obiect
Noul encoder de înaltă rezoluție de la Dunkermotoren pentru cele mai înalte cerințe de precizie
în perioada 16-18 aprilie 2024 la Messe Frankfurt, standul A171.
Odată cu modernizarea mediului de programare MotionCode de la nexofox, programarea motoarelor inteligente este acum și mai ușoară și nu mai există limite pentru arhitecturile de automatizare descentralizate.

Utilizat pe scară largă și versatil - motorul fără perii BG 75 de la Dunkermotoren, o marcă AMETE...