Catalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Sticla ca material suport pentru componente electronice

De ce aveți nevoie de plăci de circuite imprimate când puteți imprima electronice pe sticlă? Grupul Irlbacher prelucrează sticlă specială pentru diverse industrii de peste 80 de ani. Cu tehnologia sa patentată Impatouch, compania din Schönsee demonstrează, într-o varietate de aplicații, că spatele sticlei poate fi folosit ca suport pentru circuite și că componentele electronice pot fi montate direct pe sticlă

Grupul de companii Irlbacher, fondat în 1935 în Schönsee
în Palatinatul Superior, este acum un specialist global în tehnologia sticlei.

Pe zece hectare, peste 600 de angajați prelucrează peste 50 de tipuri de sticlă cu cea mai mare precizie - pentru HMI-uri igienice, iluminat interior și exterior nobil, sobe de șemineu elegante.sobe elegante, tehnologie estetică pentru construcții, obiecte sanitare funcționale sau cu precizie micrometrică pentru industria de procesare. Compania, cu o cotă de export de peste 40 la sută, livrează în peste 50 de țări din întreaga lume. Irlbacher s-a transformat de mult timp într-un furnizor de soluții pentru ansambluri complexe pe bază de sticlă. Baza pentru aceasta este propriul kit de soluții modulare al companiei, care constă într-o duzină de platforme tehnologice sofisticate.

De la furnizor de sticlă la electronice pe sticlă

Dezvoltarea electronică proprie a companiei a început în octombrie 2007. O echipă internă formată din opt persoane în domeniul dezvoltării hardware și software, precum și al layout-ului de circuite, condusă de Andreas Bodensteiner, creează "electronica de sticlă" de mâine, deoarece substratul este complex.
De mult timp, compania a evoluat de la un furnizor de piese de sticlă la un furnizor de soluții de sistem.
Günther Irlbacher, director general din a patra generație, este plin de idei: "Panourile frontale din sticlă au pur și simplu un aspect elegant, sunt mai rezistente la zgârieturi decât plexiglasul și reprezintă o valoare ridicată.

Dar, în spatele panoului frontal, lucrurile se complicau: senzorii trebuiau fixați și cablați, o placă de circuite suplimentare pentru procesarea semnalelor necesita o soluție de montare, iar protecția EMC nu era chiar lipsită de probleme."Irlbacher dovedește cu linia de produse Impatouch că este mult mai simplu, mai ieftin și, de asemenea, mai ecologic: senzorii și conductorii sunt tipăriți direct pe sticlă - nu este nevoie de o placă de circuite, iar problemele de compatibilitate electromagnetică la cablurile senzorilor tactili nici măcar nu apar datorită acestui principiu.

Sticla devine o placă de circuit imprimat

Procesul este, de fapt, destul de simplu.
Sticla ca element de design servește, de asemenea, ca material suport pentru toate componentele electronice. Elementele senzorilor capacitivi și traseele conductorilor sunt serigrafiate direct pe spatele panoului frontal din sticlă Impatouch; sticla însăși devine astfel o placă de circuit. Deoarece pistele conductoare se află în spatele stratului de design, acestea nu sunt vizibile din exterior
. Conductoarele imprimate și stratul de design sunt apoi arse, transformând sticla în sticlă securizată în același timp.

Mai multe știri

  • HMI-uri intuitive pentru piața internațională
  • HMI cu atingere haptică funcționea...

Datorită ghidajelor decupate în ecranul tactil, degetele dvs. știu întotdeauna unde se află. Tast...