Catalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

27.11.2021 02:11

VAHLE lansează pe piață primul colector de curent inteligent din lume

- Smart Collector pentru monitorizarea permanentă a sistemelor de șine conductoare

- Disponibilitatea sporită a sistemului crește productivitatea

- Întreținerea predictivă reduce timpii de întrerupere și costurile de întreținere

Paul Vahle GmbH & Co KG a dezvoltat Smart Collector, un colector de curent inteligent. Produsul inovator colectează date de analiză privind starea șinelor conductoare și a componentelor acestora în timpul funcționării. Acesta este unic pe piață în această formă. Pe baza valorilor determinate, soluția plug-and-play face posibilă detectarea timpurie a semnelor de uzură sau a defecțiunilor emergente și reducerea la minimum a timpilor de oprire neplanificați.

"Sistemele flexibile și disponibilitatea ridicată a instalației sunt esențiale pentru procesele de producție moderne. Cunoașterea precisă a stării sistemelor este o condiție prealabilă importantă în acest sens", spune Jessica Genz, manager de produs la Paul Vahle GmbH & Co KG. Pentru că defecțiunile și disfuncționalitățile costă mult timp și, prin urmare, și bani. "Pentru a asigura o monitorizare continuă și pentru a detecta defecțiunile într-un stadiu incipient, am dezvoltat acum primul sistem inteligent de monitorizare a șinelor conductoare din lume", spune Genz.

Smart Collector are un sistem special de senzori care detectează mișcările colectoarelor de curent individuale. În combinație cu un sistem de poziționare, parametrii de mișcare și eventualele anomalii ale căii ferate sunt atribuite cu precizie de poziție și pot fi astfel remediate în mod țintit. "Pe lângă alinierea la șină și presiunea de contact, Smart Collector calculează o prognoză de uzură pentru colectoarele individuale pe baza mișcărilor de cursă și de deviere", explică managerul de produs. Smart Collector poate fi integrat atât în instalații noi, cât și în cele existente și poate fi, bineînțeles, combinat cu tehnologia existentă.

Datele sunt procesate de unitatea de control, analizate și transmise către un centru de date certificat ISO 27001. Acest lucru permite, de asemenea, utilizarea unui serviciu de asistență de la distanță. "Acest lucru ne permite să detectăm anomaliile într-un stadiu incipient, să determinăm momentul optim de întreținere și să evităm inspecțiile de rutină. Acest lucru nu numai că mărește durata de viață a sistemelor, dar reduce și costurile pe termen lung", spune Genz. Piesele de schimb necesare pot fi apoi comandate "just in time" prin intermediul VAHLE Customer Hub și nu mai trebuie să fie ținute în stoc în cantități mari.

"Suntem foarte mândri să prezentăm pe piață primul sistem inteligent de pantografe din lume și să facem astfel ca procesele clienților noștri să fie și mai eficiente și mai sigure", spune încântat Achim Dries, directorul general al Paul Vahle GmbH & Co KG.

În prezent, trei instalații pilot de la companii industriale renumite sunt în curs de echipare cu Smart Collector.

VAHLE va prezenta Smart Collector la târgul SPS din Nürnberg 2021, care va avea loc în perioada 23-25 noiembrie 2021.

Mai multe știri

11.03.2024 00:00

VAHLE la LogiMAT 2024
Accent pe mentenanța predictivă la VAHLE

VAHLE sărbătorește 111 ani de istorie de succes a companiei

Paul Vahl...

Paul Vahle GmbH & Co. KG va fi prezentă la ediția din acest an a SPS. Pentru prima dată la târgul comercial, care va avea loc între 8 și 10 noiembrie la Nürnberg, va fi expus sistemul inteligent de captare a curentului Smart Collector, unic la nivel mondial. Alte puncte de atracție la standul VAHLE din hala 4, standul 336, vor fi linia de conductoare compactă modulară VCL și cele mai recente generații de control. În plus, va fi prezentat iTRAK de la Rockwell Automation, care este echipat cu sisteme VAHLE inductive pentru transmisia de putere fără contact.

Paul Vahle GmbH & Co. KG participă la ediția din acest an a târgului InnoTrans de la Berlin c...

Paul Vahle GmbH & Co KG sprijină ajutorul de urgență al Caritas pentru victimele războiului d...