Catalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Poate fi ingineria mecanică durabilă?

Da, și de mai multe ori!

Deja economisim energie și eliminăm deșeurile în timpul producției mașinilor noastre. De asemenea, gestionarea previzională a clădirii reduce energia necesară pentru încălzire, iluminat și electricitate. Dar contribuim, de asemenea, la reducerea resurselor utilizate de clienții noștri prin consumul redus și duratele lungi de funcționare.

Suntem deosebit de mândri de sistemele noastre de prelucrare a suprafețelor, care fac posibile tehnologiile ecologice de astăzi.

Nu numai lucrurile mari, ci și multe lucruri mici contribuie la sustenabilitate și asigură un viitor mai bun.

Conservarea resurselor
Încă din anii 1930, s-a descoperit că un rulment prelucrat cu Superfinish nu numai că este mai silențios și durează mai mult, dar necesită și mai puțină energie. Supfina a continuat să dezvolte acest proces de superfinisare și astăzi este indispensabil oriunde se mișcă lucrurile.

Sustenabilitatea a fost astfel parte integrantă a Supfina încă de la început.

Mobilitate electrică fără Superfinish?
Greu de imaginat.
În cazul automobilelor electrice, multe lucruri sunt în mișcare, iar suprafețele cu frecare redusă ale componentelor reprezintă premisa pentru utilizarea economică a energiei și, prin urmare, condiția prealabilă pentru o autonomie mai mare.

Prin urmare, fiecare punct de rulare, fie că este vorba de motor, de punți sau de rulmenți de roți, este necesar nu numai pentru a obține un kilometraj maxim, ci mai ales o frecare minimă.

Zeci de ani de cercetare și dezvoltare stau la baza îndeplinirii acestor cerințe astăzi, cu ajutorul tehnologiei moderne de superfinisare.

Deoarece calitatea rulmenților are un efect direct asupra kilometrajului vehiculului.

Mai puțină frecare = eficiență mai mare.
Supfina are soluția.

O turbină eoliană este formată din mai mulți rulmenți diferiți, de la cei mici din generatoare până la cei uriași pentru rotația pupitrului și a arborelui rotorului. Fiecare dintre acești rulmenți trebuie să aibă cea mai mică frecare posibilă, o capacitate mare de încărcare și o durată de viață extrem de lungă.

Toate aceste trei cerințe nu pot fi rezolvate fără o suprafață perfectă. Superfinish de la Supfina asigură aceste suprafețe optime pe toate componentele rulmenților și contribuie astfel la generarea de energie ecologică prin intermediul energiei eoliene la nivel mondial.

Frânepentru mediu.
Supfina are tehnologia.

Pentru a reduce poluarea enormă cu praf fin și impactul acesteia asupra mediului, trebuie dezvoltate și utilizate nu numai noi sisteme de acționare, ci și noi frâne.

Abraziunea plăcuțelor de frână pe discurile turnate eliberează niveluri ridicate de emisii de praf fin. Tocmai aici a intervenit Supfina și partenerii săi, care au dezvoltat un nou sistem:

Un strat de protecție împotriva uzurii este aplicat pe discurile de frână cu ajutorul unui proces de pulverizare cu laser sau cu gaz rece, iar apoi este adus cu precizie la o suprafață optimă cu ajutorul unei mașini de rectificat pe două fețe Supfina, special concepută pentru această aplicație. Acest lucru reduce la minimum abraziunea rezultată și crește durata de viață - un dublu avantaj pentru mediul înconjurător!

sistem fotovoltaic de 1250 mp.
Contribuția noastră.

685 Module solare, o suprafață de 1250 de metri pătrați, o putere de 250 kWp și o economie de CO2 de 100 de tone pe an: acestea sunt cifrele impresionante ale sistemului fotovoltaic de pe acoperișul clădirii fabricii Supfina.

Cu un randament anual preconizat de 260.000 kWh, acesta generează la fel de multă energie electrică cât consumă 65 de gospodării într-un an.

Această investiție este un alt pas pentru viitorul planetei și pentru viitorul companiei.

Gestionarea inteligentă a clădirii
pentru mediul nostru
Supfina a optat de la bun început pentru un sistem de încălzire neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Printre alte proiecte de mediu se numără iluminatul sălii cu LED-uri, care economisește energie, cu control automat al luminii și un sistem fotovoltaic. Fiecare dintre acestea reprezintă un pas spre o mai mare neutralitate climatică la Supfina.

Iar următorul este deja la vedere: în curând, capacitatea sistemului fotovoltaic va fi dublată.

Mai multe știri

Industria rulmenților rămâne în urmă în ceea ce privește producția autonomă

Supfina este Hero Customer 2024 în cadrul sistemului Siemens Solid Edge CAD.

Supfina a...

"Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de finisare a suprafețelor, echipa Supfina va prezenta o inovație - mașina de superfinisare Supfina Fact - părților interesate la ediția din acest an a Global Industrie din Lyon, Sala 4, Stand C156."
"Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții pentru finisarea suprafețelor, echipa Supfina va consilia părțile interesate în mod individual cu privire la toate aspectele legate de rectificarea suprafețelor duble la Grindtec din acest an de la Leipzig, în hala 5, standul E04."
"Soluții pentru finisarea de înaltă precizie a suprafețelor" - acesta este motto-ul standului C10 de 132 mp al Supfina, situat în hala 10 la GrindingHub, în perioada 17-20 mai, la Stuttgart.

06.12.2021 02:00

Supfina este excelent ...
Supfina a câștigat locul 3 în cadrul ediției din acest an a Premiului ife 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".